Görüş Bildir
Haberler
Bakanlıktan 'Katliam İhaleleri' Savunması: 'Hastalıklı ve Sakat Hayvanlar' Avlanıyor

Bakanlıktan 'Katliam İhaleleri' Savunması: 'Hastalıklı ve Sakat Hayvanlar' Avlanıyor

İçeriğin Devamı Aşağıda

Türkiye’nin birçok ilinde ‘av turizmi’ adı altında çeşitli yaban hayvanlarının avlanması için yapılan ihaleleri savunan Orman ve Su İşleri Bakanlığı, ‘hastalıklı, sakat ve genetiği bozuk' hayvanların avlanacağını öne sürdü.

Bakanlık, 21 ilde yaban hayvanlarının avlanması için ihale yayınlamış, yaban keçisi, yaban koyunu, çengel boynuzlu dağ keçisi, kızıl geyik, ceylan ve melez yaban keçisi gibi hayvanların parasının verilmesi halinde vurulabileceğini açıklamıştı.

Birçok yaşam savuncusu ise ‘katliam ihaleleri‘ne tepki göstermiş, WWF Türkiye’nin (Dünya Doğayı Koruma Vakfı) Change.org’da başlattığı imza kampanyasına en az 94 bin kişi destek vermişti.

Diken'de yer alan habere göre WWF Türkiye, Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın bugün kendilerine yanıt verdiğini ve mektupta  avlanacak hayvanlar için “Üreme yeteneği düşmüş/düşme başlangıcında özellikle erkek bireyler ile popülasyon dinamiği açısından hastalıklı, sakat ve genetik bozukluğu olanlar öncelikle dikkate alınmaktadır” ifadelerinin yer aldığını açıkladı.

Bırakın doğanın parçası olarak kalsınlar

Bırakın doğanın parçası olarak kalsınlar

WWF Türkiye, Bakanlığın bu yanıtını ise şöyle eleştirdi:“Bırakalım bu bireyler doğal yaşamın bir parçası olsun. Hayatta kalabilmek için bu tür zayıf veya yaşlı bireyleri insanlar yerine doğadaki yırtıcılar avlasın. Yaban hayatın kendi dengesini bulmasına fırsat verelim. Üreme yeteneği düşmüş yaban keçisine/karacaya/geyiğe, kurdun/ayının/vaşağın biz insanlardan daha fazla ihtiyacı var. Doğada besin bulamayınca bu hayvanlar insanlarla karşı karşıya geliyor.”Sayı bilinmeden nasıl karar veriliyor?

Bakanlığın mektubunda yeterli popülasyona ulaşmış av hayvanlarının avlanmasına izin vererek yaban hayatı kaynaklarının sürdürülebilir yönetimini; doğal kaynakların turizm amaçlı sürdürülebilir kullanımını sağlamak ve yöre insanına maddi kaynak yaratma çabalarına vurgu yapıldı.

Ancak WWF Türkiye, gönderilen yanıtta söz konusu hayvanların popülasyonlarıyla ilgili net bir rakam bulunmadığını bu nedenle de net veriler olmadan herhangi bir yargıya varılamayacağı vurgulandı.

Diken

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0