Görüş Bildir
Haberler
Cannes'dan Bir Güzel Haber Daha: Yatılı Okul, L’atelier’ye Seçildi

Cannes'dan Bir Güzel Haber Daha: Yatılı Okul, L’atelier’ye Seçildi

Ulaş
21.05.2016 - 12:54

2012 yılında, Be Deng (Sessiz) adlı kısa filmi 65. Cannes Film Festivali’nde, kısa metraj yarışmasında Altın Palmiye ile ödüllendirilen Rezan Yeşilbaş’ın ilk uzun metraj filmi Yatılı Okul, 69. Cannes Film Festivali’nde Cannes Atölye-Cannes L’atelier'e seçildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Senaryosunu da Rezan Yeşilbaş’ın yazdığı Yatılı Okul, yönetmenin kısa filmi Sessiz gibi, Diyarbakır’da 80 darbesi sonrasında geçiyor.

Film, 15 yaşındaki Şiyap ve kardeşlerinin gittiği yatılı ilköğretim bölge okulunun, darbe sonrasında bu okula atanan asker kökenli yönetici ve öğretmenler tarafından yavaş yavaş bir kışlaya dönüştürülmesini konu alıyor. Filmin çekimlerine Eylül ayında başlanacak.

Geçtiğimiz Kasım ayında katıldığı Antalya Film Forumu’nda Kurmaca Pitching Platformu’nda Finansal Destek Ödülü kazanan Yatılı Okul, L’atelier’de, uluslararası ortak yapımcılara, satış ajansları ve dağıtımcılara sunulacak.

Mert Can Mertoğlu'nun ilk uzun metrajlı filmi 'Albüm' de festivalde, 'Eleştirmenlerin Haftası' bölümünde 'Yenilikçilik Ödülü'ne layık görülmüştü

Cannes Atölye-Cannes L’atelier hakkında:

Cannes Atölye-Cannes L’atelier hakkında:
İçeriğin Devamı Aşağıda

Cannes Film Festivali bünyesinde 2005 yılında uluslararası pazara hitap eden nitelikli film projelerini desteklemek amacıyla kurulan L’atelier’ye her yıl, dünyanın farklı bölgelerinden 15 proje seçiliyor.

Seçilen projelerin yönetmenleri ve yapımcıları Cannes Film Festivali'ne davet edilerek, sinema endüstrisinin farklı alanlarında uzmanlaşmış profesyonellerle tanışmaları, projelerinin gelişimi için yararlı temaslar kurmaları ve toplantılar yapmaları sağlanıyor.

L’atelier programı, yönetmene ve yapımcılara, uluslararası finansmana erişim ve filmlerin üretim sürecini hızlandırma açısından dünya sinemasının en önemli ortak yapım platformları arasında yer alıyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
25
8
4
4
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Hilal Turan

son zamanlarda çekilen dram türü yerli filmlerde gelişim söz konusu izlerken gerçekten o dramı hissediyorsunuz. aynı zamanda kadın başrollerinde artış var.

Emre Cangönül

ya bırak abi devleti kötüleyip mağduriyet propagandası yapmaktan başka bir şeye yaramıyorlar