Görüş Bildir
Haberler
Neymar Varsa Sorun Yok!

Neymar Varsa Sorun Yok!

Fatih
23.06.2014 - 22:56

Brezilya Gruptaki Son Maçında Kamerun'u 4-1 Mağlup Etti

Dünya Kupası'nın ev sahibi Kamerun'u Neymar(2), Fred ve Fernandinho'nun golleriyle 4-1 mağlup ederek A grubunu lider tamamladı.

Dünya Kupası A Grubu karşılaşmasında Brezilya, Kamerun'u 4-1 mağlup etti.

Maça fırtına gibi başlayan 'Sambacılar' ilk dakikalarda büyük bir baskı kurdu ancak Kamerun, 10. dakikadan itibaren oyunu dengelemeyi başardı.

Brezilya'yı kaptığı toplarla yakaladığı hızlı hücüumlarla tehdit eden Kamerun, tam rüzgarı arkasına almayı başlamıştı ki Neymar sahneye çıktı.

17- dakikada Luiz Gustavo, büyük gayretler sonu kaptığı topu ceza sahasında bekleyen Neymar'a aktardı. Neymar klasına yakışır bir vuruşla topu zorlanmadan ağlara gönderdi ve Brezilya bu golle 1-0 öne geçti.

Kamerun'dan cevap gecikmedi

26- dakikada Nyom'un sol kanattan Dani Alves'i geçerek yaptığı yerden ortaya dokunmayı başaran Matip, maça dengeyi getiren golü kaydetmeyi başardı.

Neymar şov hız kesmedi

Beraberlik golünün ardından sessizliğe bürünen Estadio Nacional'de tribünleri ateşleyen isim Neymar'dan başkası değildi.

35- dakikada sol kanattan aldığı pasla ceza sahası yayına hareketlenen Neymar, Kamerun kalecisi Itandje'ı ters ayakta yakaladı ve bir kez daha takımını öne geçirmeyi başardı.

Soyunma odasına önde girmek isteyen Brezilyalı futbolcular kendi sahalarında yaptıkları paslaşmalarla oyunu soğutmayı başardı ve iki takım devreye Brezilya'nın 2-1 üstünlüğü ile girdi.

Brezilya fırtınası ikinci yarı da esmeye devam etti

Tıplı ilk yarıya olduğu gibi ikinci yarıya da çok iyi başlayan Sambacılar arka arkaya bulduğu pozisyonlarla Kamerun kalesini abluka altına aldı.

Dakikalar 50'yi gösterdiğinde ise sahneye çıkan isim bu kez Fred oldu. David Luiz'in soldan ortasında bomboş pozisyonda topu ağlarla buluşturan Fred, Brezilya'yı iki farklı üstünlüğe taşımış oldu.

Son sözü Fernandinho söyledi

Hücuma çıkarken topu kaybeden Kamerun'da savunma dengesiz yakalandı. Duvar paslarıyla ceza sahasına giren Fernandinho kaleyi görür görmez vurdu ve topu 4. kez Kamerun ağlarına gönderdi.

72- dakikada Scolari tarafından tribünlerin büyük alkışları eşliğinde oyundan alınan Neymar, karşılaşmaya damga vuran isim oldu. Neymar gruplarda ortaya koyduğu performansla göz doldururken, çıktığı 3 karşılaşmada bulduğu 4 golle gol krallığında da iddialı bir konuma geldi.

Maçın kalan bölümlerinde istediği golleri bulamayan, hatta pozisyon bile bulamayan Kamerun, Dünya Kupası'na mağlubiyetle veda etmiş oldu.

Bu galibiyetle A grubunu lider tamamlayan Brezilya, 2. Tur'da Şili'nin rakibi oldu.

Eurosport

Kaynak: http://tr.eurosport.com/futbol/dunya-...
İçeriğin Devamı Aşağıda

[GOL] 85' Fernandinho

[GOL] 49' Fred

[GOL] 35' Neymar

[GOL] 26' Joel Matip

[GOL] 17' Neymar

İçeriğin Devamı Aşağıda

Anket | Sizce Maç Sonucu Ne Olur?

İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda

Brezilya-Kamerun Maçının İlk 11'leri Belli Oldu

Dünya Kupası A Grubu'nun son maçı olan Brezilya-Kamerun karşılaşmasının ilk 11'leri belli oldu.

Gruptan çıkma ve liderlik adına hayati bir öneme sahip olan A Grubu maçında ev sahibi Brezilya ile Kamerun kozlarını paylaşacak. Bu zorlu mücadelede iki takımın teknik direktörleri sahaya sürecekleri ilk 11'leri açıkladı.

  • Brezilya Julio Cesar, Dani Alves, Thiago Silva (c), David Luiz, Marcelo, Hulk, Paulinho, Fred, Neymar, Oscar, Luiz Gustavo

  • Kamerun Itandje, Nkoulou (c), Nguemo, Moukandjo, Aboubakar, Bedimo, Choupo Moting, Mbia, Enoh, Matip, Nyom

Eurosport

Kaynak: http://tr.eurosport.com/futbol/dunya-...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
2
1
0
0
0
0