Görüş Bildir
Haberler
AUZEF de okumanın 5 kötü yanı !

AUZEF de okumanın 5 kötü yanı !

AUZEF de Okumanın 5 Kötü Yanı !

Bildiğiniz üzere ülkemizde eğitim sisteminden kaynaklanan bir çok problem var. Ancak bu yazımda üniversiteye yerleşemeyip İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim fakultesine gitmek zorunda kalanların yaşadığı sorunları derlemek istedim. 

1- Öğrenci Belgenizi size asla göndermezler. Öyle ki ben okula kesin kaydımı yaptığım günden beri belge talebi yapmaktayım ve okulun 1. dönemi bittiğinde hala gelmemişti. Bu yüzden okulla ilgili bir işin varsa maalesef çözüm olacak kimseyi bulamayacaksınız. 

2- Öğrenci Yönetim Sistemi, Dünyanın bence en boktan sistemi. Boktan kelimesini özellikle söylemek istiyorum çünkü gerçekten boktan. En boş hali ile çökmeler yaşanıyor. Önemli zamanlarda girmek neredeyse imkansız. Resmen Bootstrap ile hazır tasarımı alıp auzef logosunu koyup asp ile kodlayıp vermişler. Ayıp gerçektende. 

3- Telefonlara Aylarca Ulaşılmıyor. Bildiğiniz gibi öğrenciler kayıt yaptırdıktan sonra sistemde bir çok hata çıkıyor. Bu hatalar sonucu öğrenciler bilgi almak için üniversiteyi aradığında sonuç tam bir fiyasko. Öyle ki bu yıl tam  ay telefonlar kapalı kaldı . Vize zamanı tekrar kapatacaklarına eminim. 

4- İstanbul'a gitmeden hiçbir işiniz yapılmıyor. Örneği eğer istanbuldaysanız tek yapmanız gereken sorununuzu okula gidip çözebiliyorsunuz ancak diğer illerde açıktan okuyan arkadaşların sorunlarını çözmek için tasarlanan destek sistemi çalışmadığı için önce basit bir sorun dahi olsa İstanbula gitmeniz sonrasında işinizi  5 dk da halledip geri dönmeniz gerekiyor. 

5- Çalışmayan ders sistemi. Şimdi açıktan okuyan arkadaşlar sanıyorlar ki kitap için verdikleri para ile kendilerine kitap gelicek. Yok maalesef. Ders metaryalleri için verilen 325 TL karşılığında sürekli sorunlar çıkan, çoğu zaman sisteme girmekte zorlandığımız sadece pdf kitapların olduğu basit bir kütüphane verilmekte. Çalışmayan kısmı daha çok yeni başlayanlar için sorun çünkü okulun 1. dönemi biticekken hala öğrencilerin büyük bir kısmı dersleri görmüş bile değil. Sebep : Sistem arızası ... 

Sonuç olarak; hiçbir destek alamadığınız, basit bir öğrenci belgesi için bile İstanbula gitmek zorunda olduğunuz, dersleri göre bilmek için en az 1 dönemin geçmesi gerektiği dünyanın en boktan sitesine sahip bir fakultedir. Ayrıca bu fakulteye gelen arkadaşlara bir önerim var. GELMEYİN ! 

EXTRA : ÖĞRENCİ BELGESİNİ ALMAK İÇİN ÖNCELİKLE 4 AY ÖNCEDEN BAŞLAYARAK ÖNCE AKSİS DEN BELGE TALEBİ YAPACAK SONRASINDA DESTEK SİSTEMİNDEN BELGE TALEBİ YAPICAKSINIZ . UNUTMAYIN SİSTEMDE ADRESİNİZİN YAZMASI HİÇ ÖNEMLİ DEĞİL HER DESTEK TALEBİNDE ADRESİNİZİ YAZIN. SONRASINDA BUNU HER AY TEKRARLAYIN . ORTALAMA 1. EĞİTİM YILININ SONUNDA SİZDEN BIKIP ÖĞRENCİ BELGENİZİ GÖNDEREBİLİYORLAR. 

İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
2
0
0
0
0
0