Görüş Bildir
Haberler
Başbakan Erdoğan, Avusturya Dışişleri Bakanı Kurz'la Görüştü

Başbakan Erdoğan, Avusturya Dışişleri Bakanı Kurz'la Görüştü

adem kara
20.06.2014 - 14:23
İçeriğin Devamı Aşağıda

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Viyana'daki temasları kapsamında, daha önce kendisine yönelik eleştirel açıklamalarda bulunan Avusturya Dışişleri Bakanı Sebastian Kurz'u kabul etti.

Avusturya'nın başkenti Viyana'daki Grand Otel'de basına kapalı yapılan görüşmeye AB Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu da katıldı. Yaklaşık 50 dakika süren görüşme sonrasında 28 yaşındaki bakan Kurz, açıklama yapmadan otelden ayrıldı.

'OLUMLU GEÇTİ'

Toplantının ardından basın mensuplarına açıklamada bulunan Çavuşoğlu, görüşmenin çok olumlu geçtiğini söyledi.

Avusturya Dışişleri Bakanı'nın, Başbakan Erdoğan'ın dünkü konuşmasında özellikle entegrasyon konusunda verdiği olumlu mesajlar için teşekkür ettiğini belirten Çavuşoğlu, “Bu mesajlar için çok memnun olduklarını söylediler” dedi.

Çavuşoğlu, Başbakan Erdoğan'ın görüşmede, ikili ilişkilerin gelişmesi ve AB sürecindeki fasılların açılması konusunda hem fikir olduklarını ifade ettiğini bildirdi.

'İÇERİDE VE DIŞARIDA AYNI ŞEYLERİN SÖYLENMESİ...'

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, görüşmede bölgesel konuların da konuşulduğunu aktaran Çavuşoğlu, Dışişleri Bakanının özellikle IŞİD tarafından kaçırılan Türklerle ilgili üzüntü duyduğunu ve ailelerin üzüntülerini paylaştığını söylediğini ifade etti.

Hürriyet | AA

Kaynak: http://www.hurriyet.com.tr/dunya/2664...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0