Görüş Bildir
Haberler
Fenerbahçe Şampiyonluk Turunu Haftaya Bıraktı

Fenerbahçe Şampiyonluk Turunu Haftaya Bıraktı

Ulaş
20.04.2014 - 18:00

Fenerbahçe Şampiyonluk Turunu Haftaya Bıraktı

Spor Toto Süper Lig'in 30. haftasına Beşiktaş - Fenerbahçe derbisi damga vurdu. Zorlu doksan dakikadan taraflar 1-1 eşitlikle ayrıldı.

Fenerbahçe şampiyonluğu ilan etme şansını yakaladığı maçta Beşiktaş ile deplasmanda 1-1 berabere kalarak, şampiyonluğunu resmen ilan etmeyi gelecek haftaya bıraktı. Beşiktaş ise Galatasaray'ın üç puan kaybettiği haftada önemli bir avantajı kaçırmış oldu.

FENERBAHÇE BASKILI BAŞLADI

Karşılaşmanın ilk dakikalarında Fenerbahçe iyi başlayan taraf oldu. Beşiktaş kalesinde üst üste korner atışları kazanan Fenerbahçe, rakip kaleyi baskı altına aldı.

İLK KART JONES'A

Derbide ilk kart Jermaine Jones'a çıktı. Jones, Mehmet Topal'a yaptığı faul sonrasında sarı kartı gören isim oldu. Tecrübeli futbolcu bu kartla cezalı duruma düştü.

BEŞİKTAŞ GOLE ÇOK YAKLAŞTI

Mücadelenin 9. dakikasında Beşiktaş gole çok yaklaştı. Siyah beyazlıların kendi yarı sahadan hızlı çıktığı pozisyonda Almeida, topu orta saha çizgisinden ceza sahasına kadar sürükledi ancak vuruşu zayıf kaldı ve dışarı gitti.

EMRE İTİRAZDAN SARI KART GÖRDÜ

Fenerbahçeli futbolcu Emre Belözoğlu, maçın hakemi Halis Özkahya'ya yaptığı yoğun itirazlar sonucu 15. dakikada sarı kart gördü.

FENERBAHÇE ÖNE GEÇTİ

Derbide ilk gol Fenerbahçe'den geldi. Moussa Sow ceza sahasının sol çaprazında aldığı topla rakip savunmayı geçti ve ceza sahasına girerken yaptığı vuruşla Tolga'yı mağlup etti.

MOTTA'YLA SKORA DENGE GELDİ

İlk yarının son dakikalarında Beşiktaş ataklarını sıklaştırdı. 44. dakikada Veli'nin uzaktan sert vuruşunda Volkan dokundu ve top direkten geri döndü. Dönen topu Motta düzgün bir vuruşla ağlara gönderdi ve skor 1-1 oldu.

Karşılaşmanın ilk yarısı 1-1 sona erdi.

ALPER - EMRE DEĞİŞİKLİĞİ

Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, derbinin ikinci yarısına oyuncu değişikliği ile başladı. Emre Belözoğlu devre arasında yerini Alper Potuk'a bıraktı.

OLCAY SONUNU GETİREMEDİ

Karşılaşmanın 49. dakikasında Beşiktaş tehlikeli geldi. Oğuzhan'ın klas pasında Olcay bir anda Fenerbahçe savunmasının arasından sızarak ceza sahasına girdi ancak topun kontrolünü kaybedince gol fırsatını değerlendirememiş oldu.

MOTTA'YA KIRMIZI KART

Karşılaşmanın 58. dakikasında Ramon Motta, Emenike'ye yaptığı müdahele sonrasında mücadelede ikinci sarı kartını gördü ve kırmızı kartla oyun dışında kalarak takımını 10 kişi bıraktı.

SOW İLE İSMAİL TARTIŞTI

78- dakikada bir pozisyonun ardından Moussa Sow ile İsmail Köybaşı arasında gerginlik yaşandı. Hakem Halis Özkahya tartışmanın yatışmasının ardından Sow ve İsmail'e sarı kart gösterdi.

90+'DA GOL FIRSATI KAÇTI

Fenerbahçe 90+1. dakikada çok net bir gol pozisyonundan faydalanamadı. Ceza sahası içinde Emenike Tolga'yla karşı karşıya kaldı ancak vuruşunda milli kaleci golü engellemeyi başardı.

Şampiy10

Kaynak: http://sampiy10.gazetevatan.com/haber...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Caner Beşiktaşlı Taraftarların Gönlünü Fethetti!

Beşiktaş - Fenerbahçe derbisinin son dakikalarında tartışmalı bir pozisyonda endirekt serbest vuruş kazanan Fenerbahçe'de topun başına geçen Caner Erkin, yaptığı jestle Beşiktaşlı taraftarlardan büyük alkış aldı.

Beşiktaş - Fenerbahçe derbisinin son dakikalarında tartışmalı bir pozisyonda endirekt serbest vuruş kazanan Fenerbahçe'de topun başına Caner Erkin geçti. Caner, topu doğrudan auta göndererek siyah beyazlı taraftarlardan büyük alkış aldı.

Caner'i, topu doğrudan auta göndermesinin ardından Beşiktaşlı futbolcular da tebrik etti.

Maraton

Kaynak: http://www.maraton.com.tr/detay.asp?n...

[KIRMIZI KART] 90' İsmail

[KIRMIZI KART] 58' Motta

Moussa Sow'un golü.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ramon Motta'nın golü.

Dev Derbi Dünya Kanallarında

Spor Toto Süper Lig 30. haftasında oynanan Beşiktaş-Fenerbahçe derbisini sadece Türkiye'de takip edilmiyor.

Spor Toto Süper Lig 30. haftasında oynanan Beşiktaş-Fenerbahçe derbisini sadece Türkiye'de takip edilmiyor.

Türkiye'nin El Clasico kıvamında geçen hareketli, bol pozisyonlu, gollü derbiyi Brezilya'nın meşhur ESPN kanalıda canlı olarak vatandaşlarına aktarıyor.

Beşiktaş'ta oynayan Ramon ve Fenerbahçeli Baroni'nin dışında Alex'in efsane olduğu Fenerbahçe sayesinde Brezilya'da sarı-lacivertli takımın sevenleri artmıştı.

Eurosport

Kaynak: http://tr.eurosport.com/futbol/super-...

Fernandes'e Saldıran Taraftar Tribünde

Ligde ilk kez Beşiktaş-Fenerbahçe maçıyla uygulamaya koyulan Passolig Kasımpaşa maçında Fernandes'e saldıran taraftarı tanıyamamış.

Olaylı Kasımpaşa-Beşiktaş mücadelesinde maçın son dakikalarında Fernandes'e saldıran şahıs bugün Beşiktaş-Fenerbahçe maçında görüntülendi.

Futbolda istenmeyen olayları ve kişileri uzak tutmak amacıyla çıkarılan Passolig uygulaması ise bu şahsı tanımamış görünüyor.

Eurosport

Kaynak: http://tr.eurosport.com/futbol/super-...

Beşiktaş'ın Konuğu Fenerbahçe!

Süper Lig'de bugün oynanacak Beşiktaş-Fenerbahçe derbisinde ilk 11'ler belli oldu.

İşte 11'ler

Beşiktaş Tolga, Atiba, Franco, Dany, Motta, Jones, Veli, Gökhan Töre, Oğuzhan, Olcay, Almeida

Fenerbahçe Volkan, Gökhan, Alves, Kadlec, Caner, Mehmet Topal, Meireles, Kuyt, Emre, Sow Emenike

Spor Toto Süper Lig'de bugün oynanacak Beşiktaş - Fenerbahçe derbisi öncesi her iki takım da stada giriş yaptı.

Beşiktaş takımını taşıyan otobüs, maçın oynanacağı Atatürk Olimpiyat Stadı'na saat 17.25'de giriş yaparken, Fenerbahçe takım otobüsü ise 17.35'ta stada ulaştı. Her iki takımın stada girişi sırasında polis kordonu içinde yoğun güvenlik önlemi alınırken, Beşiktaşlı taraftarlar da takım otobüslerinin geçtiği noktalardan uzaklaştırıldı. Otobüslerin stada girişi esnasında herhangi bir olay yaşanmadı.

Ligin bitimine dört hafta kala Atatürk Olimpiyat Stadı’nda karşı karşıya gelecek olan Beşiktaş ile Fenerbahçe mücadelesi, bugün bir derbiden çok daha fazla önem taşıyor. bu maç, sarı-lacivertliler açısından şampiyonluğun ilanı, Kartal için de Şampiyonlar Ligi’ne doğrudan açılan kapı olarak dikkat çekiyor.

Derbiye 66 puanla lider olarak başlayan Fenerbahçe, bugün Beşiktaş’ı yenerse, diğer sonuçlara bakmaksızın şampiyonluğunu ilan edecek. Sarı-lacivertliler, 30. hafta sonunda şampiyon olursa lig tarihine geçecek. Yanal yönetimindeki Fenerbahçe, sezon bitimine 4 hafta kala şampiyonluğunu ilan eden ilk takım olacak. Lig tarihinde 1967-68 ve 1969-70 sezonlarında bitime 3 maç kala şampiyon olmayı garantileyen sarı-lacivertli ekip, bugün galip gelirse kendi rekorunu geliştirecek.

Fenerbahçe’nin cezası nedeniyle, bu sezon lig ikincisinin Devler Ligi’ne doğrudan gideceğini bilen Beşiktaş da elindeki avantajı kullanmak istiyor. Galibiyeti, zorlu virajı geçme açısından büyük avantaj sağlayacak. Yenilgisi, yine Şampiyonlar Ligi’ni kaybetme anlamına gelmeyecek ama taşlar yerinden oynayacak.

Skorer

Kaynak: http://skorer.milliyet.com.tr/besikta...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0