Görüş Bildir
Haberler
Çiftlerin Yatma Pozisyonlarının İlişkileri Hakkında Çok Şey Anlattığını Biliyor muydunuz?

Çiftlerin Yatma Pozisyonlarının İlişkileri Hakkında Çok Şey Anlattığını Biliyor muydunuz?

sahte siyah
12.08.2015 - 12:42

Edinburgh Uluslararası Bilim Festivali'nde çiftlerin uyuma pozisyonlarının ilişkileri hakkında ipuçları verdiğini açıklandı. Araştırmalara göre gece yatarken birbirlerine temas eden çiftlerin yüzde 94'ü ilişkilerini mutlu olarak tanımlarken, uyurken temas etmeyenlerde ise bu yüzde 68'e düşüyor. 

İşte değişen pozisyonlara göre uzmanların ilişkilere yaptığı tanımlamalar:

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Sırt sırta dokunmadan

1. Sırt sırta dokunmadan

Birbirlerine arkaları dönük ama dokunmayacak şekilde hatta resmen ayrı köşelerde yatan çiftler. Büyük ihtimalle ilerlemiş bir ilişkinin ürünü olan bu pozisyon gün içinde yaşanmış bir sorununda sonucu olabilir. Genel olarak bağımsızlığına düşkün ya da içe kapanık çiftler tercih eder.

2. Sırt sırta temas halinde

2. Sırt sırta temas halinde

Çiftin arkalarını döndüğü ama birbirlerine temas halinde olduğu sırtsırta yatışları daha çok ilişkinin başlarında görülür. Hafif utangaçlığın henüz atılamadığını fakat aynı zamanda çiftin birbirine güvendiğini ve birlikte bir şeyler yapmaktan mutlu olduğunu gösterir.

3. Yüz yüze dokunmadan

3. Yüz yüze dokunmadan

Birbirlerine bakarak kısa bir muhabbetten sonra uykuya dalınan yüz yüze temassız yatma pozisyonu. Sevgi ve içtenliğin ön plana çıktığı ilişkilerin yataktaki yansımasıdır. Çiftin kesinlikle inişli çıkışlı olmayan, sakin ve problemsiz, temelini dinginliğin oluşturduğu bir ilişkisi olduğunu gösterir.

4. Uyurken temaslı sonra ayrılarak

4. Uyurken temaslı sonra ayrılarak

Uykuya geçerken sarmaş dolaş uyuduktan sonra ayrılan çiftlerin pozisyonu. Birbirlerine güveni yüksek olan birlikte vakit geçirmekten hoşlanan ama aynı zamanda bağımsızlıklarına düşkün olan çifleri temsil eder. Aralarındaki tartışmalar genellikle uzlaşıyla sona erer.

5. Kaşık şeklinde

5. Kaşık şeklinde

Bir partnerin diğerine arkadan sarılarak uyuduğu kaşık şeklindeki pozisyon. Sarılan kişinin ilişkide koruyucu rolü üstlendiğini, partnerinin ise hassas bir yapıya sahip olduğunu gösterir. Bu çiftlerin ilişkilerinde romantizm ön plana çıkar ve günlük hayatta birbirlerinin üzerilerine titrerler.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Sırtüstü + sarılarak

6. Sırtüstü + sarılarak

Yatağın ortasında bir tarafın sırtüstü diğerinin onun göğüsüne yattığı pozisyon. Bu pozisyon sıklıkla ilişkilerin başında görülür. Tutkulu bir aşkın ve derinden bir sevginin göstergesidir. Bu çiftler birbirlerinde huzuru bulurlar. İlişkiyi adeta bir rehabilitasyon gibi kullanırlar.

7. Tüm gece sarmaş dolaş

7. Tüm gece sarmaş dolaş

Bacaklar birbirine geçmiş kolların birbirini kavradığı tam bir aşk çifti pozisyonu. Gerçekten romantik bir çift işareti olsa da aşırı samimiyet olayı kankalığa doğru götürebilir ki bu da ilişki sağlığı için pek de hayırlı olmayabilir. Günlük hayatta birbirlerinden bağımsız aktiviteye girmek istemezler.

8. Sıkıştırmış halde

8. Sıkıştırmış halde

Bir tarafın kol ve bacaklarını açtığı, sağa sola hareketlerle karşı tarafa sadece hareketsiz yatacak kadar bir alan bıraktığı bu pozisyon ilişkinin denge sorunu olduğunu gösterir. Burada bir baskın rol bir de ikincil rol söz konusudur. Ama baskın olacağım diye tam güç abanırsan yaptığın sadece partnerini yataktan düşürmek olur.

9. Karmaşanın hakim olduğu halde

9. Karmaşanın hakim olduğu halde

Çiftlerin ayrık ya da sarılı, temaslı ya da temassız bakmaksızın kafalarına göre yattığı pozisyon. Yatakta tam bir kaos hakimdir. Bir bakarlar partnerlerinin ayağı ağızlarına giriyor. İlişkilerinde rahatlık ön plandadır. Rahatlığın sebebi karşılıklı güvendir. Bir çift olarak ilişkilerindeki düzeni düzensizlikte bulurlar.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
697
320
240
93
42
34
29
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın