Görüş Bildir
Haberler
Caz Müziği'nin Latin Kraliçesi Cemal Reşit Rey'de

Caz Müziği'nin Latin Kraliçesi Cemal Reşit Rey'de

Ulaş
24.03.2014 - 18:03 Son Güncelleme: 28.04.2022 - 13:04

Caz Müziği'nin Latin Kraliçesi Cemal Reşit Rey'de

Brezilyalı şarkıcı ve piyanist Eliane Elias, muhteşem vokal yorumları ve sıra dışı piyano performansı ile 24 Mart’ta İBB Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda İstanbullu müzik severlerin karşısına çıkacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Kültür Müdürlüğü bünyesinde çalışmalarını sürdüren cemal reşit rey Konser Salonu, İstanbulluları dünyaca ünlü müzisyenlerle buluşturmaya devam ediyor. Caz Müziği’nin Latin Kraliçesi Eliane Elias, etkileyici enstrümantal sahne gösterisi ve kendine özgün müzik tarzı ile İBB Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda dinleyicileriyle buluşuyor.

Dünyaca ünlü piyano virtüözü Eliane Elias, caz müziğindeki tutkuyu ve eserlerinin arkasında yatan hikayeleri buğulu sesi ile dinleyicilere hissettirmeyi başarıyor. Jobim müziğinin harika yorumcusu olan Elias, aynı zamanda piyano performansı alanında bir sınır taşı olarak kabul ediliyor. Brezilya kökenli piyanist, şarkıcı ve şarkı yazarı Eliane Elias, büyüleyici piyano yorumu ve seçkin repertuarı ile müzikseverlere güzel bir gece vaad ediyor.

Küçük yaşlarda piyano çalmaya başlayan Brezilya kökenli piyanist ve şarkıcı Eliane Elias, ‘Amanda’ isimli ilk albümünü 1984 yılında Randy Brecker ile birlikte çıkardı. Bir süre sonra solo kariyer çalışmalarına başlayan Elias, 1988’de ‘Critics Poll of Jazziz’ dergisinin en iyi genç yeteneği seçildi. Bu zamana kadar yirmiden fazla albümü çıkan sanatçı, kendi besteleri ve güzel vokal yorumları ile birçok eleştirmenlerden övgüler alarak Billboard ve caz radyo listelerinde üst sıralarda yer aldı. Herbie Hancock ile birlikte, GRAMMY ödülüne en iyi caz performansı dalında 1995’deki solo ve düet performanslarıyla aday gösterildi. Bu kayıt ‘Musician Magazine’ tarafından övülürken, piyano performansı alanında bir sınır taşı olarak değerlendirildi. 1997’de ‘The Three Americas’ albümü ‘Downbeat Readers Poll’ tarafından en iyi caz albümü seçildi. Elias en iyi müzisyen, en iyi besteci, caz piyanisti, kadın vokalist ve yılın müzisyeni dallarında ödüle layık bulundu. Jobim müziğinin harika bir yorumcusu olarak kabul edilen Elias, 1998’deki çalışması ‘Sings Jobim’ile Japonya da en iyi vokal ödülü alırken üç ay süreyle liste başında kalmış ve en iyi Brezilya albümü seçilmiştir.

Kaynak: http://www.milliyet.com.tr/caz-muzigi...
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0