Görüş Bildir
Haberler
Cizre'de Yaralanan Gazeteci Refik Tekin'e 'Terör Örgütüne Üyelik' Suçlaması

Cizre'de Yaralanan Gazeteci Refik Tekin'e 'Terör Örgütüne Üyelik' Suçlaması

Onedio Medya
25.01.2016 - 16:57

Sokağa çıkma yasağı uygulanan Cizre'de görev yaparken bacağından vurulan İMC TV kameramanı Refik Tekin hakkında gözaltı kararı çıkartıldı. Hem Şırnak Valiliğinin hem de Cizre Savcılığının hazırladığı gözaltı belgelerinde Refik Tekin için “Bölücü terör örgütü üyesi” ifadesi kullanılıyor. Meslek örgütlerinden yapılan açıklamada gözaltı kararının Anayasa’ya ve Basın Kanunu’na aykırı olduğu vurgulandı ve 'Hakkında gözaltı kararı çıkarılan Refik Tekin ödüllü bir gazetecidir. Halkın haber alma ve gerçekleri öğrenme hakkı için görev yaparken vurulmuştur' denildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Şırnak’ın Cizre ilçesinde çarşamba günü, İMC TV’nin kameramanı Refik Tekin’in de aralarında bulunduğu 12 kişi yaralanmıştı. Olay sonrasında Cizre Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Tekin, tedavi için Mardin Devlet Hastanesi’ne sevk edilmişti. 5 gündür hastanede, tedavi gören Tekin için Şırnak İl Emniyet Müdürlüğü tarafından Mardin İl Emniyet Müdürlüğü’ne bir yazı gönderildi.

Radikal'den İdris Emen'in haberine göre, yazıda Tekin’le ilgili, “şahsın ateşli silah ile sağ alt baldırından mermi giriş ve çıkışı şeklinde hayati tehlike olmayacak şekilde yaralandığı, ayrıca yapılan UYAP ve Temas sorgusunda herhangi bir kaydının olmadığı tespit edilmiştir. Şahsın ayrıca İMC TV muhabiri olduğu yönünde bilgiler de elde edilmiştir” ifadesi kullanıldı.

Şırnak Valiliği’nin tutanağı

Şırnak Valiliği’nin tutanağı
İçeriğin Devamı Aşağıda

Yazıda Tekin’in polis refakatinde tedavi görülmesi, tedavisi tamamlandıktan sonra Tekin’in gözaltına alınması istendi.

Cizre savcılığı tarafından 21 Ocak’ta hazırlanarak Emniyet’e gönderilen talimatta ise kameraman Refik Tekin hakkında “PKK/KCK Terör örgütü üyesi olma” ifadesi kullanıldığı ortaya çıktı.

İMC Tv: 'Gerekli hukuki itirazlar yapıldı'

İMC Tv: 'Gerekli hukuki itirazlar yapıldı'

İMC Tv Tekin için gerekli hukuki itirazların yapıldığını, ancak şu ana kadar itirazlara bir yanıt alınamadığını açıkladı. Tutanaklarda ayrıca Refik Tekin’in hiçbir adli kaydının dahi olmadığı vurgulandı.

Basın meslek örgütleri: 'Refik Tekin’in gözaltı kararı kaldırılsın'

Basın meslek örgütleri: 'Refik Tekin’in gözaltı kararı kaldırılsın'

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto, Türkiye Gazeteciler Sendikası Genel Başkanı Uğur Güç, Çağdaş Gazeteciler Derneği Genel Başkanı Ahmet Abakay ve DİSK Basın İş Sendikası Başkanı Faruk Eren imzasıyla gönderilen mektupta kameraman Refik Tekin’in ödüllü bir gazeteci olduğu belirtilerek hakkındaki gözaltı kararının kaldırılması istendi. 

Evrensel'in verdiği bilgiye göre yazılı başvuruda şu görüşler yer aldı:

“İMC TV Kameramanı Refik Tekin Cizre olaylarını izlerken bacağından vurulmuş ve hastaneye kaldırılmıştır. Ağır bir ameliyat geçiren meslektaşımızın kapısında polis beklemektedir. Hakkında gözaltı kararı çıkarılan Refik Tekin ödüllü bir gazetecidir. Halkın haber alma ve gerçekleri öğrenme hakkı için görev yaparken vurulmuştur.

'Anayasa’ya ve Basın Kanunu’na aykırı'

Gazetecilik görevini yaptığı için hakkında gözaltı kararı verilmesi, hastanede tedavi gördüğü odanın kapısında polisin beklemesi Anayasa’ya ve Basın Kanunu’na aykırıdır.

Bütün bunları dikkate alarak bizler Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, Türkiye Gazeteciler Sendikası, Çağdaş Gazeteciler Derneği ve DİSK Basın-İş Sendikası olarak meslektaşımızın hastanedeki tedavisinin kapısında polis olmaksızın sürdürülmesini ve gözaltı kararının kaldırılmasını önemle rica ederiz.”

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

bir de devletin hastanesini kullanıyor. git geber pislik herif.

Dindar Yumurta

Benim anlamadığım, hem vurun hem terörist yapın, hemde senin gibi kanı 5 kuruş etmeyen ezik insanlar yorum yapsın. boşşş insan.

Pasif Kullanıcı

yaralamayı normal göstermek için hemen terörist deyin. bir ay sonra da takipsizlik verip yanlış anladık ondan vurduk dicekler.

Pasif Kullanıcı

Gazeteciyse terörist olamaz :)olduu aq