Görüş Bildir
Haberler
CoolSculpting ile Tek Seansla Bölgesel Zayıflama, Şekillendirme ve Sıkılaştırma

CoolSculpting ile Tek Seansla Bölgesel Zayıflama, Şekillendirme ve Sıkılaştırma

Sorun bir türlü kurtulamadığınız bölgesel fazlalıklar mı? Medikal Estetik Uzmanı Dr. Mustafa Karataş en inatçı fazlalıklarda bile etkili sonuçlar sağlayan bölgesel zayıflama teknolojisini CoolSculpting anlatıyor. 

İdeal kilonuza ulaştığınızda bile onca diyete, hatta egzersiz yaparak geçirdiğiniz onca saate rağmen karın bölgenizdeki fazlalıklar, kalça ve basenlerinizdeki çıkıntılardan bir türlü kurtulamadınız. Merak etmeyin yalnız değilsiniz. Bu sadece sizin değil pek çok kadının sorunu. Peki çözüm ne? 

Medikal Estetik Uzmanı Dr. Karataş, tek seansta bölgesel zayıflamada en başarılı teknolojinin CoolSculpting olduğunu söylüyor. “CoolSculpting dirençli bölgesel fazlalıkları hedef alan ve son derece etkili sonuçlar sağlayan bir sistem. FDA onaylı teknoloji sayesinde silueti biçimlendirmek ve belli yerlerde biriken yağ dokusunu yok etmek mümkün.”

İçeriğin Devamı Aşağıda

“Eskiden karnım dümdüzdü.”

“Eskiden karnım dümdüzdü.”

Mesela biz kadınların pek çoğu yaşları ilerledikçe karın bölgesinden kilo almaktan şikâyetçidir. Bunun nedenini merak ettiniz mi? Dr.Mustafa Karataş baş sorumlunun hormonlardaki değişim olduğunu söylüyor. 'Vücut, cinsiyet hormonlarını yumurtalıklardan, karın ve bel bölgesindeki yağlardan faydalanarak oluşturur. Kadınlar yaşlandıkça bu hormonlar giderek azalmaya başlar. Vücut da bel ve karın bölgesindeki yağların üretimini artırarak, hormonları dengelemeye çalışır.” 

Vücudun karın ve bel bölgesinde depoladığı yağlarla ilgili tek sorun kalınlaşan beliniz, bozulan siluetiniz değil. Karataş bu bölgedeki yağlanmanın insülin direncine, vücutta daha fazla kortizol hormonu salgılanmasına neden olduğunu ekliyor. “İnsülin direnci daha da fazla yağlanmanıza, kilo almaya daha eğilimli olmanıza neden olur. Aynı şekilde kortizol hormonu da benzer bir etkiye sahiptir. Yani tam bir kısır döngü!”

Genetik kodunuzda yazılı!

Genetik kodunuzda yazılı!

Bir zamanlar dümdüz olan karnınız, incecik beliniz yaşla beraber inatçı yağ katmanlarına kurban gidebilir. Ama tabii ki sorun sadece geçen yıllar, değişen hormonlarınız değil. Gençlik yıllarından beri karnındaki fazlalıklarla mücadele eden, basenlerini eritmeye çalışan, aldığı kilolar bacaklarında toplanan pek çok kadın var. 

Dr. Mustafa Karataş, kilo verseniz, spor yapsanız bile bir türlü kurtulamadığınız bu bölgesel fazlalıklar için “sorun sizde değil genetik kodlamanızdadır” diyor. “Büyürken siz annenizin kalçalarından ve basenlerinden hep şikâyet ettiğini duyduysanız, aynı bölgelerle sizin de ilgili sorun yaşamanız oldukça normal. Nereden kilo alacağınız, incecik olsanız bile yağların vücudunuzun hangi bölgelerinde birikmeye eğilimli olduğu DNA’nızda yazılıdır. Eğer durum böyleyse kilo verdiğinizde, hatta ideal kilonuzun altına indiğinizde bile sorun devam edecektir. Yüzünüz çökecek, vücudunuzun üst kısmı aşırı zayıflayacak ama canınızı sıkan problem çözülmeyecektir. Vücudunuza nereden kilo vermesi gerektiğini söyleyemezsiniz, bunu genetiğiniz belirler.”

Fazlalıklara Ameliyatsız Çözüm!

Fazlalıklara Ameliyatsız Çözüm!

Neyse ki inatçı bölgesel fazlalıklardan kurtulmanın etkili bir yolu var. Hem de ameliyatsız, neştersiz! Karataş, “Bölgesel fazlalıkları dondurarak yok eden CoolSculpting soğuk lipoliz teknolojisi, bu moral bozucu ama bir o kadar da yaygın problem için geliştirilmiş bir sistemdir” diyor. “Eskiden bu sorunu çözmenin tek yolu liposuction ameliyatı idi, ama CoolSculpting teknolojisiyle birlikte eskiden sadece cerrahi müdahaleyle elde edilebilen sonuçları almak mümkün oluyor. Üstelik iyileşme süreci de gerekmiyor.” 

CoolSculpting teknolojisinin etki mekanizması, çevre dokulara zarar vermeden yağ hücrelerini dondurucu soğuğa maruz bırakmak üzerine kurulu tek seansta bölgesel zayıflama yöntemidir. “İşlemin yapıldığı bölgedeki yağ dokusu -8, hatta -10 derece gibi dondurucu bir soğuğa maruz bırakılıyor. Bu soğukluk yağ hücresinin bütünlüğünü bozarak, parçalanmasına neden oluyor. Cilde ve çevre dokulara zarar vermeden tek bir seansta yağ hücrelerinin %20-35 kadarını kalıcı olarak yok etmek mümkün oluyor.” 

Dr. Mustafa Karataş, CoolSculting tedavisi ile ilgili merak ettiğiniz tüm soruları cevaplıyor… 

CoolSculpting hangi bölgelere uygulanabiliyor?

“Bu teknolojiye dondurarak şekil verme de deniyor ve bölgesel zayıflama sağlanıyor. CoolSculpting egzersize ve diyete dirençli, silueti bozan tüm bölgesel fazlalıklara uygulanabilir. Belin yan kısımlarındaki fazlalıklar, gıdı, çene altı, kollar, karın, dizler, bacaklar, göbek, kalça, sırt, sütyen altındaki katlar ve basenlerdeki bölgesel fazlalıklardan şikâyetçi olan herkes bu tedaviden faydalanabilir.”

Uygulama nasıl yapılıyor?

“CoolSculpting tedavisi öncesinde işlem yapılacak bölgeye bir ped yerleştiriliyor. Ve cihazın aplikatörü bu pedin üzerinden yağ dokusunu vakumlayarak dondurucu soğuğa maruz bırakıyor. İşlem sırasında tedavi edilen bölgede soğukluk, uyuşma ve sızı hissedilmesi normaldir. Uygulama sonunda bölgede meydana gelen kızarıklık, morluk ve hassasiyet ise birkaç gün içinde tamamen yok oluyor.”

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kaç seans gerekiyor?

Kaç seans gerekiyor?

“Seans sayısı kişinin o bölgedeki yağ dokusunun kalınlığına göre değişiyor. Hafif bir yağ fazlalığı söz konusu ise tek bir seans yeterli olur. Yağ dokusu daha fazla olanlarda ikinci seans uygulanabilir.”

Ne kadar sürede, nasıl etki ediyor?

“Tedaviden on-on beş gün sonra uygulama yapılan bölgedeki fazlalığın küçülmeye başladığı gözlenir. Nihai sonuç altı yedi hafta sonra ortaya çıkar. Yağ hücreleri parçalanarak yok olduğundan işlemin sonuçları kalıcıdır. Ancak sonrasında kilo kontrolüne dikkat edilmesi, fazla kilo alınmamasına özen gösterilmesi gerekiyor.”

Dr.Mustafa Karataş - Medikal Estetik Hekimi

Dr.Mustafa Karataş - Medikal Estetik Hekimi

https://www.drmustafakaratas.com

Facebook: @drmustafakaratas

Instagram: @drmustafakaratas

YouTube - Dr. Mustafa KARATAŞ

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
10
3
2
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın