Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!
Buralar Vıcık Vıcık! Sıcaklığın Artmasıyla Hepimizin Sorunu Haline Gelen Terleme Hakkında Neler Biliyorsunuz?
Sıcaklıklar giderek artıyor. Haliyle terleme sorununu da beraberinde getiriyor. Terleme birçok açıdan hepimizi rahatsız eden, hatta yaz ayından soğutan bir etkiye sahip. Peki terleme hakkında ne kadar bilgiye sahibiz? 💦
1. 'Çok terliyorum' diye şikayet etmeyin, herkes aynı durumdan muzdarip...
2. 'Kadınlar mı daha fazla terler yoksa erkekler mi?' sorusunun da cevabı burada...
Aslında kadınların erkeklerden daha fazla ter bezi bulunsa da erkeklerin ter bezi kadınlarınkinden daha fazla ter üretiyor.
3. İçinize su serpelim; yaşlandıkça daha az terlemeye başlarsınız...
Çevrenizdeki yaşlıların durumu nedir bilemiyoruz tabii ama bilim böyle olduğunu söylüyor! Yaş aldıkça ter bezleri küçülür ve hassasiyeti de azalır.
4. Bu arada ter kokusundan nefret ediyorsanız, aslında öyle bir koku olmadığını öğrenmeniz sizi dumura uğratabilir...
Ter kokusu özellikle de yazın toplu taşımada bizi mahvetse de aslında terin kokusu da rengi de yok. Kıyafetlerimizde çıkan iz ve kokuyu cildimizdeki bakteriler veya cildimizdeki kimyasallarla reaksiyonları yaratıyor.
5. Ter bezlerinin en yoğun olduğu bölge ayaklarınızın altıdır.
Vücudumuzda ter bezlerinin en az yoğun olduğu bölge ise sırtımız. 👣
6. Bebekken sahip olduğumuz ter bezi miktarı ile yaşlandığımızda sahip olduğumuz ter bezi miktarı aynıdır.
Bebeklerin çok tatlı göründüğü konusunda hemfikirizdir herhalde. Ancak iş ter konusuna geldiğinde bizden pek de farklı değiller. Doğduğumuz andan itibaren sahip olduğumuz ter bezlerinin sayısı ile erişkin olduğumuzdaki ter bezlerinin sayısı aynıdır.
7. Terlemeye hep de iğrenç bir şeymiş gibi bakmamak gerek...
Terleyerek vücuttaki mikrop ve bakteriler temizlenir, vücudun sıvı dengesi korunur, gözenekleriniz açık kalır ve çok daha fazlası!
8. Stres anındaki terleme ile normal terleme aynı değildir.
Bir iş görüşmesinde veya topluluk önünde sunum yapmadan önce terlediğiniz zamanlar ile yazın güneş altındaki terlemeniz elbette ki bir değil. Bu iki ter türü aynı kimyasallardan bile oluşmaz. Stres anındaki terlere yağ asitleri ve proteinler sebep olurken, normal terleme anı ise su, tuz ve potasyumun birleşimiyle oluşur.
Yorum Yazın
Bir ipucu da benden: uzun süreli bir sıcağa maruz kalacaksanız terlediğinizde terinizi silmeyin. Terinizi her sildiğinizde vücut yenisini göndermek zorunda ... Devamını Gör