Görüş Bildir
Haberler
Bilal Erdoğan: '10 Bin Okçu Yetiştirdik'

Bilal Erdoğan: '10 Bin Okçu Yetiştirdik'

Onedio Medya
09.08.2015 - 16:44
İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan, Çanakkale'nin Biga İlçesi'nde düzenlenen 'Biga Avrasya Okçuluk Müsabakaları'na geldi. Stantları ziyaret eden Erdoğan, ok atarak hünerini gösterdi.

Geleneksel Spor Dalları Federasyonu ile Türk Okçuluk Federasyonu'nun desteğiyle Biga'da düzenlenen Biga Avrasya Okçuluk Müsabakaları ve Şenlikleri'ni, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oğlu aynı zamanda TÜRGEV Yönetim Kurulu üyesi Bilal Erdoğan da izledi. 

Dün başlayan festivalin bugünkü bölümüne katılan Erdoğan'ı Kaymakam Fatih Genel karşıladı. Festival alanında kurulan stantları gezerek el yapımı yayları ve okları inceleyen ve izleyicilerle sohbet eden Erdoğan, daha sonra yayın ardına geçerek ok attı.

"Batı kopyası olacak ülke değiliz"

"Batı kopyası olacak ülke değiliz"

Erdoğan burada yaptığı konuşmada, Kaymakam Fatih Genel'in kendi çabaları ile bu festivali yıllardan beri sürdürmesinin çok önemli olduğunu belirterek şunları söyledi:

'İnşallah kalıcı olmasına vesile olur. Geleneksel sporlarımıza yeniden sahip çıkışımızın aslında basit bir şey olmadığını düşünüyorum. Bizim geleneksel sporlarımıza sahip çıkışımız hem gelecek yüzyılımızı ilgilendiriyor hem de toplumumuzun kökleriyle buluşma azmini simgeliyor. Çünkü Türkiye'nin büyümesi, gelişmesi, bambaşka bir neslin ortaya çıkması, tamamen kendi köklerimizle bağımızı kurmamızla ilgili. 

Biz bir Avrupa, batı kopyası olacak ülke değiliz. Okmeydanı'ndaki Okçular Vakfı'nda faaliyete başladığımızdan beri 10 binin üzerinde insanı okçulukla tanıştırdık.'

Safiye Tarı / DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
0
0
0
0
0
0