Görüş Bildir
Haberler
Berkin Elvan Soruşturmasında 4 Polis İfade Verdi

Berkin Elvan Soruşturmasında 4 Polis İfade Verdi

adem kara
13.03.2014 - 16:22 Son Güncelleme: 13.03.2014 - 17:18

Berkin Elvan Soruşturmasında 4 Polis İfade Verdi

Gezi Parkı olayları sırasında polisin attığı gaz fişeğiyle yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede 269 gün sonra hayatını kaybeden Berkin Elvan'la ilgili soruşturmada 4 polis ifade verdi. Polisler, Elvan'ın başına gaz fişeği isabet eden yerde görev yapmadıklarını ileri sürdü.

Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Faruk Bildirici'nin olay günü olayın meydana geldiği bölgede görev yapan ve gaz silahı kullanma yetkisi olan polisleri ifadeye çağırması üzerine adliyeye gelen 4 çevik kuvvet polisinin de Berkin Elvan'ın başına gaz fişeği isabet ettiği yerde görev yapmadıklarını ileri sürdükleri öğrenildi.

'Ben aslında öğretmenim'

Polislerden H.P.'nin ifadesinde Berkin Elvan'ın yaralandığı bölgede kesinlikle görev almadığını, aslında öğretmen olduğunu ve gaz tüfeğini kullanmadığını ileri sürdüğü öğrenildi.

'Ben kalkancıyım'

Polislerden U.Y. de görev yaptığı yer ile Berkin'in yaralandığı bölgenin farklı olduğunu, alt devre olduğu için kalkan tutma görevi verildiğini, gaz tüfeği kullanmadığını belirtti.

'Orada hiç bulunmadım'

İfade veren diğer polis Y.Ş.'nin de olaylar sürdüğü sürece Okmeydanı'nda görev yapmadığını ileri sürdüğü belirtildi.

'Ben hiç gaz sıkmadım'

Gaz tüfeği kullanma yetkisinin olduğunu ancak Gezi olayları boyunca hiç kullanmadığını ileri sürdüğü belirtilen M.A.Y.'nin olay günü hiçbir eyleme müdahalede bulunmadığını iddia ettiği öğrenildi.

CNN Türk

Kaynak: http://www.cnnturk.com/haber/turkiye/...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0