Görüş Bildir
Haberler
AYM Balyoz Davasıyla İlgili Kısa Kararını Açıkladı

AYM Balyoz Davasıyla İlgili Kısa Kararını Açıkladı

adem kara
19.06.2014 - 14:05

Anayasa Mahkemesi, Balyoz davasında 230 hükümlünün başvurusuyla ilgili aldığı kısa kararı internet sitesinden yayınladı. 17 kişilik Anaysa Mahkemesi Genel Kurulu’nun oy birliğiyle aldığı kararda “adil yargılama hakkının ihlal edildiği ve yeniden yargılamanın oy birliğiyle kabul edildiği” açıklandı.

Anayasa Mahkemesi’nin internet sitesinde yayınlanan kısa gerekçe şöyle:

Başvurunun konusu

Başvurucular, 765 Sayılı Türk Ceza Kanunu’nun 147. maddesinde düzenlenen Türkiye Cumhuriyeti İcra Vekilleri Heyetini Cebren Iskat veya Vazife Görmekten Men suçuna teşebbüsten İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesinde yürütülen yargılama ve yargılama sonunda verilen mahkûmiyet kararı nedeniyle Anayasa’nın 36. maddesinde koruma altına alınan adil yargılanma hakkı ile Anayasa’nın 19. maddesinde koruma altına alınan özgürlük ve güvenlik hakkının ihlal edildiğini ileri sürmüşlerdir.

Hüküm

Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu'nun Balyoz Davası’na ilişkin kısa kararında “Başvurucuların, özgürlük ve güvenlik hakkına ilişkin şikâyetlerinin ‘zaman bakımından yetkisizlik’ nedeniyle kabul edilemez olduğuna ve Adil yargılanma hakkı kapsamındaki şikâyetlerinin; dönemin Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök ve Kara Kuvvetleri Komutanı Aytaç Yalman ’ın tanık olarak dinlenmesi taleplerinin reddi nedeniyle tanık dinletme hakkına ilişkin şikâyetlerinin, dijital delillerin değerlendirilmesine ilişkin şikâyetlerinin giderilmediğine dair iddialarının, kabul edilebilir olduğu” görüşüne yer verildi.

Kararda “Anayasa’nın 36. maddesinde güvence altına alınan adil yargılanma hakkının ihlal edildiğine, ihlalin ve sonuçlarının ortadan kaldırılması için yeniden yargılama yapmak üzere kararın bir örneğinin ilgili Mahkemeye gönderilmesine, dökümü yapılan yargılama giderlerinin başvuruculara ödenmesine, oy birliğiyle karar verildi” denildi.

Başkan Haşim KILIÇ

Başkanvekili Serruh KALELİ

Başkanvekili Alparslan ALTAN

Üye Serdar ÖZGÜLDÜR

Üye Osman Alifeyyaz PAKSÜT

Üye Zehra Ayla PERKTAŞ

Üye Recep KÖMÜRCÜ

Üye Burhan ÜSTÜN

Üye Engin YILDIRIM

Üye Nuri NECİPOĞLU

Üye Hicabi DURSUN

Üye Celal Mümtaz AKINCI

Üye Erdal TERCAN

Üye Muammer TOPAL

Üye Zühtü ARSLAN

Üye M. Emin KUZ

Üye Hasan Tahsin GÖKCAN

T24

Kaynak: http://t24.com.tr/haber/aym-balyoz-da...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0