Görüş Bildir
Haberler
Pentagon'un Açıklaması BlackBerry'e Yaradı

Pentagon'un Açıklaması BlackBerry'e Yaradı

Blackberry'ye Pentagon Dopingi

Son zamanlarda zor bir dönem geçiren BlackBerry’ye güzel haber ABD Savunma Bakanlığı’nın merkezi olan Pentagon’dan geldi. Pentagon’un toplam 80 bin adet BlackBerry cihaz sipariş vermesi Kanadalı firma için sadece ticari anlamında değil, saygınlık açısından da çok büyük bir kazanç oldu.

Son zamanlarda özellikle son kullanıcılara satışlarda büyük sıkıntılar yaşayan BlackBerry’nin en önemli avantajı kurumsal taraftan gelen siparişler. Pentagon’un siparişi de bu bağlamda önem taşıyor.

Siparişin hemen ardından BlackBerry’nin hisselerindeki artış da, Pentagon dopinginin sermaye piyasaları tarafından da olumlu karşılandığının bir göstergesi.

Pentagon siparişine dair haberlerinin basında yer almasının ardından borsada yüzde 10 civarında değer kazanan BlackBerry’nin hisseleri 10 doların üzerine çıktı. 2013 yılını 8 doların altında kapatan BlackBerry böylece 2014 yılında toplam yüzde 30 civarında değer kazanmış oldu. Satışı ile ilgili görüşmelerin gündemde olduğu BlackBerry için bu oldukça olumlu bir gelişme.

Diğer yandan Pentagon’un siparişi 80 bin BlackBerry ile sınırlı değil. Fox’un haberine göre Pentagon ayrıca iOS ve Android işletim sistemlerine sahip 1.800 adet akıllı telefon ve tablet siparişi de vermiş durumda.

Buna göre Pentagon’un bu yeni siparişinin yaklaşık yüzde 98 ’ini BlackBerry oluşturuyor. Pentagon’un 2014 sonuna kadar yeni satın alacağı cihaz sayısını toplamda 100 bine çıkartmayı planlıyor ve yeni alınacak yaklaşık 20 bin cihaz içerisinde de BlackBerry’nin ağırlıklı olması bekleniyor.

Webrazzi

Kaynak: http://www.webrazzi.com/2014/01/22/bl...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın