Görüş Bildir
Haberler
Ceyhun Yıldızoğlu Gururlu

Ceyhun Yıldızoğlu Gururlu

Fatih
03.10.2014 - 22:40
İçeriğin Devamı Aşağıda

Ceyhun Yıldızoğlu Gururlu

A Milli Kadın Basketbol Takımı Başantrenörü Ceyhun Yıldızoğlu, Sırbistan'ı 62-61 yenerek yarı finale çıktıkları maçı çok iyi oynamamalarına rağmen kazanarak, kalitelerini ortaya koyduklarını ifade etti.

Yıldızoğlu, Ülker Sports Arena’da yaptıkları 2014 FIBA Dünya Şampiyonası çeyrek final mücadelesinin ardından düzenlenen basın toplantısında, maça iyi başladıklarını belirterek, “Savunma tercihinden sonra rakibimizin oyuna dönmesine izin verdik. Alan savunması yaparak maça tutunduk. Bunun üzerine kolay sayılar bulduk. Bugün çok iyi oynamamamıza rağmen kazanmamız, bizim kalitemizi gösteriyor. Sırbistan’ı da gösterdiği performanstan dolayı kutluyorum” diye konuştu.

Sırbistan Milli Takımı’nın son yıllarda yakaladığı çıkışın farkında olarak maça hazırlandıklarını anlatan deneyimli başantrenör, “Sırbistan, çok tehlikeli bir takım oldu. Kendi oyuncularımı da iyi bir takıma karşı gösterdikleri mücadeleden dolayı tebrik ediyorum. Yarın İspanya maçında daha iyi oynayan ve seyirci desteğini arkasına alan bir takım olarak, finale çıkan taraf olmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

“İspanya’nın kalitesinin farkındayız”

Yıldızoğlu, yarı finaldeki rakipleri İspanya’yı çok iyi tanıdıklarını ifade etti.

Geçen yılki Avrupa Şampiyonası’nda İspanya’ya yarı finalde mağlup olduklarını anımsatan Yıldızoğlu, “Birbirini çok yakından tanıyan iki takımın maçı olacak. İspanya’nın kalitesinin farkındayız. Burada önemli olan, seyirci desteğiyle kendi performansımızı sergileyip sergileyemeyeceğimiz. Bu şampiyonada şimdiye kadar yurt dışındaki turnuvalarda çıktığımız maçlardan iyi oynamadık. Stresi üzerinden atmış bir şekilde oynayarak, kazanan taraf olmak istiyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

Taraftarı destek için Ülker Sports Arena’ya çağıran Yıldızoğlu, şunları söyledi:

“Çocuklar buraya kontenjandan katılmadılar. Buraya hak ederek geldiler. Bundan önceki 3 turnuvada kendi seyircimiz önünde oynamadık. Oyuncularım, uzun yıllardır çalışarak, sakatlıklar yaşayarak, Türk bayrağını onurla dalgalandırdılar. Ne olursa olsun onun hatırına bu çocukların yalnız bırakılmaması lazım. Oyuncularım, yıllarca hem milli takımda hem de kulüplerinde bu ülkeyi nice turnuvalarda layığıyla temsil edecekler. Halkımızın, bayram olmasına rağmen yarın bizi desteklemeye geleceğine inanıyorum.”

Sanders: “Yarı finale çıktığımız için çok mutluyuz”

Türkiye adına Sırbistan maçının en etkili ismi olan Lara Sanders, yarı finale yükseldikleri için çok mutlu olduklarını söyledi.

Sırbistan maçının kendileri açısından zorlu geçtiğini anlatan Sanders, “Bizim için çok zor maçtı. Hücumda çok başarılı değildik. İkinci yarıda, özellikle 4. periyotta çok iyi savunma yaptık. Yarı finale çıktığımız için çok mutluyuz” ifadelerini kullandı.

İspanya’nın güçlü bir ekip olduğuna dikkati çeken milli basketbolcu, “İspanya ile daha önce karşılaşmıştık. Çok iyi oyun kurucuları var ve Sancho çok iyi oynuyor. İki kaliteli takım karşılaşacak” dedi.

Açık Mert Korkusuz

Kaynak: http://amkspor.com/2014/10/03/ceyhun-...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0