Görüş Bildir
Haberler
Burun Estetiği Sonrası |Burun Ameliyatı Sonrası

Burun Estetiği Sonrası |Burun Ameliyatı Sonrası

Burun Estetiği Sonrası |Burun Ameliyatı Sonrası

Burun estetiği olduysanız veya olmayı düşünüyorsanız ameliyattan sonra sizi ne bekliyor? Şimdiden burun estetiği sonrası için hazırlanırsanız eğer aksi bir durum olmadığı sürece operasyondan sonrasını daha rahat bir şekilde geçirebilirsiniz. Bir çok kişi burun ameliyatı sonrası için hiç endişe etmezken sadece ameliyata odaklanır ve operasyonun iyi geçip geçmemesine odaklanır ancak burun estetiği sonrası yapılması gerekenler hakkında da bilgi sahibi olmak gerekir.

Burun estetiği olmaya karar verdiniz ve operasyonu da rahat bir şekilde geçirdiğinizi farz edelim dersek biraz acele etmiş olabiliriz. Çünkü burun estetiği öncesi için neler yapmamız gerekir? önce bu sorunun cevabını verelim. Burun ameliyatı öncesinde yüzünüze ve burnunuza kaliteli bir güzellik salonunda cilt bakımı yapmanızı kesinlikle öneririz. Böylece cildinizdeki gözenekler açılacağı için yağ birikimi engellenir ve burun ameliyatı sonrası için şişlik süresi de kısalmış olur. Ayrıca sürekli cilt bakımı yaptıran biriyseniz burun ameliyatı öncesinde bakımınızı yaptırmalısınız. Bunun nedeni ise ameliyat sonrasında doktorunuzun tavsiyesine göre en az 1-2 ay cilt bakımı yaptıramayabilirsiniz. Bu nedenle cilt bakımını ameliyat öncesine getirmek siyah noktaların kökünü kazımak gerekli.

Burun ameliyatı öncesinde bir de alışverişe çıkmalı ve gömlek almanızı öneririz. Ameliyattan sonra alışverişe gidemeyebilirsiniz belki. Gidersiniz belki ama bazıları burnu bantlı bir şekilde dolaşmak istemeyebilir.

Burun estetiği öncesinde bir de sağlık durumunuza çok iyi dikkat etmeniz gerekiyor. Nezle, grip ve soğuk algınlığı gibi durumlar ameliyat sonrası için tehlike yaratır. Ayrıca kan sulandırıcı ilaçlardan uzak durmanız gerekiyor. Aspirinden uzak durun.

Yine ameliyat sonrasında kullanmak üzere avakado, maydonoz gibi ödem söktürücü besinleri de alın ki sonrasında tüketebilirsiniz. Burundaki ödemlerin daha çabuk geçmesi için bunları da doktorunuzun tavsiyesine göre yiyebilirsiniz.

Ayrıca makyaj, saç spreyi ve jöle gibi kimyasallardan uzak durmalısınız.

Paranızı ayırmalı ve ameliyat sonrasında hastane masraflarını da düşünerek mali durumunuzu ona göre ayırmalı ya da hastaneden ve doktorunuzdan gerekli bilgileri de öğrenmelisiniz. Ayrıca burun ameliyatı fiyatları konusunda da çoktan araştırma yapmış olmanız gerektiğini de zaten biliyorsunuzdur.

Diyelim ki ameliyat oldu, korkularınız son buldu, endişelerinizin yersiz ve aslında korkulacak hiç bir şeyin olmadığını anladınız. Peki ama burun estetiği sonrası neler yapmanız gerekiyor? Bunları biliyor musunuz eğer bilmiyorsanız bunları dikkatli bir şekilde öğrenmeniz ve uygulamanız burun ameliyatının başarısını bile etkiliyor. Bu başarıyı olumlu yönde etkilemek için için burun estetiği sonrası yapılması gerekenler ya da uyulması gereken kurallar:

Bu kurallardan bazıları hangi doktora ameliyat olursanız olun mutlaka uygulanması gerekir ancak bazı doktorların daha farklı uygulamaları ve burun ameliyatı yöntemleri farklı olacağından değişiklik gösterebilir.

Öncelikle internet sitelerinde ne yazdığına veya burun estetiği olan arkadaşlarınızın ne söylediğine değil, doktorunuzun size önerdiklerine daha çok önem vermelisiniz. Bu nedenle önce doktor kontrolü şarttır.

Yukarıda da ifade edildiği gibi doktorunuz aksini söylemediği sürece aspirin gibi kan sulandırıcı ilaçlardan uzak durmanız lazım. Çünkü bunlar kanı sulandırarak çoğalmasına ve daha çok kanamaya neden olacaktır. Bu durum da iyileşme sürenizi artıracaktır. Ancak bunları kullanmasanız dahi 1 hafta süreyle burnunuzdan ve ağzınızdan bir miktar kan ya da açık renkli sıvılar gelebilir. Bunun için endişe etmeyin. Zaten doktorunuz size bununla ilgili bilgilendirme yapacaktır. Öncelikle doktorunuzun size ne söylediği bu konuda en dikkat etmeniz gereken noktadır.

İlk bir hafta burnunuzda ya da yüzünüzün işte göz çevrelerinde bazı morluklar olabilir. Endişe etmenize gerek yok. Kontroller sırasında zaten doktorunuz size gerekli bilgileri verecektir. Ancak bununla ilgili bazı doktorlar morluksuz burun estetiği yapabiliyorlar. Bu nedenle o doktorlara burun ameliyatı olduğunuz taktirde zaten böyle bir sorununuz kalmayacaktır. Bununla ilgili “ Barış Çakır burun estetiği ” başlıklı yazımızı da okumanızı öneririz.

Eğer burnunuzda gereğinden fazla morluk oluştuysa ya da çok fazla kan akışı varsa mutlaka doktorunuza görünün. Ayrıca herhangi bir darbe ya da çarpma durumları için de yine doktorunuzla irtibata geçmelisiniz ve önleminizi almalısınız.

Morlukların çabuk geçmesini istiyorsanız televizyon daha az seyredin, bilgisayar başında daha az vakit geçirin. Böylece gözlerinizin de yorulmasını önlemiş olursunuz.

Doktorunuzu size tavsiye edeceği şekilde buz uygulaması yapabilirsiniz. Bu noktada doktorun ne söyleyeceği çok önemlidir.

Darbelere karşı önlem almalısınız ve gömlek giymeniz darbe almanızı önleyebilir.

Doktorunuzun size söyleyeceği şekilde duş alıp yıkanabilirsiniz ancak genellikle 2 gün geçmeden banyo yapmamanız önerilmektedir. Doktorunuz ne kadar süre sonra yıkanmanızı önerirse o zaman yıkamalısınız. Yıkanırken ılık olmasına dikkat etmeniz gerekiyor.

Burnunuzdaki pislikleri zorla çıkarmak için çabalamayın. Doktorunuzun önereceği şekilde burun temizliğinizi yapabilirsiniz. Temizlik öncesinde ve sonrasında burun spreyinizi kullanabilirsiniz. Bazı doktorlar temizlik için deniz suyu almanızı önerebilir. Çünkü deniz suyu yaraların daha çabuk iyileşmesini sağlayacaktır.

Hapşırdığınızda kanama meydana gelebilir ancak bu kısa sürebilir. Bu gibi durumlarda nasıl hapşırmanız gerektiği konusunda zaten doktorunuz size bilgilendirme yapacaktır. Ancak genel öneri, ağzınızı açarak ağzınızdan hapşırmaya çalışmaktır.

Doktorunuzun önereceği gibi burun masajlarını yapabilirsiniz.

Ameliyattan sonra aksi söylenmedikçe avakado, maydanoz gibi ödem ve iltihap giderici besinleri tüketebilirsiniz.

3 ay kadar gözlük takmamanız gerekiyor. Sonrasında ise doktorunuza bu konuda mutlaka danışmalısınız çünkü burnunuzda düşme meydana gelebilir.

Ancak aşırı güneşe dikkat edin. Solaryumdan ve denize gitmekten belirli bir süre uzak durmaya alışmanız gerekecek.

Burnunuzun şekli 6 ay ile 1 yıl arasında son halini alacaktır. Ufak değişikliklerden endişe etmeyiniz ancak darbelerden sakının ve böyle bir durumda mutlaka doktorunuza muayene olunuz.

Doktorunuzun istediği günlerde mutlaka kontrollerinize eksiksiz gitmeye çalışın. Herhangi olumsuz bir durum varsa doktorunuz ona uygun bir yol izleyecektir.

Umarız burnunuz çok güzeldir ve burun estetiği olmanıza gerek kalmaz.

Bu yazımızda burun estetiği sonrası için yapılması gerekenleri ya da uyulması gereken kuralları açıkladık. Burun ameliyatı sonrası rehberi ile sizde burun estetiği sonrası için rahat edebilirsiniz. Burun ameliyatı sonrası için yapılması gerekenleri öncelikle doktorunuza danışmayı lütfen unutmayınız.

Esen kalın, hep mutlu olun.

Kaynak: http://burunameliyatifiyatlari.com/bu...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın