Görüş Bildir
Haberler
Çağımızın Vazgeçilmezi İnternet

Çağımızın Vazgeçilmezi İnternet

hokkaweb
18.07.2014 - 20:27 Son Güncelleme: 18.07.2014 - 21:24

Çağımızın Vazgeçilmezi İnternet

İnternet dünya üzerindeki bilgisayar ağlarını ve kurumsal ağların birbirleri ile bağlantı kurmasının sağlayan elektronik bir iletişim ağıdır. İnternet çok fazla protokole sahip olan bir ağ olup birbirine bağlı bilgisayar ağlarının tümü olarak düşünülebilir. İnternet yerine onun kısaltması olarak oluşmuş olan net sözcüğü de kullanılır. İnternetin hayatımıza girmesi basit bir olay değildir aslında. İnternet üzerine yapılan ilk araştırmalar Amerika Birleşik Devletlerinde yapılmıştır. 1960’lı yıllarda yapılmaya başlanan bu araştırmaların asıl amacı sağlam ve dayanıklı özel bir bilgisayar ağı oluşturmak üzereydi.

Fakat gerekli bilgi ve donanım eksikliğinden kurulan ağlar üzerinde çeşitli hatalar ortaya çıkmıştır. Bu hataların giderilmesi ve bugün kullandığımız asıl internet ağının oluşması 1980’li yıllara dayanır. O tarihlerde kullanıcı bilgisayarları yaygın olarak bütün dünyada kullanılmasa bile internetin oluşturulması başarılmıştır. Tabi ki bu devletlerin kurduğu özel ağlardır. Ulusal Bilim Vakfı tarafından yine Amerika Birleşik Devletleri bünyesinde toplanan ve çeşitli ülkelerinde kullandığı fonlar sayesinde araştırmalar bir sonuca ulaşmıştır. Dünya üzerinde bulanan birçok ülkenin de kendi geliştirdikleri ağları birleştirmesiyle internet denilen olgu oluşmuştur. 1990’da ise ulusal anlamda farklı protokollerle ağların yaygınlaşması ile internet kişisel kullanım için istek görmeye başlamıştır.  Bu kişisel kullanıma olan ilgi o kadar hızlı artmıştır ki seksenli yıllarda kimsenin adını bilmediği internet bugün herkesin bildiği ve faal olarak kullandığı bir teknoloji halini almıştır. İnternet insan hayatının içinde öyle bir yer bulmuştur ki kendine artık her kişinin internet üzerinde ki sosyal paylaşım sitelerinde bir hesabı bulunmaktadır.

İnternet ile yapılan iş sadece sosyal paylaşım sitelerinde bir hesaba sahip olmakla sınırlı değil. Bugün internet üzerinden paylaşılan bilgi o kadar fazladır ki belli meslek alanlarında ustalaşmak için internet üzerinden araştırmalar yapmak yeterlidir. Bu meslekler genel olarak interneti ve bilgisayarları ilgilendiren meslek dallarıdır. İnternet üzerinde yapılan farklı bir sürü işlem bulunmaktadır. Örneğin bankacılık işlemleri internet üzerinden oldukça basit bir hale gelmiştir ve bazı işlemler için işlem masraflarını ortadan kaldırmak gibi bir kolaylıkta sunmuştur müşterilere. Bugün internet üzerinden yapılacak işlemlerin sayısı saymakla bitmez. Yeni girişimciler her gün yeni fikirlerle internet ortamında iş kurmaktadır. Bu fikir yarışında ihtiyaca yönelik işler kuran ve kendi tanıtımını iyi şekilde yapan kişi ve kurumlar bu işlerden güzel gelirler elde etmektedirler.

İnternet Ağı Üzerindeki Buluşma Noktaları

İnternet ağı üzerinde bulunan ve hepimizin internetin görünen yüzü olarak bildiğimiz web sayfaları. Bu web sayfalarının oluşturulması işlemini ise web tasarım denir. Bu işlem internete olan bağımlılığının giderek arttığı günümüzde emek harcanması gereken bir işlemdir. Bir web sitesinin kullanılması ziyaret edilmesi o web sayfasının web tasarımına bağlıdır. Web sitelerinin tasarlanması çok fazla çeşit olması ve yazılım dillerinin karmaşıklaşması nedeniyle zor bir hal almıştır. Bir web sitesi oluşturmanın birçok farklı yolu bulunmaktadır. Bu işlemin en basit şekilde yapılmasının sağlayan düzenleyici programların sayısı internet üzerinde gün geçtikçe artmaktadır. Bu düzenleyici programlar ile yapılan işler diğer şekillerde yapılan işlere göre oldukça kısıtlı kalmaktadır. Web yazılım ile oluşturulan internet siteleri ise hareket alanı bakımından oldukça geniş bir alana sahiptir. Kod düzeyinde yapılan web sitesi oluşturma işlemlerinde yapılacak her işin adım adım oluşturan kişinin kontrolünde olması sonuca yönelik siteler oluşturmak için oldukça önemli bir birikimdir. İnternet üzerinde popüler bir web sitesi oluşturmak isteyen kişiler için web programlama dillerinden en az bir tanesine hâkim olmak gerekli bir şarttır.

İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın