Cem Yılmaz'ın Yeni Gösterisinde Erkek Masör İstemediğini Söylemesi Sosyal Medyayı İkiye Böldü!
Cem Yılmaz'ın Yeni Gösterisinde Erkek Masör İstemediğini Söylemesi Sosyal Medyayı İkiye Böldü!
‘Cem Yılmaz: Diamond Elite Platinum Plus’ çıktığı günden bu yana pek çok farklı konuda tartışmaya yol açtı. Önce Yılmaz'ın komik olup olmadığını tartıştık, şimdilerde de ünlü komedyenin homofobik ve cinsiyetçi olup olmadığını konuşuyoruz. Bakalım siz ne düşüneceksiniz...🧐
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Pek çoğumuz yeni yıla Netflix’te yayınlanan ‘Cem Yılmaz: Diamond Elite Platinum Plus’ ile girdik biliyorsunuz ki. Zaten birçok insan da kendisinin yeni gösterisine bilet bulmaya çalışıyor ancak bulamadığı için üzülüyordu.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Gösterinin Netflix’te yayınlanmasının ardından pek çok tartışma konusu ortaya çıktı.
Bunlardan ilki Cem Yılmaz’ın artık ‘komik olup olmadığıyla’ alakalı. Bir kesim kendisini hala komik bulurken, bazılarımız da ona ‘boomer’ demeye başladı.
Hatta kendisi açıklama yaptı konuyla alakalı:🙃
Şimdi gelelim diğer bir meseleye: Cem Yılmaz’ın homofobik olup olmadığına yani.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Öncelikle gösteriyi izlemeyenler için meselenin nereden çıktığıyla başlayalım. Yılmaz, şovda arkadaşlarıyla gittiği bir tekne tatilinden bahsediyor.
Günlerce Tarkan dinleyerek dans ettiklerini ve eğlendiklerini belirten ünlü komedyenin teknesinin yanına başka bir tekne yanaşıyor ve bu teknede de bir Finlandiya bayrağı var.
Teknedeki iki ‘erkek’ bireyin kendilerine ‘merhaba’ demesinin ardından arkadaşlarından ‘bunlar kesin *bne’ tepkisi alan Yılmaz gösteride aslında bunun bir homofobi olduğunu belirtiyor.
Bu kanıya nereden vardığını sorduğunda da iki erkeğin teknede ne işi olacağına dair birtakım muhabbetler duyuyor. Ancak Yılmaz, kendilerinin de teknede beş erkek olduklarının ve bunun, durumla hiçbir bağlantısı olmadığının altını çiziyor
Hatta homofobinin ülkemizdeki tanımını şu şekilde yapıyor ünlü komedyen: “Allah vere de şu adamdan hoşlanmayayım.”
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Peki diğer mevzuya geçmeden önce burada bir duralım ve homofobinin tanımıyla konuyu tartışmaya başlayalım.
Homofobi, en basit tabiriyle , eşcinsellere veya eşcinselliğe karşı duyulan nefret, ön yargı, hoşnutsuzluk, korku veya ayrımcılık. Bu bağlamda iki erkeğin birlikte zaman geçirmesinden rahatsızlık duymak ya da bunu ‘yaftalamak’ homofobiye giriyor, evet.
Ancak Yılmaz’ın bu noktadaki duruşu zaten durumun homofobi olduğu üzerine. Aslında durum toplumun ‘erkeklik’ algısından kaynaklanıyor.
Yani nasıl ki bir erkeğin ağlaması toplum tarafından hoş karşılanmıyorsa, yine toplumsal ‘tabular’ yüzünden iki erkeğin birlikte zaman geçirmesi de toplum tarafından yaftalanabiliyor, ancak elbette ki yaftalanmamalı, orası ayrı konu.
Şimdi konudan çok da uzaklaşmadan, bir diğer konu olan ve gösteri çıktığı günden beri Twitter’da epeyce tartışılan meseleye gelelim: Masaj.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Yılmaz gittiği bir masaj salonunda kendisine bir erkek masörün masaj yapmak istediğini ancak masör ‘tercihini’ kadından yana belirttiğini söylüyor.
Bunu belirttiğinde ‘siz bile bunu yapıyorsanız’ tepkisiyle karşılaşmış Cem Bey.
Bunun bir ‘hizmet’ olduğunu ve cinsiyetten bağımsız bunu ‘tercih’ edebileceğinizi söylüyor ünlü komedyen.
Peki kendini erkek olarak tanımlayan bir bireyin ‘erkek’ değil ‘kadın’ masör istemesi cinsiyetçilik midir?
Bu sorunun tek bir cevabı var mı diye soracak olursanız, gerçek değişkendir diyebiliriz. Peki bu ne demek?
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Masajın cinsel çağrışımından dolayı heteroseksüel erkek bir bireyin masörü ‘kadın’ olarak tercih etmesi ‘cinsiyetçilik’ olarak addedilebilir.
Ancak bu bağlamda ‘hizmet’ alınan bir durumda, bunun ‘tercihe bağlı’ tutulması mı cinsiyetçiliktir yoksa bunu tercih etme hakkı verilen bireyin ‘tercihini bir taraftan seçmesi’ mi bunu tartışmak daha faydalı olacaktır.
Yine aynı cinsel çağrışımdan dolayı heteroseksüel bir kadın bireyin masörünü ‘erkek’ olarak tercih etmesi her nasıl toplum tarafından anlamsız sebeplere yoruluyor ve kadına birtakım yaftalamalar yapılıyorsa,
Erkeğin de masör tercihini hemcinsinden yöne yapması yine toplum tarafından yaftalanmayla sonuçlanıyor. Peki yaftalanıyor diye tercihini ‘kadından’ yöne kullanmak zorunda mı? Elbette ki hayır. Ancak bu tercihi bir kadın birey yapıyor olsa cinsiyetçilik diyecek miydik? Kararı siz verin. Peki bu tercihi bireye yüklemek etik mi? İşte bunu tartışabiliriz.
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
Yorum Yazın
Şu masör muhabbetine alınan kim varsa iyi ki alınmış. Bir erkeğin bile isteye vücuduma dokunmasını tercih etmemem homofobiyse -ki olmadıını hepimiz biliyoruz... Devamını Gör
Adam gösterisinde direkt açıklıyor zaten homofobik olmadığını. Şahsi kararı olarak masaj yaptırmayabilir bunu da anlatabilir niye buna alınıyor insanlar. Ki... Devamını Gör
söylediklerine hemen hemen katılıyorum "homofobik de olabilir, size ne!" kısmı hariç. Kendisi toplumsal bir figür. O yüzden homofobiklik gibi hastalıklı bir... Devamını Gör
'Amcanızı zorla dinlemek gibiydi' demiş. Arkadaşın ellerini ve ayaklarını bağlayıp zorla ücretli bir platformda 1 buçuk saat boyunca program izlettirdikleri ... Devamını Gör