Görüş Bildir
Haberler
Cebimizden Ne Kadar Çıkacak? İşte Kuzey Marmara Otoyolu'nun Dudak Uçuklatan Ek Maliyeti

Cebimizden Ne Kadar Çıkacak? İşte Kuzey Marmara Otoyolu'nun Dudak Uçuklatan Ek Maliyeti

Kuzey Marmara Otoyolu'nun (KMO) Kurtköy-Akyazı ile Kınalı-Odayeri kesimlerinde toplam 2 milyar 186 milyon dolar tutarında ek maliyet artışı yaşandığı ortaya çıktı. Bu ek maliyet artışının projelerin toplam maliyet bedelinin yarıdan daha fazlasına denk olduğu belirtiliyor. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sözcü'nün haberine göre Limak-Cengiz ortaklığı tarafından yapılan Kurtköy-Akyazı kesiminde yüzde 65.5, Kolin-Kalyon ortaklığı tarafından yapılan Kınalı-Odayeri kesiminde ise yüzde 55.3 oranında ek maliyet artışı yaşandığı ortaya çıktı. 

Ek maliyet konusunda Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı herhangi bir yanıt vermezken, Hazine ve Maliye Bakanlığı maliyet artışını doğruladı.

"Garanti tutarı ve süresinin ne kadar değiştiği de açıklanmalı"

"Garanti tutarı ve süresinin ne kadar değiştiği de açıklanmalı"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın“İktidar sonunda KMO'daki rekor maliyet artışını kabul etti. Bu kapsamda garanti tutarının ve garanti süresinin ne kadar değiştiğinin de açıklanması gerekiyor” dedi.

Akın KMO'daki maliyet artışı konusunda Hazine ve Maliye Bakanlığı'na soru önergesiyle başvurdu. 

Gelen ilk yanıtta konunun Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın uhdesinde olduğu belirtildi. Bunun üzerine Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'na da başvuran Akın, yanıt alamadı. 

Akın, konuyu Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'a yönelttiği soru önergesiyle tekrar gündeme getirdi. Oktay'dan gelen yanıtta da konunun Ulaştırma Bakanlığı'nı ilgilendirdiği belirtildi. 

Akın, son olarak hem Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'na hem de Hazine ve Maliye Bakanlığı'na CİMER üzerinden başvurdu. Başvuruya Hazine ve Maliye Bakanlığı'dan 4 ay sonra gelen yanıtta KMO'da yaşanan ek maliyet artışı doğrulanmış oldu.

Cebimizden 18.8 milyar lira çıkacak

Cebimizden 18.8 milyar lira çıkacak

Hazine ve Maliye Bakanlığı, maliyet artışlarının toplamda 2 milyar 186 milyon 895 bin 114 dolar olarak kayıtlarda yer aldığını kaydetti. 

CHP'li Ahmet Akın şunları kaydetti: “Buna göre ek maliyet artışı projelerin toplam maliyet bedelinin yarıdan daha fazla bir tutara geliyor. Güncel kura göre (8.62 lira) ek maliyet artışı 18 milyar 848 milyon lirayı da geçiyor. Kuzey Marmara Otoyolu'na verilen garanti koşullarını geçse de geçmese de ödeyecek vatandaşın bilmesi gerekir.”

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
150
44
10
10
7
6
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Selam Öabakan

millet açlık tan ölüyor ben dahil halen yol köprüymüş artık yeter tayyip erdoğan git azınlık oldun seni istemiyoruz suriyeline afganlınıda al git ananıda al ... Devamını Gör

Solucanlı Gübre

Yol yabti kopru yabti sicayim boyle yola kopruye hic yapmasaydi daha iyidi aq

sakirecayyok

Yap İşlet İşlet İşlet İşlet İşlet İşlet işlet İşlet İşlet İşlet İşlet Devretme