Bizim Aile Filmiyle İlgili Daha Önce Duymadığınız Detaylar Sayesinde Filmi Başka Bir Gözle Seyredeceksiniz
Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!
Bizim Aile Filmiyle İlgili Daha Önce Duymadığınız Detaylar Sayesinde Filmi Başka Bir Gözle Seyredeceksiniz
O mükemmel oyuncuları ve bu efsane filmi yeniden oturup izlemek farz oldu!
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Arzu Film ekolünden alıştığımız üzere bu filmde yönetmen Ertem Eğilmez değil. Hababam Sınıfı'nda müfettiş Hüseyin Şevki Topuz ve Süt Kardeşler'de Damat Bayram olarak tanıdığımız Ergin Orbey, bu muhteşem filmin yönetmenliğini yapmıştır.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Filmin çekildiği ev, Üsküdar Altunizade'de Kısıklı Caddesi üzerinde bulunan Kedili Köşk. Burası şu an bir güzellik ve estetik merkezi olarak işletiliyor.
Şener Şen'in kendi ismini kulandığı filmdir aynı zamanda Bizim Aile. Usta oyuncu kendi ismini bir de Arabesk isimli absürt komedi filminde kullanmıştır.
Yaşar Usta'nın oğullarıyla birlikte yaşadığı evdeki yemek masasının arkasında bir tablo vardır. Bu tabloda Duha Suresi 9. ayet yer alır ve meali şöyledir: "Öyleyse sen de sakın yetimi güçsüz, kimsesiz görüp, ona kötü davranma."
Filmdeki ufak soru işaretlerinden biri de evin en küçük oğlu Tuncay'ın, üstünde önlük ve elinde çiçekle annesine Anneler Günü hediyesi vermesidir. Bildiğiniz gibi Anneler Günü mutlaka pazar gününe denk gelir. Seyircilerden bazıları "O zaman bu çocuk niye okula gitti?" diye düşünebilirler; bunun da bir cevabı yok ve gerçekten hiç önemli değil.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Evin ablası Feride'nin evlenme bunalımına girdiği ve "yaşının geçtiğini" düşündüğü yaş ise kaç olsa beğenirsiniz? Feride'nin filmdeki yaşı 28. Ayşen Gruda ise film çekilirken 31 yaşındaydı.
Adile Naşit'in yıllar sonra bir röportajda anlattığı bir set hikayesi var ki, filmdeki herkesin sadece rol icabı aile olmadığını çok net gösteriyor.
Okul kütüphanelerine ücretsiz dağıtılan 20.000 adet o kitap Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümsüz eseri Nutuk...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Film bize aile olmak için sadece aynı çatı altında bulunan ve kan bağı olan kişilerin gerektiğini değil; dayanışmayı, sevgiyi, samimiyeti ve paylaşmayı anlatır. Seneler sonra anlıyoruz ki aslında bizim izlediğimiz bir kurgu değil, gerçeğin ta kendisiymiş.
Bizi karnımız ağrıyana kadar güldüren oyuncuların aslında yeri geldiğinde nasıl da ağlattığını yine Bizim Aile filmiyle görürüz. Her biri bize adeta oyunculuk dersi verir ekranın karşısında.Ve
Ve sinema dünyasının en unutulmaz oyunculuğu, en muhteşem tiradı gelir Münir Özkul'dan. Çünkü Yaşar Usta bugün bile ezilenin, yoksulun ve güçsüzün isyanı olan şu cümlelerin sahibidir:
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
Uzun yıllardır Onedio’da yaratıcı içerik editörlüğü yapmaktayım. Aynı zamanda Onedio YouTube kanalında "Bana Bi Anlat" programını hazırlayıp sunuyorum. Bir dönem editörlüğün yanısıra ulusal yayın yapan özel bir radyoda program yaptım, daha sonra sahnede talk şov gösteri dünyasına adım attım. Daha önce dijital yayın yapan platformlardaki diziler için içerik editörlüğü ve senaryo katkılarında bulundum. Ayrıca tanınmış müzik gruplarının kliplerinde sanat yönetmenliği de yaptım. Editörlüğe başlamadan önce çeşitli kolektif kitaplar için yazdığım yayımlanmış yazılarım da bulunmaktadır. Arşiv karıştırmak ve müzik araştırmaları yapmak hayatımın en sevdiğim uğraşlarından. Yazı yazmanın ise dünyaya geliş sebebim olduğunu düşünüyorum.
Tüm içerikleri
Yorum Yazın
o sahneyi okurken Münir Özkulun sesi yankılandı beynimde
Keşke bu içeriği 2 ay önce yapsaydınız da, Altunizade'de çalışırken o binaya bir kerecik o gözle bakabilseydim :( Sürekli yanından geçtim gittim
en sevdiğim yeşilçam filmidir.