Görüş Bildir
Haberler
Dinde Olmayan Ancak Varolduğu Sanılan Şeyler Nelerdir?

Dinde Olmayan Ancak Varolduğu Sanılan Şeyler Nelerdir?

yok oke
30.07.2019 - 14:01

Dine İlavelerin Listesi

Alıntıdır. Amacım kesinlikle propaganda değildir.  Dinli veya dinsiz çoğu kişinin doğru sandığı yanlışların BİR KISMINI derledim. 

'Dine yapılan ilaveler, şu ya da bu kesim tarafından “din” sanılmış veya “din” olarak gösterilmiştir. Bu ilavelerin birçoğu, toplum hayatını zorlaştırıcı mantıksız ilavelerdir. Fakat bu ilavelerin arasında topluma, sağlığa yararlı ifadeler de olabilir.'

Kaynak: http://www.kurandakidin.com/2011/10/3...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1 - Saçları örtme zorunluluğu

Peçe takma zorunluluğu, sadece el ve yüzün gözükmesi zorunluluğu, kadınları çöp poşetine koyma zorunluluğu vs... Arap kültüründen bize geçen bu giyim tarzı Kuran'da, dolayısıyla İslam'da yer almaz.

daha ayrıntılı bilgi için: https://eksisozluk.com/entry/36061298

Kaynak: http://www.kurandakidin.com/2011/10/2...

2 - Sanat ve bilim düşmanlığı

Kuran-ı Kerim’in hiçbir yerinde müziğin, heykelin ve resmin yasaklandığına veya kötü bir uğraş olduğuna dair tek bir izah yoktur. Ayrıca aklın kullanılması sıkça bahsedilir. Dileyen internetten Kuran pdf'si indirip birkaç sayfa karıştırarak da bunu görebilir. Hatta aksine aklı inkar etmek, taklitçiliği üstün tutmak büyük günahlardan sayılır.

Kaynak: http://www.kurandakidin.com/2011/10/1...

3 - Erkek/Kadın sünneti

Yalnızca cinsel zevki azaltmak için yapılan bu uygulamanın Kuran'da=İslam'da yeri yoktur.

4 - Köpekleri eve sokmayı yasaklamak

Köpek giren eve melek girmez hadisleri uydurmadır, Kuran'da böyle bir şeyden bahsedilmemektedir.

5 - Kurban bayramında kurban kesme mecburiyeti

Aynı şekilde dini bayramlar ve kandiller de Kuran'da geçmemektedir, bunlar gelenektir. Tabii kurban kesmek kötü bir şey değildir. İsteyen elbet keser, dağıtır. Yalnız hayvana işkence edercesine bunu yapmak iğrençliktir, vicdansızlıktır. Ayrıca dini bayramlar da insanları bir araya getirdiği için kötü değildir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6 - Dövmenin günah olması

Yine Kuran'da geçmeyen ve indirildikten yıllar sonra ortaya atılan uydurma.

7 - Arap ırkını ve dilini üstün görmek

Kuran'da ırk, dil, cinsiyet fark etmeksizin herkesin eşit olduğu yazar. Arap dilinin veya ırkının bir kutsallığı yoktur. Lütfen her duyduğumuza inanıp Arapça yazılmış her şeyi kutsal sanmayalım. 

[arap kanalında maç izlendiği vakit anneannenin her şeye amin demesi vs.]

Kaynak: https://eksisozluk.com/entry/33576371

9 - Eşcinselliğin duygusal boyutunun da günah olması

Eşcinsellik normaldir veya değildir. Burada önemli olan Kuran'da duygusal ilişkilerin günah olmadığıdır. Zina (cinsel ilişki) her türlü yasaktır. Kuran'da zina, cinsel birleşmeyi kasteder ve öpüşmek, el ele tutuşmak, yan yana oturmak zina değildir. Yine de isteyen günah olduğunu varsayabilir ama eşcinselleri dövün/öldürün hadisleri tamamen uydurmacadır ve bu yalanları uygulayan sözde 'müslüman' kişiler boş yere günaha girmektedirler.

8 - Baskıyla dini yaşatmak

Zorla dini yaymak, uydurma islam propagandaları, namaz kılmayanı öldürmek veya dövmek, orucu zorla tutturma, tutmayanı dövme, dinden çıkanı öldürmek, vs. Kuran'da günah olarak geçtiği gibi bu uygulamalar kişiyi dinden tamamen uzaklaştırmaktadır.

-Sorgulayan nesil-

Son zamanlarda insanlar dinden uzaklaşmaya başladılar. Aslında iyi bir gelişme çünkü uzaklaştıkları şey dogmatik ve uydurma bir İslam'dı. Ve bu sorgulayan insan sayısının artmasını sağladı. Sorgulamadıkça doğruya ulaşılamıyor. Onedio'nun okuyucularını açık görüşlü bulduğum için, içerik yorumlarından bu çıkarımı yapıyorum, bu kitleyle bazı şeyleri paylaşmak istedim. 

 İslam'ın tek kaynağı Kuran'dır, sonradan yazılmış uydurma tefsir kitapları veya yalan hadisler değildir.  Lütfen duyduğunuz her şeye körü körüne inanmayın, kendiniz araştırın.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın