Görüş Bildir
Haberler
Büt Dergisi'nin 14. Sayısı Yayında

Büt Dergisi'nin 14. Sayısı Yayında

ahmet yenilmez
21.02.2014 - 17:17 Son Güncelleme: 21.02.2014 - 19:00

Büt Dergisi'nin 14.sayısı yayında

Aylık Online Kültür-Sanat Dergisi Büt Dergisi'nin 14.sayısı çıktı. Bu sayıda Fetih 1453 ve Yunus Emre Aşkın Sesi sinema filmlerin başrol oyuncusu Devrim Evin ve Kazım Karabekir Paşa'nın kızı Timsal Karabekir röportajları bulunmakta.

Yazar kadrosunun çoğunun üniversite öğrencilerinden oluşan bir yılı aşkın sürede online yayın hayatını sürdüren Aylık Online Kültür-Sanat Dergisi Büt Dergisi'nin 14.sayısı çıktı. Derginin bu ay ki röportaj konukları Devrim Evin ve Timsal Karabekir.

Türkiye'nin en pahalı yapımları arasında olan ve gişe rekorları kıran Fetih 1453 ve Yunus Emre Aşkın Sesi sinema filminin başrol oyuncusu Devrim Evin ile keyifli bir sohbet gerçekleştirildi. Evin, popcorn  işler yaparak sinemaya seyirci çekilmeye çalışıldığını savunarak şöyle dedi:  'Türkiye’de özellikle dağıtımcı ayağında her şeyin %80 civarında Kapitalizmin ve Emperyal güçlerin elinde olduğunu biliyorum. Bunu sinema salonlarından tutun da dağıtımcı aşamasına varıncaya kadar önüne geçmeye çalışırdım; çünkü bu Türkiye Sineması’nın oluşmamasına neden oluyor. İnsanlar sadece komedi filmlerini vizyona sokarak popcorn işler yaparak seyircileri sinema salonlarına çekiyorlar. Sinemayı bu durumdan kurtarmak için ne gerekiyorsa yapardım. Bu yapılmadığı takdirde insanlar neden bu çekilmiyor diye veryansın edecekler; çünkü çekilen filmlere bile sahip çıkılamıyor.

'Atatürk çağırsa yine de giderdim'

Milli Mücadele döneminin en önemli komutanlarından Kazım Karabekir Paşa'nın kızı Timsal Karabekir babası hakkında pek bilinmeyenler şeyleri anlattı. Kazım Karabekir Paşa'nın Atatürk arasındaki kırgınlığa rağmen çağrılsaydı gideceğini belirtti. Karabekir, 'Mustafa Kemal Paşa, Ali Fuat Paşa ile barışmış çağrın Kazım’ı dil kurultayında hem fikirlerinden istifade edelim hem de görüşmek istiyorum. Ama öyle etten duvar iki komutanın önünü kapatıyor göz göze bile gelemiyorlar. Komaya girmeden Atatürk helalleşmek istiyor çağırın Kazım’ı diyor. Onu da haber vermiyorlar. Ablalarım çok sorarlarmış gider miydin babacığım. Giderdim o Mustafa Kemal’dir. Tabi bir takım kırgınlıklar olmasına rağmen aralarındaki bağ o kadar kuvvetli ki artık siyasi kırgınlıkları aşacak durumda çünkü vatanı tek yürek tek bilek olarak beraber kurtarmışlar.”

Derginin bu ayki Foto Haber bölümünde Üsküdar-Sancaktepe arasına yapılan 20 km uzunluğundaki Üsküdar-Ümraniye-Çekmekköy-Sancaktepe metro hattı projesinin Ihlamurkuyu istasyonundaki çalışmaları konu alındı. 

Büt Dergisi'nin bu ay da okuyucusuna birbirinden ilginç yazılarla güzel bir dergi keyfi yaşatıyor. Büt Dergisini ücretsiz online okuyabilirsiniz...

Kaynak: http://butdergisi.com/genel/but-dergi...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın