Görüş Bildir
Haberler
Ayetel Kürsi Okunuşu ve Türkçe Anlamı: Ayetel Kürsi'nin Meali Nedir, Tefsiri Nasıldır, Faziletleri Nelerdir?

Ayetel Kürsi Okunuşu ve Türkçe Anlamı: Ayetel Kürsi'nin Meali Nedir, Tefsiri Nasıldır, Faziletleri Nelerdir?

Aygıt Kocaman
06.05.2019 - 16:52 Son Güncelleme: 28.04.2022 - 17:22

Ayetel Kürsi çok kıymetli surelerin başında gelmektedir. Bu sure aynı zamanda sıklıkla okunan, cinlere ve şeytanlara karşı korunmak için yardım alınacak duaların en büyüğüdür. Okuyan kişiye birçok faydası bulunan Ayetel Kürsi, Bakara Suresi içinde yer alır. Bakara Suresi'nin 255. ayeti olan Ayetel Kürsi, tek ayet olmasının yanı sıra İslamiyetin Medine Dönemi'nde indirilmiştir. İçinde bulunduğu Bakara Suresi, Kuran-ı Kerim'in 2. suresidir. Peki Ayetel Kürsi'nin anlamı ve fazileti nedir? İşte Ayetel Kürsi'nin okunuşu, anlamı ve fazileti...

İçeriğin Devamı Aşağıda

İçinde Allah’ın kürsüsü zikredildiği için “Âyetü’l-Kürsî” adıyla anılan bu âyet namazlarda okunmasının yanı sıra bela ve musibetlerden korunmada da okunması tavsiye edilen surelerdendir. Ayetel Kürsi’yi düzenli olarak okumak, şeytandan uzak durmanın en büyük silahı olarak tanımlanmıştır. Ayrıca saralı kişiye şeytanın kendisine yardım ettiği sâhir (büyücü), kâhin (falcı), nefis ve şehvet ehli, zulüm ve gazap erbabı üzerine sadakatle okunduğunda onların şeytanlarını etkisiz hâle getirmekte büyük gücü olduğunu söylemişlerdir. Ancak burada sadakatle okuma şartı koşulmuştur. İşte, tek ayet içerisinde İslam dininin hassas noktalarına değinen Ayetel Kürsi Surenin okunuşu ve anlamı...

Ayetel Kürsi Türkçe Okunuşu

Ayetel Kürsi Türkçe Okunuşu

“Bismillâhi’r-Rahmâni’r-Rahîm.

“Allâhü lâ ilâhe illâ hüvel hayyül kayyûm, lâ te’huzühu sinetün velâ nevm, lehu mâ fissemâvâti ve ma fil’ard, men zellezi yeşfeu indehu illâ bi’iznih, ya’lemü mâ beyne eydiyhim vemâ halfehüm, velâ yü-hîtûne bi’şey’in min ilmihî illâ bima şâe vesia kürsiyyühüssemâvâti vel’ard, velâ yeûdühû hıfzuhümâ ve hüvel aliyyül azim.” (Bakara suresinin 255 ayeti.)

Ayetel Kürsi Türkçe Anlamı

Ayetel Kürsi Türkçe Anlamı

Allah, O Allah’tır. 

O, yegâne hak mâbuddur ki O’ndan başka İlâh yok, yalnız O; daima yaşayan, duran, tutan, her an bütün hilkat üzerinde hâkim, Hayy ü Kayyum ancak O’dur.

Ne gaflet basar O’nu, ne uyku. Göklerde, yerde ne varsa hepsi O’nundur.

Kimin haddine ki izni olmaksızın O’nun yanında şefaat edebilsin? Kimin haddine ki izni olmaksızın O’nun yanında şefaat edebilsin?

Allah, yarattıklarının işlediklerini, işleyenlerini, geçmişlerini, geleceklerini bilir. Onlar ise O’nun bildiklerinden yalnız dilediği kadarını kavrayabilir; başka bir şey bilemezler.

O’nun kürsüsü, ilmi bütün gökleri ve yeri kucaklamıştır ve bunların koruyuculuğu, bunları görüp gözetmek kendisine bir ağırlık da vermez.

O, öyle ulu, öyle büyük ve yücedir.

Ayetel Kürsi İle İlgili Hadisler

Ayetel Kürsi İle İlgili Hadisler
  • Ayetel Kürsi'nin faziletiyle ilgili olarak Hz. Muhammed'in şu sözleri nakledilmektedir:'Kur’an’da en büyük âyet, Âyetü’l-Kürsî’dir. Bu âyet bir evde okunursa, oraya otuz gün şeytan yaklaşamaz. Her kim her namazın arkasında bunu okursa, ölünce doğru Cennet’e gider. Çocuklarınıza, âilenize ve komşularınıza bu âyeti öğretin.

  • Ebu Hüreyre (ra) şöyle anlatıyor: Resulullah (s.a.v.) buyurdular ki: 'Her kim akşam olunca Ha-mim el-Mü’min süresini baştan, 3. (dahil) ayetine kadar ve Ayete’l-Kürsiyi okuyacak olursa bu iki Kur’an kıraati sayesinde sabaha kadar muhafaza olunur. Kim de aynı şeyleri sabahleyin okursa onlar sayesinde akşama kadar muhafaza edilirler.' (Tirmizi)

  • Übey İbnu Ka’b (ra) anlatıyor: 'Resulullah (s.a.v.) bana: 'Ey Ebu’l-Münzir, Allah’ın Kitabından ezberinde bulunan hangi ayetin daha büyük olduğunu biliyor musun?” diye sordu. Ben: “O Allah ki, O’ndan başka ilah yoktur, O, Hayy’dır, Kayyûm’dur (yani diridir her şeye kıyam sağlayandır” (Bakara, 225) -ki buna Ayet’ü’l-Kürsi denir- dedim. Göğsüme vurdu ve: 'İlim sana mübarek olsun ey Ebu’l-Münzir!' dedi.' (Müslim)

  • Peygamber Efendimiz (s.a.v.) şöyle buyurmuştur; 'Her farz namazdan sonra Ayetel Kürsi'yi okuyanın cennete girmesi için hiçbir engel yoktur.' (Nesai)

  • Cuma günü, biz müslümanların bayramıdır. Allahü celle celalühü, Cuma gününü Müslümanlara mahsus kılmıştır. Ve bu cuma gününde Cuma günü Ayetel Kürsi okumanın fazileti çoktur.

Ayetel Kürsi Okumanın Faziletleri (Faydaları) Nelerdir?

Ayetel Kürsi Okumanın Faziletleri (Faydaları) Nelerdir?

Kur'an ayetlerinin hepsi farklı anlamlar ve farklı faziletlere sahiptir. Yalnız Kur'an ayetlerinin en bilineni ve en ulusu 'Ayetel Kürsi' olarak bilinmektedir.

1. Yüce Peygamberimiz: ‘Bakara Sûresinde bir âyet var ki, O Kur’ân âyetlerinin seyyididir (ulusu – efendisi – en faziletlisidir). Bu Ayetel Kürsidir. Ayetel Kürsî içinde şeytan bulunan bir evde okunsa; şeytan, o evden feryad ederek kaçar ve sur’atle oradan uzaklaşır. O faziletli âyet, AyetelKürsidir buyurmuştur.

2. “Yatağınıza yattığınız (yatacağınız zaman), ‘Ayetel Kürsi’yi okuyunuz. Çünkü orada bulunduğunuz müddetçe koruyucunuz bizzat Yüce Allah kendisi olur ve sabaha kadar o yatağın etrafına (çevresine) kesinlikle şeytan yaklaşamaz.” buyrulmuştur. Yine buyrulmuştur ki:

3. ‘Her hangi bir ev ki, içinde ‘Ayetel-Kürsi ve Fatiha Sûresi” okunsa, o gün içinde o evde bulunanlara hiçbir zarar ve musibet gelmez. İns ve cin şerrinde emniyette bulunur. Nazar değme olayı da asla olmaz.

4. Yine Hadis-i Şerifde buyrulmuştur ki: ‘Her kim, yatağına yattığında “Ayetel-Kürsi’yi okursa, Cenâb-ı Hak, o kulunu sabaha kadar koruyacak iki melek görevlendirir.”

Cenâb-ı Allah’ın kullarına olan merhametini düşün!… Sen, yatağında huzur içinde uyuyasın diye. Senin için iki meleğini görevlendirmiş ve seni koruyorlar. “Aman Allâh’ım sen ne büyüksün ne çok merhametlisin!…’

5. ‘Her kim, evinden çıkarken “Ayetel Kürsi’yi okursa, Allah Teâlâ, o kimse için yetmiş melek görevlendirir. Bu melekler, Ayetel-Kürsî okuyan bu kimseye dua ederler, himaye ederler.” Bu durum evine selâmetle dönünceye kadar devam eder.

6. ‘Evine dönerken de Ayetel-Kürsi’yi okuyan kimse, fakirlik çekmez, yoksulluk derdi görmez. Evinden çıkarken ve evine girerken okuduğu iki Ayetel-Kürsî hürmetine sabahtan akşama kadar işleri hayırla selâmette olur.’

7. ‘Her kim, dara düşdüğünde, sıkıntı ve bunalıma girdiğinde Ayetel Kürsi’yi okursa, Cenâb-ı Hak, bu kulunun imdadına (yardımına) yetişir.”

İçeriğin Devamı Aşağıda
  • Kendi evinde veya bulunduğun herhangi bir evde veya herhangi bir yerde korkusuzca emniyet ve huzur içinde bulunmak istiyorsan, bu sûreleri oku.

  • Ayetel-Kürsiyi hiçbir zaman dilinden bırakma. Kendin okuduğun gibi çoluk çocuğuna da öğret. Onlar da okusun. Sen de oku. Dünya bu, derdi de var, kederi de var. Dünyanın derdinden, kederinden Ayetel Kürsiyi okuyarak Allah’ın yüce kudretine sığınmış olur. O yüce kudret sahibi Rabbimizden yardım dilemiş oluruz. O da bize hemen yardımını lütfeder.

  • İnsan şeytanlarının şerrinden, cin şeytanlarının şerrinden ve kötü ruhlu, hain gözlü adi kimselerin şerrinden emin olmuş olursun.

  • Ayetel Kürsiyle birlikte “İhlas-Felak-Nâs ve Fatiha” sûrelerini de oku.

  • Ayetel Kürsi İsm-i Â’zamdır. Bir dileği olan önce Ayetel-Kürsi’yi okumalı ve sonunda da her ne gibi ihtiyacı haceti, dileği varsa onları Cenâb-ı Haktan dilemeli (istemeli) dir.

  • Yani, bir kimse bütün duâlannın kabul olmasını istiyorsa bol bol Ayetel Kürsi okumalıdır. Bir şeyden, bir hadiseden korkan kimse, 3-5-7 kere Ayetel Kürsi okuyarak o korktuğu şeyin şerrinden Allah’a sığınmalıdır. “Ya Rabbi, okuduğum Ayetel Kürsi hürmetine bu şeyin şerrinden sana sığınırım’ diye yalvaran kulunu Cenâb-ı Hak mahrum bırakmaz.

İlginizi çekebilir ⬇️

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
264
129
44
31
31
26
22
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?