Görüş Bildir
Haberler
Bakan Bozdağ'dan Fişleme Yanıtı

Bakan Bozdağ'dan Fişleme Yanıtı

adem kara
29.01.2014 - 13:02
İçeriğin Devamı Aşağıda

Bakan Bozdağ'dan Fişleme Yanıtı

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 'Türkiye'de fişleme yoktur, var diyen yalan söyler' yorumunu yaptı.Özel Yetkili mahkemelerin kaldırılması yeniden yargılama ile ilgili değil dedi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Başbakan Erdoğan'ın İran'a gitmeden önce açıkladığı Özel Mahkemelerin Kaldırılması ile ilgili gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bozdağ, TMK 10'da yer alan düzenlemelerin tamamı kalkacak, açıklamasını yaptı ve ekledi: 'Yeniden Yargılama ile bu düzenlemenin bir ilişkisi yok. '

Bozdağ, gazetecilerin 'Emniyet'te ve yargıda görev yeri değişkilikleri fişlemelerle mi ilgili' sorusuna ise 'Türkiye'de fişleme yok, var diyen yalan söyler' dedi.

ÖZEL YETKİLİ MAHKEMELER KALDIRILIYOR

Diğer soruşturma ve kovuşturmalardan farklı olarak usulen farklılıklar da kaldırılacak. Önemli bir adım. Yargı içerisinde üç tane ağır ceza mahkemesi olmaktan kalkacak.

Kesinleşen davalar ile ilgili değil, görülmekte olan davalarla ilgili bir düzenleme. Hükme bağlanmış olan davalar bundan etkilenmeyecek. Kesinleşmemiş hükümleri verilmemiş, yargıtay aşamasındaki davalar etkilenebilir.

ÖZEL MAHKEMELER İLE YENİDEN YARGILAMA FARKLI ÇALIŞMALAR

Bir uyuşmazlık çıkması söz konusu değil. Bir sıkıntı yok. Adalet Bakanlığı temyiz yoluna gidilmeden kesinleşen davalarda bir yetkisi var ama temyize giden davalarda böyle bir düzenleme yapmak mümkün değil. Yeniden yargılanma ile ilgili çalışmalar sürüyor. Devam eden hazırlık içinde TMK10 ve CMK220'ye göre görevli mahkemelerin kaldırılması yeniden yargılamadan ayrı bir konu.

ÖZEL YETKİLİ SAVCILARIN İMTİYAZLARI KALKACAK

CMK'daki usul neyse soruşturma ve kovuşturmada bundan sonra her mahkeme için aynı olacaktır. TMK10'da yer alan soruşturma ve kovuşturma usulüne düzenlemeleri kaldırıyoruz. Savcının soruşturma sırasında diğer savcılardan farklı kullanabileceği usul olmayacak artık. Bütün usuli imtiyazlar kaldırılıyor. Kalacak istisnalar olursa soruşturma ve kovuşturmanın esasına ilişkin süreçler olmayacaktır.

HSYK DÜZENLEMESİ ANAYASAL BİR DÜZENLEMEDİR

Adalet Akademisi Başkanı'nın HSYK ile ilgili değişiklik için Bakanlıktan randevu talebinde bulunduğu açıklamasına dair soruya ise Bakan Bozdağ, 'HSYK düzenlemesi Anayasal bir düzenlemedir. Görüşmeleri TBMM'de belli bir aşamada durdu. Önümüzdeki günlerde bu teklifi yasalaştıracağız.' yanıtını verdi.

YENİDEN YARGILAMA İLE İLGİLİ ÇALIŞMA SÜRÜYOR

Yeniden yargılama ile ilgili çalışma sürüyor. Formülasyonu ile ilgili pek çok boyutlarıyla geniş kapsamlı çalışma yürütülüyor. Hayata geçirildiği zaman etkileri neler olacak buna ilişkin analizler yapılıyor. Yansımaları üzerinde duruyoruz. Çalışama bittiğinde kamuoyu ile paylaşılacak.

FİŞLEME YOK! VAR DİYEN YALAN SÖYLER

Türkiye bir hukuk devletidir. Fişleme yoktur. Vardır diyen yalan söyler, hükümeti yıpratmaya çalışıyordur. Görevden el çektirme diye birşey de yok. Görev yeri değişikliği var. Kamu görevlileri anayasal olarak kendilerine görev verildiği gibi yine anayasal yetkilerle başka bir yerde görevlendirilebilir. Görev yeri değişikliklerinin de fişleme iddiaları ile ilgilisi yok.

İnternet Haber

Kaynak: http://www.internethaber.com/bakan-bo...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0