Görüş Bildir
Haberler
Avrupa Kulüpler Birliği'nden FIFA'ya Katar Baskısı

Avrupa Kulüpler Birliği'nden FIFA'ya Katar Baskısı

Batuhan
24.10.2014 - 11:14

Avrupa'nın en büyük futbol kulüpleri, FIFA'ya Katar'da yapılacak Dünya Kupası'nı mayısta oynaması teklifini götürmeye hazırlanıyor.

Avrupa'nın neredeyse bütün ülkelerinden en büyük takımların katılımı ile oluşturulan Avrupa Kulüpler Birliği, 2022 Dünya Kupası'nın tarihi hakkında öneri vermeye hazırlanıyor.

Katar'da ya ayındaki aşırı yüksek hava sıcaklığı yüzünden yapılacağı tairih büyük bir tartışma konusu olan 2022 Dünya Kupası'nın kış aylarında yapılacağı konuşulurken, Avrupa Kulüpler Birliği'nin teklifinin bunu ilkbaharda, mayıs ayında, yapılmasını talep edeceği iddia edildi.

Her seferinde yazın turnuva düzenlenmenin zarar vermeyeceğini iddia eden Katarlı yöneticiler, stadyum ve taraftar merkezlerini havalı soğutma sistemleri ile optimum sıcaklığa getireceklerini iddia etse de, maçların oynanacak tarihi konusundaki dedikodular bitmek bilmiyor.

FIFA Başkanı Sepp Blatter de yazın Katar'da turnuvanın yapılamayacağını söylemiş ve en yüksek ihtimal olarak Kasım ve Aralık 2022'yi turnuvanın yapılması planlanan tarihler olarak göstermişti.

Kulüpler Birliği'nin ise tunuvanın yaz sonrası değil de yaz öncesi yapılması taklifi karşısında FIFA'nın tepkisinin ne olacağı merak konusu.

Eurosport

Kaynak: http://tr.eurosport.com/futbol/avrupa...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0