Görüş Bildir
Haberler
Cam İşçileri Grev Yasağına Karşı Bakanlığa Yürüdü

Cam İşçileri Grev Yasağına Karşı Bakanlığa Yürüdü

adem kara
01.07.2014 - 15:48
İçeriğin Devamı Aşağıda

Grevlerinin Bakanlar Kurulu tarafından ertelenmesi üzerine Kristal-İş sendikasında örgütlü Şişecam işçileri, Ankara’da Çalışma Bakanlığı önüne yürüdü.

Yürüyüş sırasında ‘Grev hakkımız söke söke alırız’ ve ‘Gün gelecek devran dönecek AKP işçiye hesap verecek’ sloganı atan işçiler, ‘Grev hakkını sıfırlamakta ustasınız’ ve ‘Grev haktır engellenemez’ yazılı döviz ve pankartlar taşındı.

Pankartın önünde simgesel olarak siyah kurdeleye bağlı anahtar taşıyan işçiler grevin bir sendikanın en güçlü silahı olduğunu belirtirken; “AKP eğer sendikayı almakta çok ısrarcıysa, alsın anahtarı kendi yönetsin” dedi.

Çalışma Bakanlığı önünde konuşan Kristal-İş Genel Başkanı Bilal Çetintaş, yasal bir hak olan grevlerinin ertelendiğini ve grevsiz toplu sözleşmenin dayatıldığını kaydetti. Çetintaş, AKP hükümetine seslenerek; “Berrak bardaklara ve camlara bakarken nasıl üretildiğini biliyor musunuz?” diye sordu. Grev ertelemesinin akılla ve mantıkla alakası olmadığını ifade eden Çetintaş; “Grev ertelemesi grevi fiilen yasaklamaktır. AKP işçi hakları söz konusu olunca hak hukuk tanımamaktadır” dedi. AKP’nin mazlumun değil para ve sermayenin yanında olduğunu ifade eden Çetintaş, AKP’nin 5800 cam işçisinin hakkını değil Şişecam patronunun hakkını savunduğunu aktardı. Çetintaş’ın konuşmasının ardından işçiler Çalışma Bakanlığı’na siyah kurdeleli anahtarı teslim etti. Ayrıca işçiler patronun sendikal faaliyetlerinden dolayı işten attığı işçi Tamer Balcı’ya attıkları sloganlarla destek verdi. 

Ankara/EVRENSEL

Kaynak: http://www.evrensel.net/haber/87392/c...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0