Görüş Bildir
Haberler
Babacan'dan Twitter Açıklaması

Babacan'dan Twitter Açıklaması

S73 Tech
21.03.2014 - 14:22 Son Güncelleme: 21.03.2014 - 14:27

Babacan: Uzun Süreceğini Zannetmiyorum

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Twitter'a erişimin engellenmesi ile ilgili, 'Mecburiyetten alınıyor bu karar. Bunun uzun süreceğini zannetmiyorum. Çok hoşa giden bir konu değil. Hukuk çiğneniyorsa, hukuk ihlali varsa bir şeyler yapmak gerekiyor' dedi.

CNBC-e/NTV ortak yayınında soruları yanıtlıyan Başbakan Yardımcısı Ali Babacan Babacan şunları söyledi:

''Aslında bu konular sadece Türkiye'nin değil bütün dünyanın tartıştığı konular. En son Davos Zirvesi'nde dünya liderleriyle kapalı oturumda bu konu tartışıldı. Ortaya çıktı ki dünya liderleri bu konuda bir çözüm arayışı içinde. Teknoloji çok hızlı ilerliyor ancak hukuk ayak uyduramıyor.

Normalde bir gazetede yazsanız suç teşkil edecek pek çok konu elektronik medya üzerinde olduğu zaman bunun karşısında hukuk yok. Bugün alenen bir kişiye sokakta ağır hakeretler etseniz ve bunu görenler olsa bunun hukukta karşılığı var. Ama bu hakaretleri elektronik ortamda yaptığınızda hukukta boşluklar var. Burada önemli olan şu, sosyal medya programlarını yazan bu konudaki ortamları sağlayan kuruluşlarla direkt iletişim içerisinde daha sessiz biçimde çözebiliyorlar. Bazı kavramları herhangi bir arama motorunda aradığınız zaman bir sonuç bulunmadı diyor. Ama bunun arkasına baktığınızda o kavramlar suç unsuru teşkil edecek konular.

Gelişmiş ülkelerde bu konular tartışılarak hallediliyor. Normalde burada olması gereken aslında nokta atış müdahalaelerdeydi, bir siteyi komple kapama değil de sitenin içindeki URL'leri hedef alan bir düzenleme yaptık. Ama bazı noktalarda nokta atış teknolojik imkan yok engellemeyle ilgli. Ölye olunca da malesef tamamen erişimin engellenmesiyle karşı karşıya kalınıyor.

Kaynak: http://gundem.milliyet.com.tr/babacan...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0