Tıp eğitimime Hacettepe Tıp Fakültesinde başlayıp eğitimimi İ.Ü. Cerrahpaşa Tıp Fakültesinde bitirdim. Aynı fakültede kariyerime devam ettim. 2019 yılında erken emekliğe ayrılarak özel muayenehanem ve özel bir hastanede cerrahi direktör olarak mesleki çalışmalarımı yürütüyorum. İlgi alanım kanser cerrahi ve birçok ameliyatı Türkiye’de ilk gerçekleştirdiğim laparoskopik ve robotik cerrahidir.
- Laparoskopik cerrahi nedir?
Halk arasında yaygın olarak delikli ameliyat, kansız cerrahi, kapalı ameliyat vb. gibi biliniyor. Sıklıkla karın içi sindirim sistemi kanserlerinde, sarfa kesesi vb. hastalıklarda uyguladığımız bir cerrahi teknik. Karın içine deliklerden gönderdiğimiz bir kamera ile yine karın duvarında açtığımız deliklerden aletleri kullanarak bir monitöre bakarak bu ameliyatı gerçekleştiriyoruz. Aynı tekniği robot kolları kullanarak da yapıyorum. Çinlilerin çubuklarla yemek yemesine benzetilebilir. Biraz eğitim ve beceri gerektiriyor.
2003 yılında Türkiye Fıtık Cerrahi Derneğini kurdum. Türkiye Endoskopik Laparoskopik Cerrahi Derneği’nin yönetimindeyim. Bu alanda çalışan dünyadaki dernek üyeliklerim var. Genç cerrahlarımızın bu alanda yetişmeleri için kurslar düzenliyoruz. Yine birçok ülkede özellikle Orta Doğu ülkeleri olmak üzere ameliyatlar yaparak eğitime katkıda buluyorum.
- Bir vakıf yöneticisi olduğunuzu da biliyorum? Vakıf hangi alanda faaliyet veriyor?
Türkiye Kanserle Savaş Vakfı, 1975 yılından beri kanser alanında faaliyet gösteren ve bu alanda Türkiye adını taşıyan ilk vakıflardan biridir. Tamamen gönüllülerin bağışları ile faaliyetlerini sürdürmektedir. Yaklaşık on beş yıldan beri yönetim kurulu başkanlığını sürdürmekteyim. Halkın kanser konusunda bilinçlendirilmesi ile ilgili sürdürdüğümüz toplantılar dışında, yıllardır hekimlere yönelik Kanser Gündemi dergisini ve halka yönelik Menekşe ve Yaşam dergisini periyodik olarak yayınlıyoruz.
Bildiğiniz gibi kanser hastalığı tedavisi oldukça pahalı. İhtiyacı olan ve herhangi bir sosyal güvencesi bulunmayan hastaların tedavilerini üstleniyoruz. Yine dönem dönem tıp öğrencilerine tıp kitaplarına ulaşmaları açısından yardımda bulunuyoruz. Yani üniversitelerle işbirliğinde olup ihtiyacı olan tıp öğrencilerine yardım ediyoruz. Yine üniversiteler başta olmak üzere kanser alanında kullanılan tıbbi cihaz bağışları yapıyoruz.
Yorum Yazın