Görüş Bildir
Haberler
Çayan Birben Davası 23 Eylül’e Ertelendi

Çayan Birben Davası 23 Eylül’e Ertelendi

Onedio Medya
20.05.2014 - 16:40 Son Güncelleme: 20.05.2014 - 17:10

Yalova'da 2012 yılında polisin sıktığı biber gazı ile hayatını kaybettiği iddia edilen Çayan Birben'in ölümüyle ilgili sanıkların yargılanmasına başlandı. Polislerin tutuklanma talebi reddedildi. Duruşma 23 Eylül’e ertelendi.

(soL - Haber Merkezi) Yalova Abdullah Baştürk Parkı'nda çıkan kavgada sıkılan biber gazının ardından fenalaşarak hayatını kaybettiği iddia edilen Çayan Birben'le ilgili ilk dava, Yalova Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüşülmeye başlandı. Ölüme sebebiyet verecek şekilde kasten yaralama gerekçesiyle açılan
davada sanık polisler İ.B., T.C., E.K. ve S.A.Y. de iddiaları reddetti.

Mahkemede savunma yapan her 4 polis de, kavga esnasında Çayan Birben'i olay yerinde görmediklerini, kendilerine, 'Ben astım hastasıyım, biber gazı sıkmayın' diyen kimse olmadığını söyledi. Bunun üzerine söz alan davacı vekili avukat Sabri Kuşkonmaz ise 'Mağduriyet edebiyatı yapıyor ama burada evladını kaybeden bir aile var. Ayrıca bu memura devlet, maaşını toplum için gerektiğinde canını tehlikeye atsın diye ödüyor, bunu da unutmasın' diye konuştu. Davacıların avukatları, delillerin karartılacağı endişesi taşıdıklarını belirterek kamu tanıklarının korunması için sanıkların tutuklu olarak yargılanmasını talep etti. Mahkeme heyeti ise davacı tarafın bu talebini reddederek duruşmayı 23 Eylül’e erteledi.

Kaynak: http://haber.sol.org.tr/devlet-ve-siy...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0