Görüş Bildir
Haberler
BMW’de Güneş Enerjisi Devrimi

BMW’de Güneş Enerjisi Devrimi

Onur Korkmaz
30.01.2015 - 11:54 Son Güncelleme: 01.02.2015 - 18:02

"Aygıt aracınızı güneş yokken bile şarj etmenizi sağlayacak. Gündüz arabanızla dolaşırken güneş enerjisini toplayacak ve gece bu enerjiyi aracınıza aktaracak."

Las Vegas’ta düzenlenen CEStüketici elektrik elektroniği fuarında tanıtılan BMW’nin buluşu görenleri hayran bıraktı. Bu yıl ilk elektrikli araçlarını ABD’de satışa sunmaya başlayan BMW, araçların şarj istasyonu sorununa güneş enerjili sundurma ile çare olacak. Elektrikli araçlar için hayati önem taşıyan şarj istasyonları yerine “BMW i Wallbox” adıyla piyasaya sürdüğü güneş panelleri araç sahiplerinin cebini yakmayacak.

BMW ürün Müdürü Julian Lienich: “Elektrikli araçlarımıza tam destek için bu gibi yöntemler geliştiriyoruz. Bu sundurma sayesinde elektrikli aracınız evinizin bir parçası olacak size elektrik tasarrufu sağlayacak. Kendi jeneratörünüze sahip olacaksınız ve aracınız bu sistemin bir parçası haline gelecek” sözleriyle şirket politikalarından bahsetti.

Kaynak: http://tr.euronews.com/2015/01/27/bmw...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Peki BMW’nin yeni ürettiği güneş sundurması tam olarak nasıl çalışıyor?

Peki BMW’nin yeni ürettiği güneş sundurması tam olarak nasıl çalışıyor?

BMW DesignWorks ekibi tarafından tasarlanan sundurma konsepti, bambu ve karbon fiber panelleri bir araya getiriyor. Geri kalanı ise güneş ışınları yapıyor. 40 panelden oluşan bambu sundurma güneşi karbon panellere atıyor ve elektrik üretiliyor.

BMW Ürün Müdürü Julian Lienich sundurmanın hizmetleri bununla sınırlı olmadığını söyledi: 

“Aygıt aracınızı güneş yokken bile şarj etmenizi sağlayacak. Gündüz arabanızla dolaşırken güneş enerjisini toplayacak ve gece bu enerjiyi aracınıza aktaracak. Bu sistemi akıllı ev enerji politikalarını kullanarak geliştirdik.”

Üreticilere göre güneş enerjili sundurma 3 ve 8 serisine uygun tasarlandı. Alman firma her bütçeye uygun olmayan özel sundurmanın çok yakında her araca uygun hale getirileceğini umduklarını belirtti.

Akıllı araba şarj panellerinden akıllı asansörlere…

Alman firma Thyssenkrupp iş dünyasını yakından ilgilendiren katlar arası beklemelerde yaşanan zaman kaybın akılcı bir çözüm üretti. Kablolar yerine mıknatısların kullanılacağı yeni sürüm asansörlerde, kabinler yukarı aşağı gitmenin yanı sıra yana da geçebilecek. Bu teknoloji 1854 yılından beri pek değişmeyen asansör dünyasında çığır açacak.

ThyssenKrupp mühendisleri, yeni sistemde eksi tip Paternoster asansöründen etkilendiklerini belirttiler.

Sürekli çalışan asansör olarak da anılan ve iki kişilik olarak dizayn edilen Paternoster, hiç durmadan fabrikaların ve okulların içinde dolaşıyordu.

Thyssenkrupp’un yeni sistemi de aynı tipte kabinleriyle binalar içinde hızla gidip gelecek gerekli katlarda yavaşlayacak ve kapılarını 15 – 30 saniye boyunca açık tutacak. 8 kişilik kabinlere sahip olan yeni asansörlerin ilk örnekleri bir iki yıl içinde denenecek.

EuroNews

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın