Görüş Bildir
Haberler
Cihazlar Artık İnsanlar Gibi Görecek ve Duyacak

Cihazlar Artık İnsanlar Gibi Görecek ve Duyacak

Webtekno
08.01.2014 - 17:24 Son Güncelleme: 25.05.2022 - 12:09
İçeriğin Devamı Aşağıda

CES 2014'te neredeyse tüm dev teknoloji firmaları, farklı uygulamalarla isimlerini duyurmaya devam ediyorlar. Intel, RealSense teknolojisi ile kendilerinden beklenen atağı gerçekleştirmiş oldu.

Intel RealSense, insan gözü gibi görebilen ve algılayan bir bir özellik. Intel, iş ortakları ile birlikte CES 2014'te, derinliği insan gözü gibi görmesine olanak sağlayan Intel RealSense 3D kamerasını tanıttı. Bu amera, dünyanın en küçük bütünleşik 3D derinlik ve 2D kamera modülü olma özelliğine sahip.

Intel RealSense 3D kamera, kendi sınıfının en iyi derinlik sensörüne sahip, 1080p kameradan oluşuyor. Yaptığınız hemen hemen tüm hareketleri algılayan bu kamera, hareket ve duyguları da anlayabiliyor. Ön ve arka planları tanıması özelliğiyle cisimleri 3 boyutlu olarak taramasını sağlıyor.

Intel, Microsoft ile gerçekleştirdiği işbirliği ile Skype ve Lync'te, RealSense 3D kameralı görüntü kullanılarak en gerçekçi 3 boyutlu görüntüleri elde edebilmek artık mümkün oluyor. Bu kamera sayesinde kullanıcının arka planını kaldırma veya kontrol edebilmesine olanak sağlıyor. Intel, Scholastic adkı global çocuk yayıncılık eğitim ve medya ile işbirliği yaparak, Scholastic'in dünyaca ünlü iki oyununu, çocukların sadece el ve kol hareketlerini kullanarak, konuşarak ve de dokunarak çocukların oyunlara daha fazla dahil olmasını sağlayacak. 

3D Systems ile yapılan işbirliği ile 3 boyutlu tarama ve baskı özelliklerini, kullanıcılara sunmaya yönelik yapılan çalışmalar hala devam ediyor. 2014'ün ikinci yarısında RealSense 3D kameraya sahip olan kullanıcılar, Sense adlı düzenleme, tarama ve baskı yazılımı uuygulamalarına sahip olacak.

Kaynak: http://www.webtekno.com/ces-2014/ciha...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın