Görüş Bildir
Haberler
Burçak Yüce Yazio: 5 Maddede Suyun Mistik Özellikleri

etiket Burçak Yüce Yazio: 5 Maddede Suyun Mistik Özellikleri

Burçak Yüce
29.11.2021 - 21:26 Son Güncelleme: 08.12.2021 - 20:09

Ne özel bir madde.

Tüm canlılığın var oluş vesilesi.

Hem içinde olmayı hem içimizde olmasını severiz. Şifasını tüm bedenimizde hissederiz. 

Hele akıştaki bir suysa…

Dere kenarları, o akıştaki serin suya ayakları daldırmak, kaynağından buz gibi sular içmek ne iyi gelir. 

Haydi, gelin bugün suyun mistik özelliklerine ve önemine farklı bir pencereden bakalım:

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Suyun metafizik özellikleri

1.	Suyun metafizik özellikleri

Günümüzde tüm evrenin kendine has iletişim kurdukları bir dili olduğunu konuşuyoruz ve atom altı boyut yani kuantum dünyası da bu teoriyi desteklemekte. Biz buna dolanıklık ilkesi diyoruz. Einstein ise bu durumu “mesafeler arası korkunç olay!” şeklinde izah etmiştir. Tüm atomlar mesafe fark etmeksizin dolanık olduğu eş parçacıkla iletişim halinde. Bu iletişimin en kuvvetli olduğu maddelerin başında suyun geldiği düşünülüyor.

Suyun bir hafızası olduğu ve ona yöneltilen enerji ve frekanstan moleküler boyutta etkilendiğini bir süredir yapılan deneylerden biliyoruz. 

Bu deneylerden en bilineni Japon bilim insanı Masaru Emoto’ya ait. Suya farklı enerjiler yönelterek kristalize yapısını inceliyor. Nefret, savaş gibi kelimelerin asimetriye ve bulanıklığa sebebiyet verdiğini görüyor. Aşk, şükran gibi kelimelerin ise su moleküllerini daha düzgün motifli ve daha parlak hale getirdiğini gözlemliyor.

1900’lü yıllarda Almanya’da biyolojik silahın konuşulduğu bir toplantıda masadaki sudan başka bir şeyin tüketilmediği birkaç saatin ardından toplantıdaki herkesin zehirlendiği tespit ediliyor. yapılan su analizi sonucu suda herhangi zehirli bir maddeye rastlanmıyor. Ama belli ki su molekülleri savaşın konuşulduğu ortamda zararlı hale bürünüyor.

2. Yaşlanmanın nedenlerinden biri az su tüketimi

Zamanında İbni Sina’nın çarpıcı bir gözlemi var. Bir kavunu güneşin altında günlerce tutarak inceliyor ve sonra su kaybından büzüşerek bozulduğuna şahit oluyor. İnsanın yaşam serüvenini de bu örnekle izah eden meşhur bilim insanı, insanın da yıllar içinde hücrelerinin su kaybederek yaşlandığını tespit ediyor.

Gençleştirici ürünlerin çoğunun hyalüronik asit içerdiğini biliyoruz. Bu bileşiğin özelliğiyse kendi hacminin 6 katı su tutabilmesi. 

Yine yıllar içerisinde hücrelerde biriken toksik maddelerin vücuttan gerek deriden terleme, gerekse idrar yoluyla atılımını su ile sağlıyoruz.

3. Yapılandırılmış su

Suyu içerken, banyo yaparken, denizde yüzerken suyun bize ne kadar iyi geldiğini hissediyor muyuz? Hani günümüzde çok kullandığımız bir kelime var ya “anda kalmak” bence bunu en çok suyla haşır neşirken yapalım. Denizde veya havuzda yüzerken, bir derede yürürken, bir şelalenin akışını izlerken, dalga sesini dinlerken yapalım bunu. İşte o suyu fark etmek içimizdeki suyu da fark etmemizi kolaylaştıracak.

Hatta içtiğimiz suyu, içimizdeki suyu şifalandıralım. Herkes suyu şifalandırabilir.

Dua ile, belki meditasyon ile, belki yogadan, arınma ritüellerinden destek alarak artık kim hangisini tercih ederse. Ben duanın şifasına da çok inanıyorum.

Beynimizin %90’ının su olduğunu düşünürsek onu bu yollarla yapılandırdığımızda neler olur bir düşünelim?

Nehirden topladığınız çakıl taşlarıyla bile suyunuzu şifalandırabilirsiniz. Nehirden akan su canlı ve enerjisi yüksek sudur. Bu enerji bir süre sonra taşların içinde birikir. Siz de bu çakıl taşlarını içme suyuna koyarsanız suyu yapılandırabilirsiniz.

4. Kadim öğretilerde su

Kadim medeniyetler ve metinler suya yalnızca kutsal bir madde olarak görüp çeşitli ritüellerde kullanmakla yetinmemiş, suyu kendilerine yardım eden, kendi lehlerine kullanan, zaman zaman su okumaları gibi pratiklerle haber ulaştıran, bazı teknikler yardımıyla düşmanları savan, zaman zaman da sel, tufan, tsunami gibi ceza veren bir unsur olarak da görmüşlerdir. Elbette bu deniz, göl, ırmak, nehir, yağmur, dolu gibi fiziki özelliğinden öte içinde barındırdıkları ruhani özelliğinden dolayıydı.

Kadim öğretilerdeki bazı pratikleri hatırlarsak, gidenin ardından su dökülürdü. Su gibi gelip gitsin diye.

Suya okumalar yapılarak su tekrar yapılandırılırdı.

Kötü rüyalar suya anlatılırdı.

Yağmur duası ile kurak bölgelere yağmur yüklü bulutların toplanabildiğini biliyoruz.

Mesela bir kapta uzun süre bekleyen su bile içilmez. Su yapısı itibariyle akışkan olmak ister. Beklemek doğasına aykırıdır ve bakteri üretir.

Hatta beklemiş suyla abdest bile alınması uygun görülmemiştir.

Hülasa su sadece bir madde değil, manası olan bir kavramdır.

5. Suyun dini öğretilerde yeri

5. Suyun dini öğretilerde yeri

Neredeyse tüm dinlerde suyun kutsal bir madde olduğunu biliyoruz. Misal Hz. Hacer Mekke’nin çorak topraklarında oğlu Hz. İsmail ile susuzluktan bitap düşmüş halde Safa ile Merve tepelerinin arasında su diye koştururken kutsal zemzem suyu yetişmişti imdada.

Hz. Musa denizi yarmıştı asasıyla. Ve vesile olmuştu kavmiyle düşmandan kurtulmasına.

Aynı zamanda kutsal kitap Kuran-ı Kerim’e baktığımızda cennet hep akan nehirlerle tasvir edilir. Onun dışında yine pek çok ayette sudan bahsedilir.

Bunlardan belki de en bilineni Enbiya Suresi 30. ayettir: “Her canlıyı sudan yarattığımızı görmezler mi?”

Nahl Suresi, 65. ayet: Allah gökten su indirdi, ölümünden sonra yeri onunla diriltti; işitebilen bir topluluk için bunda gerçekten bir ayet vardır.

Hac Suresi, 63. ayet: Görmedin mi, Allah, gökten su indirdi, böylece yeryüzü yemyeşil donatıldı. Şüphesiz Allah, lütfedicidir, her şeyden haberdardır.

Secde Suresi, 27. ayet: Görmüyorlar mı; Biz, suyu çorak toprağa sürüyoruz da onunla ekin bitiriyoruz; ondan hayvanları, kendileri yemektedir. Yine de görmüyorlar mı?

Yasin Suresi, 77. ayet: İnsan, Bizim kendisini bir damla sudan yarattığımızı görmüyor mu? Şimdi o, apaçık bir düşman kesilmiştir.

Kaf Suresi, 9. ayet: Ve gökten mübarek (bereket ve rahmet yüklü) su indirdik; böylece onunla bahçeler ve biçilecek taneler bitirdik.

Tabii su ile ilgili daha pek çok ayet var.

Su ile ilgili daha pek çok bilgi edinmek için mümkün dergisiyle yaptığımız keyifli röportajı okumanızı öneririm.

Sağlıcakla kalın, hoşça kalın.

Facebook

Instagram

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
24
12
8
3
3
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın