Görüş Bildir
Haberler
Çocuk Parkına Baz İstasyonu!

Çocuk Parkına Baz İstasyonu!

adem kara
07.05.2014 - 17:47 Son Güncelleme: 07.05.2014 - 17:48
İçeriğin Devamı Aşağıda

Kocaeli’nin Körfez ilçesinde eşi benzeri görülmemiş bir olay yaşandı. Çocukların oyun alanına baz istasyonu kuran Körfez Belediyesi, bir de üzerine “Tehlikeli bölge” yazan bir tabela astı. Akıllara durgunluk veren olayda çocuk parkına kurulan baz istasyonuna kim tarafından izin verildiği ise merak konusu.

Caner Aktan'ın SoL'da yer alan haberine göre, özel bir telefon şirketine ait olduğu öne sürülen baz istasyonu Körfez ilçesinin Yarımca mahallesine kuruldu. Yarımca mahallesinde bulunan 2 çocuk parkından birinde artık çocukların yaşamları tehlike altında. Üç gün içerisinde apar topar kurulan baz istasyonunun çevresi kapatılarak reklam tabelası şeklinde gösterilmeye çalışılıyor.

Mahalle halkı tepkili

Çocuk parkına kurulan baz istasyonunun çevresi tel örgülerle kapatıldı. Üzerine bir de uyarı levhası asılan baz istasyonuna mahalle halkından tepkiler geldi. Mahalle halkı 330 metrekarelik alan üzerinde kurulan baz istasyonunun bir an önce kaldırılmasını talep ediyor. Kanser riski barından baz istasyonunun kurulduğu alanın AK Partili Körfez Belediyesine ait olduğu anlaşıldı.

Baz istasyonu hakkında emsal karar

Yargıtay 4. Hukuk Dairesi, geçtiğimiz yıl binalara ve işyerlerine kurulan baz istasyonlarının uzun sürede kişi ve çevreye zarar verdiği, yerleşim çevrelerinden uzakta kurulması gerektiği için buralara kurulan baz istasyonlarının sökülmelerine karar vermişti. 

Caner Aktan – soL

Kaynak: http://haber.sol.org.tr/devlet-ve-siy...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0