Görüş Bildir
Haberler
Çene Altı Yağlarından Kurtulmanın En Kolay ve Etkili Yolu: CoolSculpting CoolMini Yöntemi

Çene Altı Yağlarından Kurtulmanın En Kolay ve Etkili Yolu: CoolSculpting CoolMini Yöntemi

abilerinabisi
25.01.2021 - 10:48 Son Güncelleme: 25.01.2021 - 11:21

Gıdınız yüzünden olduğunuzdan daha kilolu görünmekten şikâyetçisiniz… Güzelliğinize gölge düşüren, yüz şeklinizi sabote eden bu sorunu gıdı eritme yöntemi CoolMini teknolojisi ile çözmek mümkün. Söz Medikal Estetik Uzmanı Dr. Mustafa Karataş’ta…  

Bölgesel incelme dendiğinde nedense akla ilk gelen vücudumuzdaki fazlalıklardır. Mesela çekici bir boyun ve biçimli yüz hatlarıyla aranızda duran tek engel çenenizin altındaki fazlalıklar, yani gıdınız olabilir. Neyse ki bölgesel incelme tedavileri, yüzünüzün çekiciliğine gölge düşüren, bu sorunu çözmede de kullanılıyor. Ameliyat olmadan, bıçak altına yatmadan genç görünümlü, estetik bir çene hattına sahip olmak mümkün.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Dr. Mustafa Karataş, Gıdı eritme için kullanılan CoolMini teknolojisinin gıdı bölgesindeki fazla yağ dokusunu yok etmede en az cerrahi yöntemler kadar etkili olduğunu söylüyor.

Dr. Mustafa Karataş, Gıdı eritme için kullanılan CoolMini teknolojisinin gıdı bölgesindeki fazla yağ dokusunu yok etmede en az cerrahi yöntemler kadar etkili olduğunu söylüyor.

“CoolMini aslında önceleri sadece vücuttaki bölgesel fazlalıklar için geliştirilmiş olan CoolSculpting sisteminin daha küçük alanlara uyarlanmış versiyonudur. Yağ hücrelerini dondurucu soğuğa maruz bırakarak etki eden gıdı eritme teknolojiyi CoolMini sayesinde artık gıdı bölgesindeki fazlalıklarda da kullanabiliyoruz.”

Zarif Bir Çene Hattının İzinde

Karataş “Boyun ve çenenin altı arasında belirli bir ölçü, bir açı vardır ve bazen bu açı yapısal olarak orantısız olabilir ya da kilo, yağlanma yüzünden bozulabilir” diyor ve ekliyor: “Halk diliyle 'gıdı' denen çene altındaki bu bölgesel fazlalık estetik açıdan rahatsızlık veren bir problemdir. Eskiden kişiye olduğundan daha kilolu bir görünüm veren bu problemi çözmede tek yol estetik ameliyattı. CoolSculpting teknolojisi sayesinde artık ameliyatsız da son derece etkili sonuçlar almak mümkün oluyor.”

Herkes faydalanabilir!

CoolSculpting teknolojisinin, özellikle gıdı gibi küçük bölgeler için tasarlanan CoolMini aplikatörü ile çene hattında zarif bir görünüm yaratılabileceğini söyleyen Dr. Mustafa Karataş, işlemin etkilerinin kalıcı olduğunu da ekliyor. “CoolSculpting tedavisinde olduğu gibi CoolMini işleminde de dondurucu soğuğa maruz bırakılan yağ hücreleri kalıcı olarak yok oluyor ve kilo kontrolüne dikkat ettiğiniz müddetçe bir daha geri gelmiyor.” 

Karataş, CoolSculpting’in kilo fazlası olmayan, ideal kilosuna yakın olan kişilere tavsiye edildiğini ama gıdı eritme için yapılan CoolMini uygulamasından herkesin faydalanabileceğini söylüyor.

“Hep altını çizdiğim gibi bölgesel incelme tedavileri bir zayıflama, kilo verme yöntemi değildir."

“Hep altını çizdiğim gibi bölgesel incelme tedavileri bir zayıflama, kilo verme yöntemi değildir."

'Ancak gıdı probleminden kurtulmak, daha zarif yüz hatlarına kavuşmak isteyen kilolu kişiler bile CoolMini uygulamasını yaptırabilir. Kilo vermekte zorlanıyor olabilirsiniz ama gıdı bölgenizdeki yağ dokusunu azaltarak en azından daha zayıf görünebilir, daha belirgin bir çene ve boyun hattına kavuşabilirsiniz.”

Dr. Mustafa Karataş, CoolSculting tedavisi ile ilgili merak ettiğiniz tüm soruları cevaplıyor…

 

CoolSculpting ile CoolMini arasındaki fark nedir?

“CoolSculpting yağ hücrelerini dondurarak azaltan FDA onaylı bir teknolojidir. Sistemin en önemli artılarından biri de bugüne kadar binlerce klinikte, milyonlarca hasta üstünde denenmiş olmasıdır. CoolMini de aynı CoolSculpting gibi etki eder. Tek farkı CoolSculpting’in bölgesel incelmede, büyük alanlarda kullanılması, CoolMini’nin ise başlığı sayesinde gıdı gibi küçük alanlarda da kullanılabilmesidir.”

İçeriğin Devamı Aşağıda

CoolMini’nin gıdı eritmede etki mekanizması nedir?

“Aynı CoolSculpting tedavisinde olduğu gibi yağ hücreleri dondurucu soğuğa maruz bırakılır. İşlem yağ hücrelerinin apoptozis sürecine girmelerine neden olur. Apoptozis, yağ hücrelerinin fonksiyonlarını yitirmesi ve hücrenin ölümüne giden bir sürecin başlangıcı anlamına geliyor. Basit bir şekilde anlatmak gerekirse; yağ hücreleri soğuğun etkisiyle parçalanıyor ve sonra da lenf sisteminin etkisiyle doğal yollardan vücuttan atılıyor.”

CoolMini işlemi nasıl yapılır? İşlemin hemen sonrasında sosyal yaşamıma geri dönebilir miyim?

CoolMini işlemi nasıl yapılır? İşlemin hemen sonrasında sosyal yaşamıma geri dönebilir miyim?

“İşlem sırasında, gıdıdaki fazlalıkların uygulanacağı bölge doktorunuz tarafından belirlenir. Ardından, cildin soğuktan hasar görmemesi için o bölgeye koruyucu özel bir malzeme yerleştirilir. Yüksek basınçlı bir vakum yardımı ile cihaz otomatik olarak sorunlu olan gıdı bölgesini uygulama başlığının haznesinin içine çeker. Böylece tedavi de başlamış olur. İşlemin ilk 5-10 dakikasında uygulama yapılan bölgede soğukluk, sızı ve uyuşma hissedilmesi normaldir. Tedavi edilen bölge soğuğa alıştıkça bu hisler de kaybolur. İşlem sırasında derinin üst tabakası herhangi bir zarar görmediği için tedavinin hemen ardından normal hayatınıza, gündelik aktivitelerinize gere dönebilirsiniz.” 

Optimum sonuçlar için kaç seans gerekiyor? 

“CoolMini uygulaması tek bir seansta gıdı bölgesindeki yağ dokusunun %30-%35 kadarını yok eder. Pek çok hastada tek bir seans yeterli olur. Ancak yağ dokusu daha fazla olanlarda iki, bazen de üç seans gerekebilir.” 

İşlemin sonuçları ne zaman görülür? 

 “Tedaviden birkaç hafta sonra yapısal değişikliğe uğrayan yağ hücreleri vücuttan atılmaya başlar. İşlemin nihai sonucunun ortaya çıkması ise altı-yedi haftayı bulur.”

Dr.Mustafa Karataş - Medikal Estetik Hekimi

Dr.Mustafa Karataş - Medikal Estetik Hekimi

https://www.drmustafakaratas.com/

Facebook: @drmustafakaratas

Instagram: @drmustafakaratas

YouTube - Dr. Mustafa KARATAŞ

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
9
5
2
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın