Görüş Bildir
Haberler
Berkin Elvan'ı Vuran Polisler Korunuyor

Berkin Elvan'ı Vuran Polisler Korunuyor

adem kara
24.01.2014 - 08:43
İçeriğin Devamı Aşağıda

Berkin Elvan'ı Vuran Polisler Korunuyor

Polisin attığı gaz kapsülüyle başından yaralanan ve komaya giren Berkin Elvan soruşturmasında skandal. Emniyet, savcıya farklı polislerin isimi verdi.

İstanbul’da, Gezi Parkı gösterileri sırasında Okmeydanı’nda polisin attığı biber gazı kapsülünün başına isabet etmesiyle ağır yaralanan ve halen yoğun bakımda tutulan Berkin Elvan’la ilgili soruşturmada, skandal bir gelişme oldu. 

Radikal'den İsmail Saymaz'ın haberine göre Elvan Ailesi’nin avukatı savcılıktan, 16 Haziran sabahı saat 07.00-08.00 arasında bölgede görev yapan polislerin isimlerinin tespitini istedi. Soruşturmayı yürüten Savcı Adnan Çimen de talebi polise iletti. İstanbul Emniyet Müdürlüğü ise 16 Haziran’da saat 08.00 ile 17 Haziran sabah saat 08.00 arasında görev yapan polislerin listesini gönderdi.

Elvan Ailesi’nin avukatı Evrim Deniz Karatana, geçen yıl 1 Kasım’da savcılığa dilekçe vererek , Mahmutşevketpaşa Mahallesi ve Mithatpaşa Caddesi’nde 16 Haziran’da saat 07.00-08.00 arasında görev yapıp gaz bombası kullanan polis memurlarının belirlenmesini, aynı saatler içinde Foto Film Şubesi tarafından çekilen görüntülerin getirilmesini istedi. Soruşturmayı sürüten Savcı Adnan Çimen de bu iki talebi emniyete yönlendirdi. Güvenlik Büro Amirliği’nden verilen yanıtta, ‘söz konusu görüntülerin şube kayıtlarında olmadığı’ ifade edildi. Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ise, yazıya rağmen, 16 Haziran saat 08.00’le 17 Haziran saat 08.00 arasında görev yapan polislerin listesini gönderdi.

Savcı Adnan Çimen de 14 Ocak’ta emniyete gönderdiği yazıda, 22 polisin ifade için gelmesini istedi. Çimen’in görev yeri, yazıdan iki gün sonra değiştirildiği için ifade alınamadı.

İsmail Saymaz | Radikal

Kaynak: http://www.radikal.com.tr/turkiye/ber...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
0
0
0
0
0
0