Görüş Bildir
Haberler
Dortmund Kupayla Başladı

Dortmund Kupayla Başladı

Fatih
13.08.2014 - 20:43

Dortmund Kupayla Başladı

Almanya Süper Kupası’nda ezeli rakibi Bayern Münih’i 2-0 mağlup eden Borussia Dortmund zafere ulaştı.

Almanya Süper Kupası’nda son iki sezonda olduğu gibi Bayern Münih ile Borussia Dortmund karşılaştı. Bayern Münih’te Robben ve Ribery forma giymezken eski Dortmund’lu Lewandowski ise mücadeleye ilk 11′de başladı. Borussia Dortmund ise ideale yakın kadrosu ile mücadeleye başladı.

İlk devrede Borussia Dortmund rakip alanda daha fazla etkili olurken Bayern Münih ise Shaqiri ile etkili olamaya çalışsa da net pozisyon üretmekte zorlandı. 23. dakikada Mkhitaryan çok sert bir vuruşla gol perdesini açan isim oldu. 31. ise Bayern Münih’te sakatlanan Martinez yerini Dante’ye bıraktı.

İkinci devreye Bayern Münih Müller’i oyundan alıp Lahm’ı sahaya sürerek başlarken Dortmund ise Schmezler’i çıkartıp Durm’u oyuna aldı. Bayern Münih ikinci devrede de etkili olamazken 59′da ise bir başka eski Dortmundlu Mario Götze, Hojbjerg’in yerine oyuna giren isim oldu.

62. dakikada gelişen Dortmund atağında Piszczek’in harika ortasında boş pozisyonda yükselen Aubameyang güzel bir kafa ile farkı ikiye çıkardı.

80′de Alaba’nın kullandığı serbest atışta Dortmund kalecisi Langerak gole izin vermeyen isim oldu. 

Geride kalan bölümde başka gol olmadı ve geçen yıl olduğu gibi Borussia Dortmund Almanya Süper Kupası’nda zafere ulaşan taraf oldu.

AdamSpor

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bayern Münih'in Yıldızı Götze Yuhalandı

Borussia Dortmund'dan Bayern Münih'e transfer olan Mario Götze Signal Iduna Park'ta büyük bir tepkiyle karşılaştı.

2009-2013 yılları arasında Borussia Dortmund'da forma giyen Mario Götze, eski takımının stadından ıslıklarla karşılandı.

59- dakikada Pierre Hojbjerg'in yerine oyuna giren Mario Götze taraftarların gösterdiği tepkiye karşı oralı olmazken Signal Iduna Park'ta uzun süre uğultular yükseldi.

Tartışmalı bir transfer sürecinin ardından Bayern Münih'e transfer olan Götze içn o günlerde Borussia Dortmund resmi Facebook hesabından yapılan açıklamada Götze’nin 1 Temmuz 2013 tarihi itibariyle Bayern Münih’e transfer olmak istediğini kulübe bildirdiği ifade edilmişti. Bayern Münih, Mario Götze’nin sözleşmesinde bulunan “38 milyon euro’ya serbest kalır” maddesini kullanarak yıldız futbolcuyu kadrosuna katmış ve Dortmundlu taraftarlar bu duruma büyük tepki göstermişti.

Eurosport

Kaynak: http://tr.eurosport.com/futbol/almany...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın