Görüş Bildir
Haberler
Bilime Göre Bu 15 Tüyoyu Uygulayarak Anında Daha Zeki Görünebilirsiniz!

Bilime Göre Bu 15 Tüyoyu Uygulayarak Anında Daha Zeki Görünebilirsiniz!

Gozex
16.04.2017 - 01:41

Bazı insanlar diğerlerinden daha zeki. Bilim insanlarına göre zeka birçok kompleks etkenin birleşiminin sonucu, bunlar genlerden tutun içinde büyüdüğümüz çevre olabilir. Ancak IFLScience'a göre olduğumuzdan daha zeki görünmek mümkün. İşte bunun 15 yolu.

Kaynak: http://www.iflscience.com/editors-blo...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Herkesle aynı hızda yürüyün.

1. Herkesle aynı hızda yürüyün.

Boston Üniversitesi'nde yapılan bir araştırmaya göre etrafınızdakilerden daha hızlı veya yavaş yürürseniz aptal olduğunuzu düşünebilirler.

2. Kalın gözlükler takın.

2. Kalın gözlükler takın.

Araştırmalara göre gözlük takıyorsanız daha az çekici ancak daha zeki görünürsünüz. Araştırmacıların sonuçlarına bakıldığında çerçeveli veya çerçevesiz gözlük takan insanlar takmayanlardan daha fazla zeki oyu aldı. Ancak gözlük takmayanlar ise takanlardan daha fazla çekici oyu aldı.

Hipster takılın, zeki görünün.

3. Elinizde bir şey tutacaksanız bira olmadığından emin olun.

İnsanlar çok içince aptalca şeyler yapar. Birayı elinizde tutmak bile sizi daha az zeki gösterebilir. Pennsylvania ve Michigan Üniversiteleri'ne göre elinde alkollü içecek tutan insanlar tutmayanlara göre daha aptal görünüyor.

4. Ortanca isminizin yalnızca baş harfini kullanın.

4. Ortanca isminizin yalnızca baş harfini kullanın.

Entelektüel görünmenizi sağlayacaktır. Psikologlar 'İnsanların ortanca isminin baş harfinin başkaları tarafından farklı bir algısı var.' diyor. 'Bu insanların algılanan sosyal statüsünü değiştiriyor.' John F. Kennedy, Eric R. Igou...

5. Basit kelimeler kullanın.

5. Basit kelimeler kullanın.

Kelime dağarcığınızla hava atmak zeki görünmek için uzun zamandır kullanılan bir taktik. Ancak laf kalabalığı geri tepebilir. 2012 yılında Princeton'da yapılan bir çalışmaya göre gereksizce uzun kelimeler kullanmanın sıkıntısı, boş kullanılan süslü kelimelerin bizi daha aptal göstermesi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Grafik kullanın.

2014 yılında Cornell araştırmacıları Aner Tal ve Brian Wansink, bilginin grafikle desteklendiği sürece insanlara daha bilimsel geldiğini ortaya çıkardı.

7. Etkileyici bir şekilde konuşun.

7. Etkileyici bir şekilde konuşun.

Monoton kulağa sıkıcı geliyor. 'Eğer iki konuşmacı aynı kelimeleri kullanırken biri daha hızlı ve sesli, daha az duraksayarak ve vurgularını doğru yaparak konuşup, diğeri tam tersini yaparsa ilk konuşmacı daha enerjik, daha bilgili ve zeki görünür.' diyor Leonard Mlodinow.

8. Göz teması kurun.

2007 yılında yapılan bir araştırmaya göre konuştuğunuz insanla göz teması kurmak karşınızdaki insanda yarattığınız zeka algısını olumlu yönde etkiliyor. Yapılan bir deneyde 182 öğrenci çiftlere bölündü. Yarısına zeki görünmeye çalışmaları söylendi, diğerlerine hiçbir komut verilmedi. Sonrasında her partnerden karşısındakine zeka puanı verilmesi istendi. Zeki görünmeye çalışan insanların en yaygın yaptığı hareket karşısındakiyle göz teması kurmak oldu.

9. Öz güvenli davranın.

2007 yılında yapılan aynı çalışma kendine güvenen bir tavır takınmanın daha ciddi bir duruşa göre daha etkili olduğunu kanıtladı. Hatta fazla öz güven bile daha zeki görünmenizi sağlayabilir.

10. Akıllıca giyinin.

Giydiğimiz kıyafetler diğer insanların kapasitemiz hakkında düşüncelerini etkiliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Gülümseyin.

Akıllı görünmek mi istiyorsunuz? Kaş çatmayı bırakın. 2014 yılında yapılan bir çalışmaya göre öfke ve neşenin yüksek ya da düşük zekayla ilişkili olduğu ortaya çıktı. Yüksek zekaya sahip yüzler gülümserken diğerleri somurtkandı.

12. Yüzünüzdeki takılardan kurtulun.

12. Yüzünüzdeki takılardan kurtulun.

Piercing takmak ne kadar cesur olduğunuzu gösterebilir ancak IQ'nuzla birini etkilemeye çalışıyorsanız size hiçbir yardımı dokunmayacak.

13. Komik olun.

13. Komik olun.

Sıkı bir espri anlayışı zekanın belirtisi olarak görülüyor. Bir çalışmada bilim insanları, üç adama barda yanlarında bir kadın otururken diğer erkek arkadaşlarına espri anlatmalarını söyledi. Sonra da kadına yaklaşıp numarasını istemelerini. Gittikten sonra da araştırmacılar kadından erkeklere puan vermesini istedi. Sonuçlar espri yapan erkeklerin daha çekici ve zeki olduğunu gösterdi.

14. Lider olun.

14. Lider olun.

2002 yılında yapılan bir çalışmaya göre lider olarak görülen insanların diğerlerine nazaran daha zeki göründüğü ortaya çıktı.

15. Bilmediğiniz durumlarda bunu kabullenin.

15. Bilmediğiniz durumlarda bunu kabullenin.

Alçak gönüllülük sizi zeki gösteren başka bir özellik. Özellikle iş yerinde bilişsel yeteneklerinizi düşük göstermek işinize yarayabilir. En yetenekli insanlar kabiliyetlerini hafife alanlar. Yani insan ilişkilerinden azıcık anlayan birini etkilemek istiyorsanız mütevazı olmak işinizi görecektir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
276
180
60
39
36
17
17
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın