Görüş Bildir
Haberler
Çocukluğumuzun Şapşik Gibi Birbirimizi Döverek Geçmesine Sebep Olan Efsane Dövüşçüleri

Çocukluğumuzun Şapşik Gibi Birbirimizi Döverek Geçmesine Sebep Olan Efsane Dövüşçüleri

Semtin spor salonunda Karate Kungfu ve Tekvando öğretildiği yıllardı gençler. Konfeksiyonda akşama kadar çalışan bir sürü genç akşamları karate öğrenmeye gider, yıllarını karateye vermiş hocasına kendini evire çevire dövdürüp yoksulluk dolu evine dönerdi. Çünkü dövüş sporları bir gün dayak yiyenin eninde sonunda dayak atan olacağını gösteriyordu televizyonlarda. Aşırı seviyorduk. 

Çocuklar kendilerine Chuck Norris ya da Bruce Lee denmesini istiyordu, kafalarında analarının eteğinden kesip bağladıkları bantlarla. İnanmazsınız kahvehanelerde koca adamlar, hergele gibi filmlerdeki dövüş sahnelerini konuşuyorlardı. Ulan herkes delirmişti! Aşırı tatlıydık, dövüşmek istiyorduk ama dövüşemiyorduk istediğimiz gibi. Hep bu artist artist adam döven şerefsizler yüzünden.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Turuncu Kafa Chuck Norris

Turuncu Kafa Chuck Norris

İçinde bir kamyoncu vardı bunun. Hissiz godoş! Tekmeleri filan iyiydi ama çok da iyi bir dövüşçü değildi. Bunun Bruce Lee'den çok pis dayak yemişliği var. Zaten sık sık silah kullanıyordu. Silah kullanan adamın iyi dövüşçü olmadığını öğrenecek kadar çok izledik bunları biz aslanım. Bunun pek bir olayı olmuyordu, sigortalı polislik işleri yapar, gider çetelerle, kötü kalpli örgütlerle uğraşırdı. Hikaye genelde bunun herkesi dövmesi ile sonlanırdı.

Bilardo Sopası Manyağı Steven Seagal

Bunun yüzünden acaba kaç genç bir bara girip kavga çıkardı ve eşek sudan gelene kadar dövülüp kapıya kondu tahmin bile edemiyorum ya. Bilardo sopası manyağı Seagal hiç çıkarmadığı önü açık siyah gömleği ile bara girer herkesi sakat bırakıp çıkardı. Keşke biz de yapabilseydik ama biz yapınca aynısı olmuyordu. Bıçaklarlar bizi ya garibanız biz. Şimdilerde siyah önü kapalı tişörtleri ve protez saçları ile o kadar korkunç bir tipe ulaştı ki barlara girdiğinde ortalığı dağıtması için dövüşmesine gerek yok. Biz hiç 30 adam birden dövemeyecek miyiz ya?!

Hayalleri Süsleyen Minnoş Jean Claude Van Damme

Ya bu minnoşu biz yeriz. Uzak doğuya gidip ormanda yaşamalar, Tahiti'de dövüş yarışlarına katılmalar, kendini yarı robot gibi bir şey yapmalar, asker kaçağı olmalar, bitirim dövüşçülükler, intikamlar, aşklar, danslar, delilikler hepsi bunda vardı. Aralarında dövüşüyle değil de maceralarıyla en çok sevdiğimiz buydu. Sadece birbirimizi dövmekle ilgili değil de dünyaları görmek ve maceralara atılmak ile alakalı da içimizi kıpır kıpır ettiriyordu. Kalbimizin hergelesi ulan!

Bir Milyoncu Jackie Chan

Rakibinden kaçabildiğin kadar kaç, sonra rakibin yeterince yorulunca onu döv!  İşte tüm mantık bunun etrafında dönüyordu. Başlarda güzeldi Jackie Chan filmleri, sonra işi sürüme döktü. Hikayeleri çok sıkıcı olmaya başladı ve biz onun merdiven parmaklıklarına tutunup oradan oraya kaçmasını bin kere filan izledikten sonra sıkıldık. Bruce Lee'nin döverek el verdiği dövüşçülerden biri.  Ayrıca biz nereye kadar kaçabiliriz ki Jackie Chan, adamı evinden alırlar Jackie Chan, bitirirler adamı!

Jet Li Kalp Ulan!

Jet Li Kalp Ulan!

Bu çocuk hep bir kızı seviyor, sonra bazı şerefsizler bu kızı öldürüyor yetmiyor bunun ana babasını öldürüyorlardı. Bazen bu bir sarayda muhafız ya da dağlarda eşkıya oluyordu. Bazen de mafya üyesi oluyordu, acıklı acıklı bakıyordu sevdiği kıza. Çok güzel ağlıyordu ve acı çektiğinde onunla birlikte intikamlar alıyorduk. Ayrıca Jackie Chan gibi de kaçmıyordu adam gibi dalıyordu mekana. Her şey tamam kılıcımız eksikti o ara. Hala izliyoruz hala çok seviyoruz! Hala intikam almak en çok ona yakışıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Pat Morita Namı Diğer MİYAGİ SAN!

Pat Morita Namı Diğer MİYAGİ SAN!

Yıllarca bize dövüşmeyi öğretecek büyük bir üstat bekledik bu saçma amca yüzünden. Yakaladığı saf gençlere dövüş öğreteceğim diye evini arabasını temizletir ardından çubukla sinek yakalardı. O çubukla pilav yiyordu sonra bu pis herif.  Aklımızı yitirdik öyle bir komşumuz yok diye. Dövüşmeyi mahallede hayvan gibi tokat atan ayı arkadaşlarımızdan öğrendik ancak. Çürüdük lan çürüdük! Sahip çıkmadılar bize garibandık.

Kızların En Dövüşçüsü Michelle Yeoh

Bu kadın gerçek bir efsane aslında. Uzun yıllar yan rollerde kenardan fırlayan yenilmeye mahkum kadın dövüşçüydü. Fakat sonra saraylara layık bir dövüşçü ve ana karakter olarak yer etmeye başladı ekranlarda. Kız çocuklarına aslında ben bu iti dövebilirim hissiyatı veren çok estetik canavar gibi bir dövüşçü. Kılıç kullanmak, Kungfu, yıldızlı bıçaklar fırlatmak hep onun işi. Biz ne yaptık? İzledik ya kılıç bizim neyimize. Pazarda satılıyordu da biz mi almadık.

Sokak Dövüşçüsü Ekşi Surat Don "The Dragon" Wilson

Sokak Dövüşçüsü Ekşi Surat Don "The Dragon" Wilson

Bu çocuğun suratı hep aynıydı. Bütün yakınları öldüğünde, düşmanından hayvan gibi dayak yediğinde hatta bara gidip iki kadeh bir şey attığında hep o suratı ekşi ekşi bakıyordu. Olsun biz onu da sevdik. Çok intikamlar aldı çok. Hiç yerlerde kan bırakmadı kerata.

Her şeyin Efsanesi Bruce Lee

Efsaneye göre Bruce Lee o kadar hızlı hareket edermiş ki kameraman ve yönetmenler 'kamera hareketlerini yakalayamıyoruz lütfen biraz yavaş olur musun' derlermiş. Hatta vücudundaki tüm kaslar uzun kaslarmış ve gerçekten de dünyadaki en iyi kondisyonlu dövüşçülerden biriymiş. Onu da zaten onu çekemeyen başka gizli örgütler öldürtmüş. Çünkü onu başka türlü yenemeyeceklerini anlamışlar. Of Allah'ım bir zamanlar çocukken biz bunları konuşuyorduk. Yemin ederim çok tatlıymışız!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
65
16
12
10
2
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

çok büyük bir eksik var, CÜNEYT ARKIN!!!

yeldas

dün akşam Fuat Güner'in yaptığı "aramızda müzik var" programının konuğu Steven Seagal di. kendisi aynı zamanda inanılmaz bir blues gitaristidir ve şahane şar... Devamını Gör

batuluka

efsane van damme dansı :)