Görüş Bildir
Haberler
Balıkçılara Av Yasağı 15 Nisan'da Başlıyor

Balıkçılara Av Yasağı 15 Nisan'da Başlıyor

adem kara
12.04.2014 - 15:18

Gıda,Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, 15 Nisan ile 1 Eylül tarihleri arasında balık avlamak yasaklandı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, tüm denizlerde; 15 Nisan 2014 tarihi itibariyle trol ve gırgır ağları ile avcılık yapan balıkçılar için genel av yasağı başlayacağını açıkladı. Av yasağı 1 Eylül'de sona erecek.

Uzatma ağlarla su ürünleri avcılığı yapılabilecek

15 Nisan'dan itibaren, isteyen balıkçılar karasuların bitişiğindeki uluslararası sularda ve su ürünleri avcılık tebliği ile getirilen düzenlemelere uyulması şartıyla uzatma ağlarıyla su ürünleri avcılığı yapabilecek.

Palamut avcılığında düşüş

Bakanlıktan yapılan açıklamada, 2013-2014 av sezonunda avcılıktan elde edilen üretimimizin önemli bölümünü hamsi, palamut, istavrit ve çaça gibi göçmen balık türleri oluşturduğu belirtildi. Açıklamada, 'Göçmen balıkların üretiminde balık türünün biyolojisi, ortamdaki besin durumu, besin zincirindeki yeri ve su sıcaklığı gibi bazı çevresel faktörler etkili olmaktadır. Bu nedenle balıkların av verimlerinde, yıllara göre dalgalanma görülebilmektedir. Avlanılan türler açısından, bir önceki av sezonu ile karşılaştırma yapıldığında; hamsi avcılığında artış, istavrit ve çaça avcılığında sabit bir seyir, palamut avcılığında ise bir miktar düşüş olduğu gözlenmiştir.' denildi.

DHA

Kaynak: http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/ce...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0