Görüş Bildir
Haberler
Buz Kesen Bünyelere: İçinizi Şömine Sıcaklığında Isıtacak IMDb Puanı 7'lerde Seyreden 27 Film

Buz Kesen Bünyelere: İçinizi Şömine Sıcaklığında Isıtacak IMDb Puanı 7'lerde Seyreden 27 Film

Onur Şahin
11.01.2019 - 11:29 Son Güncelleme: 29.04.2020 - 18:31

Soğuklardan tir tir titrediğimiz şu günlerde kombinin derecesini yükseltmeden ısınmanızı sağlayacak film önerilerimiz bu listede. 

Bazıları neredeyse kült olmuş, bazılarıysa kıyıda köşede kalmış olabilir ama hepsinin ortak noktası bittikten sonra yüzünüzde hiç unutmayacağınız güzel bir tebessüm bırakması...  😌🎬

Sıralama IMDb puanlarına göre yapılmış, film açıklamaları Beyazperde.com'dan alınmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

27. Goodbye Berlin - Tschick | 2016

27. Goodbye Berlin - Tschick | 2016

Elveda Berlin - IMDb 7,0

Maik Berlin'de kopuk fakat zengin bir ailede büyüyen genç bir çocuktur. Ailesiyle geçireceği yaz tatili bir anda yerle bir olur. Maik'in annesi rehabilitasyon merkezine yatırılır, babası da genç asistanını bir anda ortaya çıkan bir iş gezisine götürmesi gerektiği bahanesiyle ortadan kaybolur. Maik evde tek başına kalmıştır ve yazın ne kadarını böyle geçireceği de belirsizdir. Evde tek başına kalan Maik zamanını havuza girip dinlenerek geçirmeye başlar. Ancak okul arkadaşlarından biri olan genç Rus göçmeni Tschick bir anda kapısında çalıntı bir arabayla beliriverir. Arkadaşının planı sakin evlerini geride bırakıp Maik'le birlikte bir maceraya atılmaktır. Birlikte yola koyulan çocuklar plansız programsız bir şekilde Berlin'i terk etmeye karar verirler. Bu ikisi için de büyük bir macera olacaktır.

Usta yönetmen Fatih Akın imzalı Elveda Berlin, Alman yazar Wolfgang Herrndorfs'un 30 ülkede basılan ve 2 milyondan fazla kopya satan best seller romanından beyazperdeye uyarlanıyor. Filmin başrollerini Anand Batbileg, Tristan Göbel ve Nicole Mercedes Müller üstleniyor.

26. Marley & Me | 2008

26. Marley & Me | 2008

Marley ve Ben - IMDb 7,1

Hayvansever yeni evli çift John ve Jenny, çocuk yapmadan önce köpek almaya karar verirler. Efsanevi müzisyen Bob Marley’nin ismini alan küçük yavru köpekleri hemen büyümüştür. 

Ancak Marley eğitimine cevap vermemektedir ve sahiplerinin emirlerini hiçbir zaman uygulamaz. Gün geçtikçe Marley evi mahvetmeye başlar. Bir ailenin iyi bir ders aldığı sevimli ama bir o kadar da hınzır köpeğin komik ve keyifli hikayesi.

25. The Intern | 2015

25. The Intern | 2015

Stajyer - IMDb 7,1

Başarılı bir şirketin sahibi olan Jules Ostin, çalışanlarındn birinin tavsiyesiyle yeni bir stajyer programı başlatır. Biraz yaşını almış insanlara yönelik olan bu deneysel programa ilk başlayan kişi ise 70 yaşındaki Ben Whittaker olur. Şirketin genç kadrosunun yaş ortalamasını bir hayli yükselten Whittaker ile yanında çalıştığı Ostin arasında zamanla iş ilişkisi sağlam bir dostluğa dönüşecektir. Yönetmen koltuğunda Nancy Meyers'ın oturduğu, komedi filminin başrollerini ise Anne Hathaway ile Robert De Niro paylaşıyor.

24. The Brand New Testament | 2015

24. The Brand New Testament | 2015

Yeni Ahit - IMDb 7,1

Bu gerçeküstü komedide Tanrı, karısı ve kızıyla normal bir hayat süren sıradan bir Belçika vatandaşıdır ve bir apartman dairesinde yaşamaktadırlar. Bir gün kızı Ea, babasının bilgisayarını karıştırıp bütün dünyayı bir kaosa sürüklediğinde baba-kızın da arası açılır. Küçük kız yeryüzünde yaşayan herkese kendi öleceği günün tarihini kısa mesaj yoluyla atar. Ardından da evden kaçıp altı havari bulmaya karar verir... 

Mr. Nobody (2009) filmiyle izleyici karşısına çıkan senarist ve yönetmen Jaco Van Dormael'in yeni filminin oyuncu kadrosunda Pili Groyne, Benoît Poelvoorde, Catherine Deneuve, François Damiens ve Yolande Moreau başı çekiyor.

23. The Kings of Summer | 2013

23. The Kings of Summer | 2013

Yazın Kralları - IMDb 7,2

Ergenliğin eşiğinde olan Joe Toy, bekar olan babası Frank’ın hayatına karışmasına artık tahammül edememektedir. Özgürlüğünü ilan eden Joe, en yakın arkadaşı Patrick ve tuhaf çocuk Biaggio ile birlikte ormana kaçıp orada kendilerine bir ev inşa ederler. Derme çatma evleri bittiğinde artık onlar kendi hayatlarının efendisidir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

22. Love, Rosie | 2014

22. Love, Rosie | 2014

Aşk, Rosie - IMDb 7,2

Rosie ve Alex 5 yaşından beri birbirlerinin en iyi dostu olmuştur; bu yüzden aralarında aşka ve sevgili olmaya dair hiçbir ihtimal olmamıştır. Ama ne zaman olay sevgili seçimlerine gelse, birbirlerinin en büyük düşmanı olmuşlardır. 18 yaşında yapılan bir seçim, kaçırılan bir fırsat ise hayatlarını bambaşka yönlere sürükler. Ama aralarındaki bağ, kilometrelerce mesafeye, akıp giden zamana yenilmez. Bu arada hayal kırıklıklarıyla sonuçlanan ilişkiler, evlilikler, boşanmalar da cabası… Birbirlerini yeniden bulduklarında ikinci bir şansları olacak mı yoksa her şey için çok mu geç kaldılar?

Cecelia Ahern'in 'Where Rainbows End' adlı çok satan romanından uyarlanan filmin yönetmenliğini Christian Ditter üstlenirken, oyuncularda Sam Claflin ve Lily Collins başrolleri paylaşıyor.

21. Definitely, Maybe | 2008

21. Definitely, Maybe | 2008

Kesinlikle, Belki - IMDb 7,2

Will Hayes karısından boşanma belgelerini yeni almıştır. 11 yaşındaki kızını okuldan almaya gittiğinde Maya cinsel eğitim dersi almaktadır. Maya’nın ona cinsellikle ilgili sorduğu soruları kaldıramaz ve konuyu değiştirerek annesine nasıl aşık olduğunu farklı hikayeler ve bir bulmaca şeklinde anlatmaya başlar.

20. Ruby Sparks | 2012

20. Ruby Sparks | 2012

Hayalimdeki Aşk - IMDb 7,2

Calvin genç yaşında büyük başarı elde etmiş ama hızlı yükselen kariyerinde şimdi duraklama evresine giren bir yazardır; sanki ilhamı tutulmuştur. Bu durumla başa çıkmak içinse ilginç bir yol dener. Kendini yeni bir romanın içine sokmaya karar verir ve kendisini seveceğini düşündüğü bir dişi karakter yaratır ve adını Ruby koyar. Fakat bir hafta sonra Ruby kanlı canlı salondaki kanepede oturuyordur! Calvin kelimelerinin nefes alan bir canlıya dönüştüğünü görünce ne yapacağını şaşırır...

Başrollerini Paul Dano, Zoe Kazan ve Annette Bening'in paylaştığı filmin senaryosu Zoe Kazan'a ait. Yönetmen koltuğunda Jonathan Dayton ve Valerie Faris ikilisinin üstlendiği filmin yurt dışı eleştirmen notu ise oldukça yüksek.

19. The Gods Must Be Crazy | 1980

19. The Gods Must Be Crazy | 1980

Tanrılar Çıldırmış Olmalı - IMDb 7,3

Kalahari çölünde yerel bir kabile teknoloji ile ilk kez bir kola şişe sayesinde tanışır. Ne işe yaradığını çözünceye kadar esas amacı dışında pek çok göreve hizmet eden şişe için, bir süre sonra kabile içinde kavgalar çıkmaya başlar. Sonuç olarak şişenin geldiği yere, yani Tanrı'ya geri gönderilemesine karar verilir...

18. Wristcutters: A Love Story | 2006

18. Wristcutters: A Love Story | 2006

Bilek Kesenler: Bir Aşk Hikayesi - IMDb 7,3

Desiree ve Zia yeni ayrılmış bir çifttir. Bu ayrılığın yaşattığı acıya daha fazla tahammül edemeyen Zia, çareyi intihar etmekte bulur. Ne var ki ona göre bu acıyı dindirecek tek şey olan intihar, hiç de zannettiği gibi bir kurtuluş olmayacaktır. Yaşamını sonlandırmasının ardından sadece gözlerini yeniden açan Zia, kendisini sadece intihar edenlerin bulunduğu bir evrende bulur. Acıları da olduğu gibi yanındadır. Ancak her zaman bir kurtuluş ümidi de vardır. Tek aşkı Desiree'nin de intihar ettiğini öğrenen Zia, bir şarkıcı ve otostopçuyu da yanına alarak sıra dışı bir yolculuğa çıkar. Son derece melankolik ve kasvetli olan bu dünyada, Desiree'yi yeniden bulabilmek mümkün olacak mıdır?

Son yılların en sıra dışı yapıtlarından biri olan film, Sundance Film Festivali'nde Jüri Özel Ödülü'ne layık görülmüştü.

İçeriğin Devamı Aşağıda

17. The Secret Life of Walter Mitty | 2013

17. The Secret Life of Walter Mitty | 2013

Walter Mitty'nin Gizli Yaşamı - IMDb 7,3

Walter Mitty’nin Gizli Yaşamı'nda fantezi dünyasında; sessiz sedasız bir hayat süren, tirajı yüksek 'Life!' dergisinin fotoğraf arşivinde çalışmakta olan Walter, kendini hiç beklenmedik bir maceranın içinde bulur. Yeni iş arkadaşı Cheryl'la masumca flört etmeye başlamasının sonrasında hayatı, hayalindeki sevgilinin gerçeğe dönüşmesiyle değişir. Cheryl, onun uzun süredir düşlediği aşkın vücut bulduğu insandır. Ancak Walter, büyüsünün bozulacağını düşündüğünden hislerini Cheryl'a açıklamakta tereddüt etmektedir. Bir yandan da derginin artık yalnızca internetten yayın yapacağı haberini alması, onu işini kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya getirecektir. Derginin basılı yayın hayatına veda edeceği son sayısında çıkması planlanan önemli bir fotoğrafın yok olmasıyla işler karışır. Walter'ı ve Cheryl'ı akıl almaz olaylar ve sürpriz gelişmeler beklemektedir.

16. Across the Universe (2007)

16. Across the Universe (2007)

Across the Universe - IMDB 7,4

Jude, Liverpool'dan yola çıkmıştır. Tek amacı kayıp olan babasına ulaşmak ve onunla bir kez daha konuşabilmektir. Yol üzerinde Lucy adında bir kızla tanışır ve kendisini oldukça aktivist bir maratonun içerisinde, isyankar vaziyetlerde bulur. Jude'un kardeşi olan Max ise Vietnam'a gitmiştir, bu da karşılaşan ikilinin üzerinde oldukça bunalımlı bir baskı oluşturmaktadır. Hayatın gerçekleri, her zaman hayatın başrolünde olacaklardır.

Beatles'ın 33 şarkısından derlenen bir hikaye sunan Across The Universe, efsanevi müzik grubunun hayranlarına öncelikli olarak hitap ediyor.

15. The Bucket List | 2007

15. The Bucket List | 2007

Şimdi Ya da Asla! - IMDb 7,4

Bir hastalığın pençesinde iki ayrı hayatlardan gelen iki farklı insan. Her ikisi de hastane odasında kanser ile mücadelede. Önemli bir ortak noktaları var. Gerçeği farkındalar ancak hayatta daha yapmadıkları ve yapmayı istedikleri çok şey var. O halde bir liste çıkartmak gerek. Bu iki kafadar oturup hayat boyu yapmak isteyip de yapamadıklarının listesini çıkartarak yola koyulurlar. Böylelikle bu son evrede kendileri ile barışarak mutlu bir son yazacaklardır. Hastaneyi terk ederler ve omuz omuza çıktıkları bu anlam dolu yolculukta gülmenin tadını çıkartırken hoşgörüyü kucaklarlar.

14. Mid90s | 2018

14. Mid90s | 2018

Mid 90s - IMDb 7,4

Stevie 13 yaşında bir çocuktur ve 90'lı yıllarda Los Angeles'ta yaşamaktadır. Yaz mevsiminde okulun tatile girmesiyle birlikte bol bol bisiklet sürme şansı yakalayan Stevie, ergenliğinin ilk aşamalarındadır. Sorunlu bir aile hayatı olan Stevie, bağımsızlığını bir türlü kazanamayan bekar annesi ve şiddete meyilli ağabeyi ile yaşamaktadır. Okulunda ise maddi durumları daha iyi olan arkadaşları tarafından hor görülmektedir. Özgürlük alanı kalmayan genç delikanlı, yaz tatili boyunca huzursuz evi ve Motor Avenue kaykay dükkanında tanıştığı yeni arkadaş grubu arasında gidip gelir. Bu süreçte sınıf, ırk ve ayrıcalık hakkında bazı zorlu dersler alacaktır.

13. A Street Cat Named Bob | 2016

13. A Street Cat Named Bob | 2016

Sokak Kedisi Bob - IMDb 7,4

Uluslararası en çok satan kitaplar listesindeki aynı isimli kitaptan ve gerçek bir hikayeden uyarlanan filmde James Bowen, Londra'da yaşayan evsiz ve rehabilitasyonda olan eski eroin bağımlısıdır. Sokaklarda şarkı söyleyerek hayatını sürdürmektedir. Bir gün sokakta bulduğu hasta sokak kedisini tedavi etmek için evine alır ve hayatı değişmeye başlar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

12. Lady Bird | 2017

12. Lady Bird | 2017

Uğur Böceği - IMDb 7,4

Christine McPherson, namı diğer “Uğur Böceği” her ne kadar annesi gibi olmamak için elinden geleni yapsa da başaramayan, tıpkı onun gibi olan bir gençtir. Uğur Böceği’nin hemşire olan annesi, eşinin işini kaybetmesinden sonra ailesini geçindirmek için yorulmak bilmeden çalışır. Lise son sınıfta okuyan Uğur Böceği’nin yaklaşan üniversite tercihinin yarattığı stresin yanı sıra, ergenlik sorunları, sosyal hayatında yaşadığı zorluklar ve annesi ile arasındaki zıtlaşmalarla uğraşır. Bunaldığı yaşantısından uzaklaşmak isteyen Christine, üniversite eğitimi için New York'a gitmeye çalışır.

2008'deki ilk yönetmenlik deneyiminin ardından, yeniden kamera arkasına geçen Greta Gerwig imzalı Lady Bird filminin başrolünde Saoirse Ronan yer alıyor.

11. Christopher Robin | 2018

11. Christopher Robin | 2018

Christopher Robin - IMDb 7,4

Christopher Robin, genç bir adamın yıllar sonra çocukluk arkadaşları ile bir araya gelişini konu ediyor. Artık yetişkin olmuş olan Christopher Robin, 100 Hektar Ormanı’ndaki maceralarından çok uzaklardadır. İş ve aile dengesini korumakta zorlanan Christopher, iş sebebiyle bir aile yolculuğunu kaçırınca sevimli dostu Winnie the Pooh tarafından ziyaret edilir. Sevimli ayının yardıma ihtiyacı vardır. Christopher Robin yeniden ormana dönerek dostlarına yardım ettiğinde, 100 Hektar Ormanı’nın sevimli sakinleri onun da yardıma ihtiyacı olduğunu fark eder. Christopher'ın peşinden gelen tüylü dostları ona hayattan keyif almayı öğretebilecek midir yoksa sadece başına daha çok iş mi açacaktır?... 

Altın Küre ödüllü oyuncu Ewan McGregor'un başrolünü üstlendiği Winnie the Pooh uyarlaması “Christopher Robin”in yönetmen koltuğunda “Düşler Ülkesi”, “Lütfen Beni Öldürme”, “Quantum of Solace” ve “Dünya Savaşı Z” gibi filmlerle tanınan Marc Forster oturuyor.

10. Bekas | 2012

10. Bekas | 2012

Neredesin Süperman? - IMDb 7,5

1990'larda Irak pek de yaşanası bir yer değildi. Aklımıza savaş ve Saddam Hüseyin'in geldiği bu zamanlarda, iki evsiz kardeş Zana (7), ve Dana (10), Superman filmlerinden etkilenerek Amerika'ya gidip Superman'le yaşamak istediklerine karar verirler. Çocukların amaçları Amerika'ya gidip Superman'i bulmak ve ondan yardım istemektir. Superman onların hayatlarını kolaylaştıracak ve onlara kötü davranan herkesi cezalandıracaklardır. Zana Superman'in cezalandırmasını istediği insanların listesini yapmaya başlar. Listenin başında Saddam vardır. Büyük kardeş ise planın somut kısmıyla ilgilenmektedir, para, pasaport, ulaşım. Ne yazık ki bunların hiçbirine sahip değildirler ama yine de hayallerini takip etmeye karar verirler.

9. August Rush | 2007

9. August Rush | 2007

Kalbini Dinle - IMDb 7,5

Film bir müzik mucizesini anlatıyor. Lyla Novacek ünlü ve güzel bir viyolonselist, Louis ise gitar çalıp bir kulüpte vokallik yapan biridir. Bu iki insan birbirlerini tanıdıklarında müziğin de ritmine uyarak aşık olurlar.  Çok farklı hayatları vardır ve ayrılmak zorunda kalırlar. Ancak Lyla hamiledir. Bir gün bir kaza geçirir, bebek kurtulur ama babası, onu kızına söylemeden başkasına evlat edinmesi için verir. Tek korkusu kızının kariyerine engel olacak bir durum gelişmesidir. Aradan on bir yıl geçtikten sonra küçük Evan, esas ailesinin onu beklediğine inanır ve onları bulmak üzere New York’a gider. Müzik yeteneği orada onu başarıya taşırken aynı zamanda da başına dertler açacaktır.

8. Hugo | 2011

8. Hugo | 2011

Hugo - IMDb 7,5

Hugo Cabret, Paris tren istasyonunun duvarları arasında gizlice yaşayan ve saatlerin düzgün çalışmasından sorumlu olan kimsesiz bir çocuktur. Bir müze yangınında saat ustası babasını kaybeden Hugo, ondan yadigar kalan bir 'automaton'u da gizlice tamir etmeye çalışır. Bu arada Paris tren istasyonunun güvenlik görevlisinden sürekli saklanır, oyuncak dükkanı sahibi Bay Georges'tan (Méliés) çaktırmadan mekanik parça aşırır. Bir gün Georges'un manevi kızı Isabella ile tanışması Hugo'ya yeni bir dünyanın kapılarını daha açacaktır... 

Usta yönetmen Martin Scorsese'nin de ilk 3D denemesi olan Hugo Brian Selznick’in 'The Invention of Hugo Cabret' adlı çocuk romanından uyarlanan bir yapım. 2008 Caldecott nişanına sahip olan bu kitabın esas ilham kaynağı ise sinemanın babası olarak sayılabilecek Georges Méliés filmleri ve yönetmenin mekanik figür koleksiyonları...

Sinema tarihine bir saygı duruşu niteliğinde de olan Hugo, 84. Akademi Ödülleri'nde En İyi Film de dahil olmak üzere tam 11 dalda aday.

İçeriğin Devamı Aşağıda

7. Pleasantville | 1998

7. Pleasantville | 1998

Yaşamın Renkleri - IMDb 7,5

Pleasantville, siyah - beyaz tonların egemenliğindeki, küçük ve kendine yeten bir kasabadır. Kasabanın insanları müthiş bir ahenk ile birbirlerine bağlıdırlar. Bu kasabada asla kötülük hüküm sürmeyecek gibidir. Ancak ortada bir problem vardır: Pleasantville, bir televizyon dizisinin kurguladığı bir kasabadır. David ise bir 90’lar çocuğudur. Hayatına dair en büyük hobisi Pleasantville’i izlemek ve dizi hakkındaki her şeyi bilmektir. Bir gün esrarengiz bir televizyon tamircisi, David’in evine tuhaf bir televizyon kumandası bırakır. David, bu kumanda sayesinde ablası Jennifer’ı da yanlışlıkla yanına alarak Pleasantville’in içerisine girmeyi başaracaktır. 

Gary Ross’un özellikle teknik dallarda Oscar’a aday olan filmi büyük bir beğeni toplayıp kült mertebesine ulaşmıştı. Filmin başrollerinde ise Tobey Maguire, Reese Witherspoon, Jeff Daniels, William H. Macy ve Joan Allen gibi ünlü simaları görmek mümkün.

6. Interstate 60: Episodes of the Road | 2002

6. Interstate 60: Episodes of the Road | 2002

Bilinmeyen Yol - IMDb 7,7

Hayatta hep sorular soran ve yanıtlar bulmaya çalışan 23 yaşındaki Neal Oliver, doğum gününde bir dilek tutar. Sonrasında ise kendini barda tanıştığı gizemli yabancı O.W. Grant için bir adrese bir paketi teslim etmek için yollarda bulur.

'Otoyol 60' ismindeki bir yere paketi ulaştırmak için yola çıkan Neal için asıl sorun bu isimde bir yerin olmamasıdır. Neal, bilinmeyene doğru çıktığı bu yolda birbirinden ilginç insanlarla tanışacak ve yol boyu reklam panolarında gördüğü kıza ulaşmaya çalışacaktır. 

Geleceğe Dönüş'ün senaristi Bob Gale'in senaristliğini ve yönetmenliğini yaptığı, modern ve fantastik bir yol masalı anlatan Interstate 60, sıra dışı görüntüleriyle ve yaptığı göndermeleriyle yalnızca bir yol hikayesinden çok daha fazlası.

5. Flipped | 2010

5. Flipped | 2010

İlk Aşk - IMDb 7,7

Aralarındaki birçok farka rağmen 8. sınıf öğrencileri Juli Baker ve ilkokuldan beri hoşlandığı Bryce Loski arasında romantik bir ilişki başlar...

Wendelin Van Draanen aynı adlı romanında uyarlanmıştır.

4. A Man Called Ove | 2015

4. A Man Called Ove | 2015

Hayata Rövaşata Çeken Adam - IMDb 7,7

59 yaşındaki Ove, mahallenin huysuz ihtiyarıdır ve birkaç sene önce apartman yöneticiliği görevinden de azledilmiştir ancak bunu hala kabullenmemekte ve mahalleyi bir demir yumrukla yönetmeye devam etmektedir. Hamile olan Parvaneh ve ailesi, karşıdaki teraslı daireye taşınıp yanlışlıkla Ove’ın posta kutusunu kullanınca aralarında beklenmedik bir dostluk oluşur. Sevgi ve hayata dair gerekli şeyleri çevrende bulundurmanın önemi üzerine dramatik bir komedisi.

Filmin yönetmenliğini Hannes Holm üstlenirken kadroda Rolf Lassgård, Bahar Pars ve Zozan Akgün yer alıyor.

3. Almost Famous | 2000

3. Almost Famous | 2000

Şöhrete İlk Adım - IMDb 7,9

Ergenlik çağında bir genç olan William'ın hayattaki tek tutkusu müziktir! Bu nedenle okulunu da pek umursamayan William, bu durumdan ötürü ailesiyle sürekli çatışmaktadır. Sevdiği müzik grupları üzerine amatör yazılar yazan William, zamanla tanınmaya ve küçük yaşına rağmen önemli mevkilere adım atmaya başlar. Hayallerinde bile göremeyeceği şey artık kapıdadır. Büyük hayranı olduğu Stillwater isimli müzik grubunun yeni turnesine katılması için seçilmiştir! William, grupla birlikte çıktığı yolculukta bu çok sevdiği figürlere ve müzik piyasasına dair önemli gerçeklere tanık olacaktır. 

Dört dalda Oscar ödülüne aday gösterilen ve En İyi Senaryo dalında ödülü kucaklayan Cameron Crowe yapıtı, dönemin müzik anlayışı ve yaşantısını son derece başarılı bir şekilde işlerken 'şöhret' ve 'insan' arasındaki bağ üzerine önemli şeyler söylüyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

2. The Fall | 2006

2. The Fall | 2006

Düşüş - IMDb 7,9

1920'lerin Los Angeles'ındayız. Kolu kırıldığı için Los Angeles Hastanesi'nde yatmakta olan 10 yaşındaki Alexandria, burada filmlerde dublörlük yapmakta olan Roy ile tanışır. 

Bir çekim sırasında sakatlandığı için yataktan çıkamayan Roy, Alexandria'ya Vali Odious'tan çeşitli sebeplerden nefret eden ve onu öldürmek isteyen 6 adamın hikayesini anlatmaya başlar. Fakat Roy, yaşadığı sorunlar sebebiyle hikayeyi giderek daha karamsar bir hale sokar. Bir süre sonra masal ile gerçeği birbirine karıştıran Roy, kendi acılarından kurtulmak için Alexandria'yı da kullanmaya başlayacaktır. 

Ülkemizde de If İstanbul kapsamında gösterilen film, Berlin Film Festivali'nden de ödülle döndü. Tarsem Singh'in 18 farklı ülkede, 26 farklı gerçek mekanda çekimlerini gerçekleştirdiği The Fall'da hiç özel efekt kullanılmadı. Yönetmenin titizliği sonucu çekim ve post-prodüksiyon aşaması 4 yıl süren film, ilk geniş gösterimini ancak 2008’de yapabildi.

1. Captain Fantastic | 2016

1. Captain Fantastic | 2016

Kaptan Fantastik - IMDb 7,9

Ben Cash, ABD’nin Kuzeybatı Pasifik ormanlarında, 6 çocuğu ile beraber bir kabinde medeniyetten izole bir hayat yaşamaktadır. Bu izole ortamda ebeveynlik, kendi doğrularını yaratmıştır ve çocuklar moderniteye karşı bir bağışıklık kazanamamışlardır. Ben, kendini çocuklarını büyük bir titizlikle hem fiziksel hem de entelektüel olarak yetiştirmeye adamıştır. Fakat karısı Leslie’nin ölümü ormandaki 'düzeni' de sarsar. Zira çocuklar annelerinin cenazesine katılmak için şehre ve medeniyete dönmek isterler. Ev eğitimi ile yetiştirdiği çocuklarının hem annesi hem babası olan Ben için bundan sonrası ormandaki hayattan daha zor olacaktır...

Viggo Mortensen başrolde olduğu etkileyici yapımın yönetmeni ve senaristi ise Matt Ross.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
82
38
13
8
5
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın