Görüş Bildir
Haberler
Çinli Lenovo, Motorola Mobili Satın Alıyor

Çinli Lenovo, Motorola Mobili Satın Alıyor

Mahmut Saral
29.01.2014 - 23:55 Son Güncelleme: 30.01.2014 - 00:06

Amerikalı Motorola, Çinli Lenovo'nun olmak üzere. Böylelikle Lenovo, özellikle Amerika pazarında ciddi bir pay elde edebilir.

Teknoloji dünyasını ilgilendiren büyük bir adım atılmak üzere. Reuters'ın haberine göre Çinli Lenovo, Google'ın 2011 yılında 12.5 milyar dolar ödeyerek satın aldığı Motorola'nın mobil bölümünü satın almaya çok yakın. Bilgiler, Lenovo'nun Motorola mobil bölümü için 3 milyar dolarlık bir ödeme yapmaya hazırlandığı ve bu anlaşmanın birkaç gün içinde resmen açıklanacağı yönünde. Bu arada, TechCrunch sitesi, satın almanın gerçekleştiğini bildiriyor. Satın almada, vergiler sebebiyle Google'ın mobil bölümü elden çıkarmak istemesinin de etkisi olduğu söyleniyor.

Baktığımızda Motorola, son olarak Moto X ve Moto G isimli modelleriyle dikkat çekmişti. Ekonomik bir model olan Moto G'yi bir kenara bırakırsak, özellikle Moto X büyük bir merakla beklenmişti. Zira uzun zaman sonra ilk kez Motorola'dan bir telefon geliyordu ve bu telefonun Apple, Samsung gibi firmaların amiral gemileriyle rekabet edebileceği söyleniyordu. Telefon Amerika'da satışa sunuldu, ama beklenen ilgiyi göremedi. Sonrasında gelen bilgilerde, Motorola'nın modüler telefon projeleriyle ilgilendiği de ortaya çıkmıştı. İlerde bu konuda neler olur bilinmez, ancak Çinli Lenovo'yla yola devam edilecek gibi görünüyor.

Kaynak: http://www.teknokulis.com/Haberler/Ku...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın