Görüş Bildir
Haberler
Ceylanpınar'da Yanmış Oy Pusulaları Bulundu

Ceylanpınar'da Yanmış Oy Pusulaları Bulundu

adem kara
31.03.2014 - 15:45 Son Güncelleme: 31.03.2014 - 23:03

Ceylanpınarlılar sokağa döküldü

AKP'nin Ceylanpınar'da farkla önde giden BDP ile oy sayımında eşit noktaya yükselmesi ve resmi bir açıklamanın yapılmaması üzerine binlerce vatandaş oy sayımının yapıldığı Hükümet Konağı'nın önünde 'Hırsız AKP' sloganı eşliğinde oturma eylemi başlattı. HDP Urfa Milletvekili İbrahim Ayhan, 'Ciddi usulsüzlük ve sorunlar tespit ettik. Gerekli yasal müracaatları yapıp, işlemleri başlattık. Ortada çok ciddi sorunlar var. Halkın iradesini çiğnetmeyeceğiz' dedi.

'Usülsüzlükler tespit ettik'

DİHA'nın verdfiği bilgiye göre, Ceylanpınarlıların da eylem yerine aktıkları görülürken, HDP Urfa Milletvekili İbrahim Ayhan ve BDP İl Eş Başkanı Celalettin Erkmen'de açıklamalarda bulundu. Açıklama yapan İbrahim Ayhan, sağduyu çağrısı yaparak, 'Ciddi usulsüzlük ve sorunlar tespit ettik. Gerekli yasal müracaatları yapıp, işlemleri başlattık. Ortada çok ciddi sorunlar var. Halkın iradesini çiğnetmeyeceğiz. Sizler de, bizler de buradayız' dedi.

Yurttaşların sloganlar eşliğinde sürdürdüğü oturma eylemi sürüyor.

Diğer taraftan sosyal medyada gündeminde önemini koruyor. Twitter'da #CeylanpınardaHırsızVar hashtag'i TT oldu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ceylanpınar'da Yanmış Oy Pusulaları Bulundu

Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinde gerçekleşen yerel seçimler sonrasında bir okulun dört sınıfında yanmış oy pusulaları bulundu.

Şanlıurfa 'nın Ceylanpınar ilçesinde gerçekleşen yerel seçimler sonrasında bir okulun dört sınıfında yanmış oy pusulaları bulundu.

Ceylanpınar ilçesinde gerçekleşen 30 Mart mahalli idareler yerel seçiminde AK Parti Belediye Başkan Adayı Menderes Atilla, rakibi BDP Ceylanpınar Belediye Başkanı İsmail Arslan 'a resmi olmayan sonuca göre bin oy fark attı. Oy sayma işleminin ardından çok sayıda BDP 'li hükümet konağı önüne gelerek protesto gösterileri düzenledi. Göstericiler, oylamaya hile karıştığını iddia ederek slogan attı. Atatürk İlköğretim Okulu'nda oy kullanılmış 1014, 1020, 1022 ve 1016 numaralı sandıkların bulunduğu sınıflarda yakılmış oy pusulaları bulundu.

Hükümet Konağı önündeki protesto gösterileri devam ediyor. 

haberler.com

Kaynak: http://www.haberler.com/ceylanpinar-d...

Seçim Sonuçları Ceylanpınar'ı Karıştırdı

Ceylanpınar’da, AKP adayı Menderes Atilla’nın oy sayımında öne geçmesi BDP seçmenini sokağa döktü.

Ceylanpınar’da, dün akşam oy sayımı sırasında yaşanan elektrik kesintisi ve elektrik kesintisi sonrası AKP adayı Menderes Atilla’nın oylarında artış yaşandığı iddiası BDP seçmeninin sokağa çıkmasına neden oldu. Hükümet Konağı önünde gündüz saatlerinde toplanan protestocu grubun etrafı polis tarafından sarılırken, polis ve protestocu grup arasında gerginlik çıktı.

Gündüz saatlerinde başlayan gerginlik, akşam saatlerinde artarken, ilçedeki eylemlere polis biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti. İlçede gerginlik sürüyor. 

  • zete.com
Kaynak: http://zete.com/2014/03/secim-sonucla...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0