Görüş Bildir
Haberler
Bu 6 Bileşen Laptop'ların Pil Ömrünü Uzatıyor

Bu 6 Bileşen Laptop'ların Pil Ömrünü Uzatıyor

Onedio Medya
03.09.2014 - 01:34 Son Güncelleme: 03.09.2014 - 12:37

Bu 6 Bileşen Laptop'ların Pil Ömrünü Uzatıyor

Laptop'unuzun pilinin daha uzun süre dayanması için bu altı bileşene dikkat edin!

Laptop'ların veya diğer isimleriyle, dizüstü bilgisayarların pil problemi ne yazık ki uzun yıllardır çözülemeyen bir sorun. Teknoloji ne kadar gelişirse gelişsin, pil teknolojisinin yerinde saymasının pek çok nedeni var. Yüksek kapasiteli piller teknoloji dünyasının en büyük rüyası ancak sanki görünmez bir el, telefonlarımızı, bilgisayarlarımızı, mobil cihazlarımızı haftalarca, aylarca şarj olmadan çalıştıracak pil teknolojisinin geliştirilmemesi için her şeyi yapıyor gibi hissedebilirsiniz.

Ne var ki, günlerce, haftalarca şarj olmadan çalışacak mobil cihazların bir gün gerçek olacağını hayal etmeye devam ederken, en dayanıklısının maksimum üç beş saat içinde pilini tükettiği laptoplarımızı birkaç saat daha fazla çalıştırmak, işlerimizin yoğun ve acele olduğu anlarda büyük önem taşıyabiliyor. Tam önemli bir mail yazarken, tam acele bir işi göndermek için çalışırken, şarjını yanında taşımadığınız laptopunuzun pilinin bitmesi, dünyanın en can sıkıcı durumudur.

Oysa laptop'ların şarjının daha uzun süre dayanması için piyasada çok sayıda tavsiye bulunuyor. Ancak bu tavsiyelerin hepsi yazılım çözümlerine dayanıyor. Yani, daha az HD video seyredin, gereksiz yazılımları kapatın, açık tarayıcı pencerelerini kapatın vs.. gibi tavsiyeleri artık herkes ezberledi. Peki ama şarjın bitmesinde donanımın hiç mi suçu yok?

İşte bu yazımızda, laptop'unuzda pilin daha uzun süre dayanması için altı önemli donanım bileşenine göz atacağız.

Kaynak: http://www.chip.com.tr/makale/bu-6-bi...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın