Görüş Bildir
Haberler
Bitmiş Ama Asla Unutulmayacak 20 Efsane Dizi

Bitmiş Ama Asla Unutulmayacak 20 Efsane Dizi

Hasan Mert Yüksel
17.08.2014 - 17:07 Son Güncelleme: 18.08.2014 - 02:37

Asla unutamayacağımız yer yer aklımıza gelip hüzünlendiren, güldüren diziler...

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. 24

20. 24

Live Another Day ile ağzımıza bir parmak bal çalsada yetmez. Biz CTU Ajanı Jack Bauer'i özledik, yeri geldiğinde başkana bile atar yapan, teröristleri yakalayacak mı değil, nasıl yakalayacak dediğimiz Jack'i özledik.

19. Alias

19. Alias

Üstüne çok aksiyon dizisi geldi Alias ama seni hiç unutamadık ki biz. Başkaydı içinde barındırdığın karakterler kötünle de iyinle de bağdaştırabiliyorduk kendimizi.

18. Band of Brothers

18. Band of Brothers

Başımızda Binbaşı Winters olsun dünyayı tek başımıza ele geçiririz modunda izlediğimiz, 'Easy Company'e çaycı olarakta olsa alsalar dediğimiz dizi. Üzerinden 13 yıl geçsede hala televizyon yapılmış en iyi savaş temalı eser.

17. Deadwood

17. Deadwood

Western ihtiyacı duyan bünyelere ilaç gibi gelen herşeyinle dört dörtlük bir diziydin be Deadwood... Hele o Mr.Wu yok mu Swearengen diyişi hala insanın aklından çıkmaz mı çıkmıyor işte.

16. Entourage

16. Entourage

Tüm karakterleri ayrı ayrı efsane olan, hepsine ayrı dizi çeksen 5 sezon gidecek efsane bir diziydin be Entourage. Drama'nın ne halt yiyeceği belli olmayan tavırları, büyük ihtimalle dünyanın en iyi arkadaşı olan Eric, böyle menajeri olsun Steven Seagal bile Oscar alırdı dedirten Ari'siyle unutamadık be Entourage. Filmini de merakla bekliyoruz not düşelim.

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Firefly

15. Firefly

İptal edenlere Atilla İlhan misali herşeylerine sövüp saydığımız, Star Trek ve Battlestar Galactica gibi efsane olabilecekken 2.sezonunu göremeyen dizi. Ama ben bunun neden olduğunu biliyorum River sen o mantık hataları var diye İncil'i yırtmayacaktın ondan oldu hep.

14. Friends

14. Friends

Çok çakman geldi gitti ama senin yerin alsa dolmadı be Friends. Hangi arkadaş grubuna dahil olmak istersiniz diye araştırma yapılsa 10 kişiden 8i sizi seçerdi sanırım. 10 sezon olsa da 2 defa izleyenler oldu seni Friends. Özledik Chandler'ı özledik, Joey'i özledik.

13. The Shield

13. The Shield

Senin değerin hiç bilinmedi be The Shield insanlar CSI ve onun diğer türlerini izleye dursunlar, sen bize Polis Teşkilatının diğer yüzünü gösterdin. Vic Mackey her türlü pisliği yaptın dizi boyunca öldürdün, çaldın, iftira attın ama bunu öyle güzel yaptın ki biz bile farketmedik senin kötü adam olduğunu.

12. Dexter

12. Dexter

En sevdiğimiz, en anladığımız evimizin seri katili. Daha fazla bir şey eklemeye gerek yok sanırım.

11. House

11. House

Karizmanın üst noktası 10 lafından 11'i ile laf sokan üst düzey bir doktordun Gregory House. Sherlock Holmes'un doktor versiyonu tadındaydın büyük ihtimalle senin gibi bir medikal-drama hiç gelmeyecek.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Carnivale

10. Carnivale

İptal edenlere çok kızdığımız, hala gizli gizli devam eder mi diye hayalini kurduğumuzdur Carnivale. İyilik ve kötülüğün sonsuz savaşını anlatan unutulmayacak karakterlere ve mekanlara sahiptin özlüyoruz, hem de çok.

9. Prison Break

9. Prison Break

İnsana beni de hapse atın bende kaçıcam havasına sokan, aksiyonun gerilimin bir an bile son bulmadığı bir dizidir. Ne kadar ilk sezonundan sonra bir performans düşüklüğü yaşasında maksimum 2 günde bitirdiğimiz 1.sezonunla seni hatırlıyor ve özlüyoruz.

8. Rome

8. Rome

Spartacus hayranları şöyle bir köşede dursun biz Roma dönemindeki hayatı, entrikayı sende gördük Rome. Ve Lucius Vorenus ile Titus Pullo çok özledik be.

7. The Sopranos

7. The Sopranos

Yapılmış en iyi mafya dizisi olan The Sopranos'la suç yapılanmasının iç yüzüne adeta röntgen makinasıyla baktık.

6. The Wire

6. The Wire

Kuşkusuz yapılmış en gerçekçi dizilerdendi The Wire. İyi ya da kötü yoktu dizide tam anlamıyla, çünkü herkes gerçekti. Zaten David Simon'dan daha azını beklemek haksızlık olurdu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Fringe

5. Fringe

Son yılların şüphesiz en iyi bilimkurgusu The X-Files'tan aldığı bayrağı hakkıyla taşıyan bir diziydi Fringe. Unutulmaz karakterler yaratan dizide özellikle dahi doktor Walter Bishop uzun yıllar akıllardan çıkmayacak.

4. Six Feet Under

4. Six Feet Under

Bir cenaze evinde yaşama dair pek çok şey öğrendik Six Feet Under'da. Önyargılarımızı yıktık, sevginin ne kadar güçlü, nefretin ne kadar yıkıcı olabileceğini öğrendik. İlk bölümden son bölüme kalitesini hiç bozmayan bu dizi için Alan Ball'a teşekkürlerimizi sunmamız lazım.

3. Lost

3. Lost

Çoğu kişinin ilk yabancı dizi deneyimiydi Lost. Sürekli sonraki bölümü izlemeye yönelik bir istek oluşturuyordu içimizde. Gizem duygusunu en iyi kullanan dizi dizi diyebiliriz onun için. Ne kadar son zamanlarında ivme kaybetsede asla unutulmayacak diziler arasında.

2. Breaking Bad

2. Breaking Bad

Son yıllarda çekilmiş dizilerde genel görüşe göre en iyisiydi Breaking Bad. Son bölümü yayınlanalı çok uzun zaman geçmese de muhteşem senaryosu ve oyunculuklarıyla unutulmayacaklar arasında yer aldığını söylemek haksızlık olmaz.

1. OZ

1. OZ

Kişisel görüşümü yansıtmam gerekirse tüm zamanların en iyi dizisidir OZ. Her birinin üstünde özenle çalışıldığı belli olan karakterleri, ve bu karakterlerin hiçbirine bağlanmamıza izin vermeyen yapısıyla OZ beyazcam var olduğu sürece asla unutulmayacağına eminim.

İçeriğin Devamı Aşağıda

NOT

Unuttuğumuz, atladığımız diziler vardır elbet, affola.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
3
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Aruchan Blog

Ve tabi ki X-Files :) Bu arada Prison Break'i hala özlüyorum.

TC H Burak Dağlı

lost hariç hepsi benim gözümde unutulmayacak dizilerdir

Ozan Küçük

adebisiiii :D