Görüş Bildir
Haberler
Büyük Hadron Çarpıştırıcısı Verileri, Metal Müziğe Dönüştürülürse...

Büyük Hadron Çarpıştırıcısı Verileri, Metal Müziğe Dönüştürülürse...

İnternet Baba
30.06.2015 - 14:19 Son Güncelleme: 30.06.2015 - 17:41

Çok sayıda heyecan verici araştırmanın kalbinde yatan ve 2. Ayak deneyleri için yeniden çalıştırılan Büyük Hadron Çarpıştıcısı'nda elde edilen Higgs Bozonu verileri, metal müziğe çevrilecek olsa nasıl bir müzik ortaya çıkardı? Dinleyip göreceğiz.

Verilerin notaya nasıl dönüştürüldüğü aslında videoda gösteriliyor: sadece verinin x ekseni boyunca ilerlediğinizdeki gidişatı üzerine notalar denk getiriliyor ve sonrasında zamanları müzisyen tarafından belirleniyor. Yani elbette 'Higgs Bozonunun sesi' olarak görülemez bu; zaten amaç da öyle bir şey değil, bozonun sesi yok. Ancak işte, eğlencelik bir açıdan baktığınızda ona en yakın olan şey. 

Fark etmeyenler için, müzisyenlerin çaldıkları salon, Higgs Bozonu keşfinin, Peter Higgs'in de içerisinde bulunduğu bir bilim cemiyetine ilk defa ilan edildiği salondur. Bu salonda bir sunum yapılmış ve CMS'ten gelen veriler bilim camiasına aktarılmıştır. Ayrıca müziği yapan Piotr Traczyk de CERN'de çalışan, Higgs Bozonu'nun keşfinde bizzat payı olan, Polonyalı bir yüksek enerji fizikçisidir. 

İyi dinlemeler.

Kaynak: http://www.evrimagaci.org/
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
8
1
0
0
0
0
0