Görüş Bildir
Haberler
Bill Gates ve İngiliz Hükümeti Sıtmaya Karşı 4 Milyar Dolar Sözü Verdi

Bill Gates ve İngiliz Hükümeti Sıtmaya Karşı 4 Milyar Dolar Sözü Verdi

Bill Gates ve İngiltere Başbakanı George Osborne, sivrisineklerle ortaya çıkan ve geçen yıl tahmini 438.000 kişinin ölümüne sebep olan sıtmaya karşı 4.3 milyar dolar sözü verdi. Gates ve Osborne, sıtmayı önümüzdeki beş yıl içerisinde sona erdirecek bu araştırmayı finans edeceklerini duyurdu. Bu para, geçen yıl 400.000’den fazla kişinin ölümüne neden olan hastalığa karşı yapılan araştırmaları da finans edecek.

Gates ve Osborne “Felaketlere gelirsek, hiç bir canlı sivrisinekler kadar büyük bir yıkım yapmamıştır. İkimiz de sıtmasız bir dünyanın, evrensel bir sağlık hedefi olması gerektiğine inanıyoruz” dedi.

Dünya Sağlık Örgütü’ne göre 2015’te dünya çapında 214 milyon tahmini sıtma vakası görüldü ve bunların %89’u Güney Afrika’yı etkiledi. Rakamlara göre 438.000 ölümün büyük çoğunluğu beş yaşın altındaki çocuklardan oluşuyor. Yok etme çalışmaları 15 yıldır ilerleme gösterse de, hastalık ilaçlara karşı bağışıklık geliştiriyor.

Makalelerinde Gates ve Osborne “2020’ye kadar yeni ilaçlar geliştirmezsek, durum daha kritik bir hale gelecek ve ölüm sayısı artacak.” diyerek, hükumetlerin, vakıfların ve özel sektörün bir araya gelmesinin altını çizdi.

Kaynak: http://www.theverge.com/2016/1/25/108...
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın