Görüş Bildir
Haberler
Cizre'de Yaralıları Almaya Giden Ambulansa Güvenlik Gerekçesiyle İzin Verilmedi

Cizre'de Yaralıları Almaya Giden Ambulansa Güvenlik Gerekçesiyle İzin Verilmedi

Şırnak’ın Cizre ilçesinde ilan edilen sokağa çıkma yasağı devam ediyor. Cudi Mahallesi'nde bir evin bodrumunda bulunduğu belirtilen 5 cenaze ve 23 yaralıyı almak için yola çıkan ambulansa, güvenlik gerekçesiyle izin verilmedi. Yaralıları almak için izin alındığını belirten HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, buna rağmen ambulans girişlerine izin verilmediğini söyledi. Ambulanslar, Konak Mahallesi'nde bulunan emniyet binasında bekletiliyor. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cizre’de 5 gündür Cudi Mahallesi'nde bulunan bir evin bodrumunda ambulans bekleyen 23 yaralı ve 5 cenazeyi almak için bugün HDP’li vekillerin girişimleri sonuç verdi. 

Cihan Haber Ajansı'nın (CHA) aktardığına göre ilçe belediyesine ait ambulanslar olay yerine gidip yaralı ve cenazeleri ana yola kadar getirecek, Sağlık Bakanlığı'na ait ambulanslara teslim edilecekti. Kaymakamlıkla yapılan görüşmeler sonrası belediyeye ait ambulanslar yola çıktı. Ancak güvenlik güçleri tarafından ambulansların gitmesine izin verilmedi ve ambulanslar Konak Mahallesi'nde bulunan emniyet binasına getirildi.

Sağlık Bakanlığı'ndan açıklama

Sağlık Bakanlığı'ndan açıklama

Sağlık Bakanlığı'nın ambulansların yaralıları almaya gidememesiyle ilgili daha önce yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verilmişti:

'Terör örgütünün saldırıları, olay yerine açılan hendekler, döşenen mayınlar, kurulan barikatlar nedeniyle ambulans istenilen adrese yönlendirilememiş ve yaralıların en yakın güvenli nokta olan otogar bölgesine getirilmesi istenilmiştir. Söz konusu yaralı ve yakınları ise bölgeye gelmeyi reddetmiştir. Bu görüşmenin ardından söz konusu şahıs telefon çağrılarımıza cevap vermemiş olmakla birlikte, 112 komuta kontrol merkezimize söz konusu yerden hiçbir çağrı ulaşmamıştır. Talep edilmesi halinde ambulanslarımız güvenli bölgede hazır bulunmaktadır. Ambulansların, yaralıları bulundukları yerden alamamasının, güvenlik güçlerimizin terör örgütüne yönelik düzenlediği operasyonlara bağlanması, kabul edilebilir bir yaklaşım değildir.'

Konu ile ilgili Tweet atan HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız,'Yaralıları almak üzere giden ambulanslar ilçe dışındaki Konak mahallesine çıkarılarak bekletiliyor' ifadelerini kullandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İlçede özellikle yaralıların bulunduğu bölgede şiddetli silah sesleri yükselirken, yaralıların yakınları belediye binasında bekleyişini sürdürüyor.

HDP'li vekillerden Cizre için açlık grevi

HDP'li vekillerden Cizre için açlık grevi

Öte yandan bugün akşam saatlerinde HDP'li vekiller Meral Danış Beştaş, İdris Baluken ve Osman Baydemir Cizre'de yaşananlar için İçişleri Bakanlığı'nda açlık grevine başladı.

Valilik: Ambulanslarımız bölgeye intikal edememiştir

Valilik: Ambulanslarımız bölgeye intikal edememiştir
İçeriğin Devamı Aşağıda

Konuyla ilgili Şırnak Valiliği'nden yapılan açıklamada, 'Cizre'de bir evin bodrumunda bulunduğu iddia edilen 30 yaralıya ambulans gönderilmesine izin verilmediği yönünde çıkan haberlerin tamamı asılsız ve gerçek dışıdır... Bahse konu adrese ambulanslarımız intikal edememiştir.' denildi

Cizre'de 112 Acil servis ve diğer sağlık hizmetlerinin titizlikle ve aralıksız yürütüldüğü belirtilen açıklamada '112 Acil servis hizmetlerine gelen çağrılara ilgili sağlık personelimizce anında cevap verilmekte ve gereği yerine getirilmektedir. Bu bağlamda bazı basın yayın organlarında ve sosyal medyada; Cizre'de bir evin bodrumunda bulunduğu iddia edilen 30 yaralıya ambulans gönderilmesine izin verilmediği yönünde çıkan haberlerin tamamı asılsız ve gerçek dışıdır' denildi.

'Barikatlar ve hendekler engel oldu'

Ambulansların PKK'lılarca kurulan barikatlar ve hendekler nedeniyle söz konusu adrese ulaşamadığı, bunun yerine bölgeye en yakın noktaya intikal ettirildiği ve yaralıların buraya gönderilmesinin istendiği bildirildi.

Açıklamada 'Tüm çabalarımıza rağmen yaralılar ve arayanlar tarafından bu çağrımıza olumlu cevap verilmemiştir” denildi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
FirefLy

5 cenaze değil 5 leş deseydin iyiydi.

Şerefsizler o güvenlik zaafının tek sebebi oradaki terörist köpekler olduğu için giremiyor ambulanslar.

Pasif Kullanıcı

5 cenaze 23 yaralı ..oldu aq.aslında.birakicaksin,hepsini bi ambulansa doldurup parlayacaksın,pkk usulü.