Görüş Bildir
Haberler
Bize Cilt Tipini Anlat Makyaj Çantanda Olması Gereken Ürünleri Listeleyelim!

etiket Bize Cilt Tipini Anlat Makyaj Çantanda Olması Gereken Ürünleri Listeleyelim!

18.01.2018 - 17:07

Bakalım senin ihtiyacın olan ürünler nelermiş? :)

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Elimi yüzüme sürdüğümde ..... bir his veriyor?

2. Ne sıklıkla cildinde sivilceler çıkar?

2. Ne sıklıkla cildinde sivilceler çıkar?

3. Fondöten kullandığında nasıl bir görünümden şikayetçi oluyorsun?

4. Cildini sabunla yıkadıktan sonra nasıl oluyor?

5. Dudakların ne sıklıkla kurur?

5. Dudakların ne sıklıkla kurur?
İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Makyaj temizleyicinde aradığın özellik nedir?

7. Gün içinde cildin nasıl görünüyor?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

Yağlı Cilt!

Yağlı Cilt!

1- Su bazlı nemlendirici

Öncelikle makyaj öncesi cildini nemlendirmen gerektiğini unutma. Her ne kadar cildim zaten yağlı diye düşünsen de her cilt tipi gibi senin cildininin de neme ihtiyacı var. Yalnız burada dikkat etmen gereken su bazlı bir nemlendirici kullanman. Bunun için de öyle aman aman bir ayrıntı bilmene gerek yok. Nemlendiriciyi denediğinde eğer yapış yapış bir his bırakmıyor ve hemen cildinin emdiğini hissediyorsan su bazlı bir nemlendiriciyi test ediyorsun demektir.

2-Matlaştırıcı özelliği olan bir cilt bazı

Eminiz ki sivilcelerle başın büyük bir dertte. Bunun en büyük sebeplerinden bir tanesi sık kullanılan fondöten vb ürünler nedeniyle cildimizin nefes alamaması. İşte burada senin en büyük yardımcın bir baz olacaktır. Kullandığın baz sayesinde fondotenin/bb kremin cildinizle teması kesilir yani bir nevi koruyucu bir kalkan olur. Tabi cilt tipini de düşünürsek bu bazın matlaştırıcı bir özelliği olması senin yararına olacaktır. 

3- Fondoten değil BB Krem 

Fondöten gibi yoğun kapatıcı ürünler sizin cildiniz için çok çok zararlı. Bunun yerine daha hafif olan yani gözeneklerinizi tıkamayacak bir BB krem sizin yararınıza olacaktır. Eğer cildiniz çok sorunluysa ve kapatıcılığı yüksek bir fondöten kullanmak istiyorum diyorsanız da yine su bazlı ve pudralı fondötenleri tercih etmelisiniz.

4- Transparan Pudra

Cildinizde oluşan parlamayı önlemek için size yardımcı olacak bir numaralı ürün pudradır. Burda da dikkat etmeniz gereken ürünün transparan olması. Renkli bir pudra tercih ettiğinizde zaten cildinizde yoğun bir şekilde ten ürünü kullandığınız için üst üste cakey bir görünüm oluşabilir ve kullandığınız ten ürünleri oksitlenme yapabilir. Ayrıca ufak bir not; pudranızı süngerle değil fırçayla uygulamalısınız.

5- Yağ emici mendiller

Gün içinde sık sık parlama yapan cildiniz için mükemmel bir çözüm olan bu mendilleri de yanınızdan ayırmamanızı tavsiye ederim. 

6- Toz allık ve aydınlatıcılar

Cildiniz zaten ürünleri ister istemez daha da sıvı bir hale getiriyor. İşte bu sebeple krem allıklardan ve aydınlatıcılardan uzak durmalısınız. Sizin için ideal olan bu ürünlerin toz yapıda olanlarını kullanmanız. Bu sayede bu ürünlerin cildinize oturması daha da kolay olur.

Kuru Cilt!

Kuru Cilt!

1- Yağ bazlı nemlendirici

Nemlendirici senin makyajının olmazsa olmaz bir parçası. Sürekli pul pul olan kuru cildinin en çok ihtiyaç duyduğu şey nem. Tabii aslında bunun için ilk yapman gereken bolca su içmek ama daha sonrasında da cildimizi makyaj öncesi güzelce nemlendirmemiz gerektiğini unutmayalım. 

2- Yüz yağı

Şu sıralar her markada rahatlıkla bulabiileceğiniz bir ürün bu. Bir çoğumuz kullanmaya pek alışık olmasak da yüz yağı kuru ciltler için mucizevi bi ilaç niteliği taşıyor. Tahmin edersiniz ki cildiniz nemlendiriciyi bir anda emiyor ve tek başına yeterli gelmiyor. İşte her makyaj öncesi yüz yağını 2-3 damla kullandığınız takdirde oluşan farkı siz de göreceksiniz. Aynı zamanda yüzünüzde oluşan kadifemsi hisse de bayılacaksınız.

3- Pudra değil sabitleyici sprey 

Pudra sizin mümkün oldukça uzak durmanız gereken bir makyaj ürünü. Zaten cildinizin pul pul olma eğilimi epey yüksekken üstüne bir de pudra gibi bir ürün sürdüğünüzde bu görüntüden kaçışınız mümkün değil. O yüzden sabitleyici bir sprey kullanmanız bu görüntünün oluşumunu kolayca engelleyebilir.

4- Yağ bazlı fondöten

Fondöten alırken dikkat etmeniz gereken şey içinde pudra barındırmaması. BU yüzden yağlı fondötenler sizin için çok daha iyi olacaktır. Yağ bazlı fondötenlerin sivilceye sebep olduğunu düşünüyorsanız su bazlı fondöten de kullanabilirsiniz. Yalnız burada dikkat etmeniz gereken cildinizin bolca nemlenmiş olması gerektiği.

5- Krem allıklar ve aydınlatıcı

Kuru cildinize klasik toz tipinde ürünleri uyguladığınızda, parça parça bir görünüm elde edersiniz. Bu da hiç hoşlanmayacağınız bir şey olur tabii ki. Aynı zamanda toz ürün kullandığınızda cildiniz kurumaya elverişli olduğu için ürün cildinizden uçar. Çünkü cildinizde ürünü tutacak yeteri kadar yağ olmayabilir. İşte bu sebeple krem yapıda allık ve aydınlatıcılarla makyajınız daha da güzel duracaktır.

Karma Cilt!

Karma Cilt!

1- İki tip nemlendirici

Bu cilt tipine sahipseniz eğer üzülerek söylüyoruz ki makyaj sizin için biraz masraflı olacak. Çünkü siz iki cilt tipini de barındırıyorsunuz. Yani hem yağlı hem kuru bir cildiniz var. İşte bu sebeple yağlı olan T bölgeniz için su bazlı ama kuru olan yanak ve göz altınız için yağ bazlı nemlendirici kullanmalısınız. Çantaya bu iki farklı nemlendiriciyi de atmayı unutmayın.

2- Spf içerikli fondötenler

Karma ciltler genellikle hassas yapıdadır. Cildi bu konuda en çok etkileyen de güneş ışınları tabii ki. Tam da bu yüzden cildinize uyguladığınız fondötenin spf içermesine dikkat etmelisiniz. Yani güneş ışınlarından koruyucu olması sizin cildiniz için ideal olandır. 

3- Mevsimsel bazlar 

Kış aylarında kurumaya meyilli olan cildiniz için silikon içeren ya da yağlı bazlar kullanabilirsiniz. Bu zamanlarda özellikle yanaklarınız oldukça kuru olacağı için fondöten öncesinde cildi bu tarz bir bazla pürüzsüz hale getirebilirsiniz. Yaz ayları için ise matlaştırıcı özelliği olan bir baz tercih etmelisiniz.

4- Fırça değil makyaj süngeri

Fırça kullandığınız zaman cildinizde fırça izleriyle dolu kötü bir görüntü oluşabilir. Bu yüzden karma cildinize en uygun olan pofuduk bir makyaj süngeridir. Fırça cildinizin yağlı kısımlarında güzel bi görüntü oluşturabilir fakat yanak kısımlarında pütürlü bir görüntüye sebep olacaktır. Sünger sayesinde daha canlı ve fresh bir görüntüye kavuşabilirsiniz.

5- Kompakt değil likit kapatıcı

Kompakt kapatıcılar her zaman daha yoğun olduğu için daha çok sevilen ürün tipleri olsa da senin için ideal olan likit kapatıcılardır. Göz çevrende tıpkı yanakların gibi kuru olduğu için kompakt tarzı sert yapıda ürünleri cildine yedirmek konusunda epey zorlanırsın. Bu da kötü bir görüntü oluşturur. Göz çevreni güzelce nemlendirdikten sonra likit hafif bir kapatıcıyla istediğin görüntüye kavuşabilirsin.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
626
196
78
52
40
32
30
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
naleyisreal

#3 fondoten kullanmayanlar ölsün mü yani