Görüş Bildir
Haberler
Çalıntı Twitter Hesabı Çalıntı Kredi Kartından Daha Değerli

Çalıntı Twitter Hesabı Çalıntı Kredi Kartından Daha Değerli

Burçak Cürül Öztürk
31.03.2014 - 23:16 Son Güncelleme: 31.03.2014 - 23:52

Çalıntı Twitter Hesabı Çalıntı Kredi Kartından Daha Değerli

Yayınlanan yeni rapora göre bilişim suçu kara borsasında artık çalınan Twitter hesapları kredi kartlarından daha değerli hale geldi.

Peki neden? Her pazarda olduğu gibi bu da arz ve talep ile ilgili bir durum. Juniper Networks ve The RAND Corporation tarafından yapılan araştırmaya göre sansasyonel veri hırsızlıkları –Aralık ayında Target'ın verilerinin hacklenmesini düşünün – kredi kart bilgilerinin yoğun bir biçimde pazara girmesine neden oluyor. Ne kadar çok bilgi varsa o kadar da değer düşünüyor. Özellikle de bankalar çalılan kredi kartlarını iptal ederek ya da yenisi ile değiştirerek bir yanıt verdiğinde.

Devasa boyuttaki kredi kartı hackleme olayı ardından kara borsaya kart numaraları girer, bunların çoğu kullanılabilir olmasa da. Buna kıyasla sosyal medya hesap bilgisi arzı ise bu tarz tek bir vakada çok az miktarda kara borsaya girer.

Araştırma da konuyla ilgili şu ifadelere yer veriliyor: 'Bir Twitter hesabı çalıntı kredi kartından daha pahalıdır. Bunun da nedeni Twitter hesap bilgilerinin potansiyel olarak daha büyük getirisinin olması. Büyük çaplı bilgi hırsızlığının hemen ardından kredi kartı bilgilerinin fiyatı yüksek olur. Çünkü kredi kartlarının hala aktif olma ihtimali oldukça yüksektir. Ancak zaman geçtikçe pazardaki kredi kartı bilgilerinin kullanılamaz duruma düşmesi ile fiyatlarda geriler.'

Peki kara borsada hacklenmiş bir sosyal medya hesabının değeri ne kadar? Hesabın türünü göre fiyatlar 16 ila 325 dolar arasında değişiyor. Büyük çaplı kredi kartı hırsızlığında ise çalınmış bir kredi kartının değeri 0,75 dolara kadar düşebiliyor.

Ancak hacklenmenin ortaya çıkardığı maliyetin düşük olduğu yanılgısına ise düşmeyin. Target'ta kullanılan kredi kartlarının bilgilerinin ele geçirilmesi olayı finansal kurumlara 200 milyon dolarlık bir zarar çıkardı. Ancak ortalama bir bilişim suçlusunun kredi kartınız ile Twitter hesabınız arasında bir seçim yapmak zorunda kaldığında ikincisini tercih etmesine şaşırmayın.

Elana Zak \ The Wall Street Journal

Kaynak: http://www.wsj.com.tr/article/SB10001...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0